Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dodatek za prostovoljno delo

Dodatek za prostovoljno delo

Trenutno sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje in sem oddala vlogo za dsp zdaj pa sem sklenila z enim društvom pogodbo o prostovoljnem delu pa me zanima kdaj lahko začnem prejemati dodatek za aktivnost in koliko zdaj ta sploh znaša?
Hvala.

Sklenjen Dogovor o prostovoljnem delu odnesete na svoj CSD skupaj z Obrazcem za sporocanje sprememb ter bancnimi izpiski.
Vsekakor je pa pogoj, da je organizacija v Ajpes vpisana v bazo prostovoljnih organizacij.

Hvala za odgovor in če slučajno veste koliko ta dodatek sedaj po novem letu sploh znaša?

Pomnozi den. pomoc z 1.28 pa bos vidla koliko znasq v tvojem primeru. Dokler csdju ne sporocis tega, tega dodatka ne bo. Treba je izdat novo odlocbo, veljat pa zacne sprememba s prvim dnevm naslednjega mesca.

392×1,28=502
Torej je dodatek 110e?

Dodatek je faktor 1.28. Ker nimajo vsi iste pomoci, je dodatek v evrih drugacen. Ce pride izracun 110 je pol 110 dodatek k osnovi.

Znizal so na 1.26, torej ti pride 494.865.

….in po zakonu je za teh skoraj 500€ mesečno dovolj 22 ur prostovoljnega dela LETNO.
Poleg tega je prejemnik denarne socialne pomoči oproščen plačila dodatnega zavarovanja, RTV naročnine, stvabnega zemljišča, upravičen je do paketov hrane pri Rdečem križu, mogoče še kakšna pomoč Karitasa, občinska enkratna, izredna denarna socialna pomoč… In je mesečno povprečno na več kot 600 €.

Koliko pa znaša minimalna plača?!?!! Pa marsikje ne dobijo niti potnih stroškov – ko človek plača še to, dodatno zavarovanje in RTV naročnino, je že krepko pod 500€. Pa za v službo mora biti oblečen, redno sfriziran,… Bog ne daj, da še mora plačati najemnino.
Ki jo ima prejemnik denarne socialne pomoči delno subvencionirano, to je lahko še dodatnih 100€…

Pa, da ne bo pomote – ne trdim, da je denarna pomoč previsoka!!

….in pol se čudimo, da delodajalci ne dobijo slovenskih delavcev??!!!

Odgovor na objavo uporabnika
Csd, 13.01.2019 ob 21:54

Sklenjen Dogovor o prostovoljnem delu odnesete na svoj CSD skupaj z Obrazcem za sporocanje sprememb ter bancnimi izpiski.
Vsekakor je pa pogoj, da je organizacija v Ajpes vpisana v bazo prostovoljnih organizacij.

Eno vprašanje. Meni so povedali iz CSD, da oni tudi preverijo, če ima društvo vsaj 2 leti ustanovljena.  A je to prav?…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close