Dodatek na stalnost – ga dobimo po novem?
Ah ne, sej ni panike. Malo sem se praskala po tamali in ko sem se naveličala in nisem imela nič pametnega počet, sem šla malo na MON in si drznila postaviti vprašanje in celo priznala da delam v JU. Ampak glupa kot sem sem in kot smo vsi v JU sem pozabila na nepisane zakone MON-a. Sorči, grem se praskat še naprej po tamali, ker dela itak tako nimamo pa tolk smo oh in sploh…
Če pa kdo ve za kakšno ok službo v privat sektorju naj mi prosim sporoči, ker tudi mi moramo preživet (en otrok, podnajemniki, avto treba registrirat…..) ampak nam zaenkrat nekako gre, ker ima mož krasno službo od 7-15,v privat sektorju, še bolj krasno plačo, enkratno delovno okolje, sodelavci so človek človeku pa še nikdar ne dobi pod nos, da nič ne dela pa je marsikateri dan precej bolj na izi kot mi v JU (mi zaupa in pove koliko ima v resnici dela…). In ja, tudi jaz bi raje takšno službo pa bi lahko celo pomislila na boljši standard……in upam, da mi nihče ne zameri 640 EUR, ki jih vsak mesec UKRADEM državi in to brez da bi imela kredit. No ja, enega kratkoročnega sem si privoščila konec leta, ker mi sicer ne bi zneslo. Ampak kaj hočemo, grem se zdaj spet malo tamalo praskat, nekaj je vendar treba delat…
Aja, poleg 640 moram omenit še povračilo za malico, ki je res prigoljufano, ker nikoli ne malicam ampak jih okrog prinesem in jem šele doma. Da ne govorim o mesečni za LPP. Zdaj čez poletje jih bom ful zaj., ker sem šla letos že trikrat s kolesom v službo. Saj ne vejo, da ne pridem s trolo, ker kolo pustim pred trgovino za vogalom……bomo imeli vsaj za kakšen dan dopusta……
In oh joj, danes sem dobila regres. Cel, v enem delu. To je pa gotovo zato, ker sem se prejšnji mesec praskala ne samo po tamali ampak tudi po tazadnji.
Jah, kaj hočemo. Gotovo je prav zakon napisan glede tega: tiste v JU se plačuje do onemoglosti, zato da ostali trpijo. Gotovo to kje piše, ker vsi to ponavljate….ampak jaz sem itak glupa…
lp
Javna upravljalka, to je blo mišljeno izključno sarkastično…sicer pa na tvoje vprašajne ne znam odgovortit…sem v JU za določen čas.
In so bili otroci en teden bolani v marcu in sem bila na bolniški (sem praskala tamalo doma…po hrbtu 🙂 )in sem dobila minimalca…plačo.
In smo dobili polovico regresa. Vau. Bom lahko položnice od prejšnjega meseca plačala.
Ja, res krademo ko srake.
Forum je zaprt za komentiranje.