Dodajanje podnapisov k filmu?
Naš malček mi je vrgel v smeti daljinca za DVD. Tako, da smo sedaj brez. Kupili smo nadomestnega, vendar je problem v tem, ker ta nima tipke s katero bi lahko zalaufala podnapise. Imam Phillips DVP 630. Ponavadi si najprej zalaufal podnapise, potem pa še film. In ker tega sedaj ne morem več narediti, me zanima, kako naj v naprej zapečem film že z podnapisi. Tako, da jih ni treba potem še aktivirat. Upam, da veste kaj hočem. Hvala in lp
aja pa še to, mogoče kdo ve, kje bi se dobil nov daljinec za ta DVD in koliko pribljižno stane? Hvala
hojla
pokliči podjetje Avtera d. o.o. na telefon 01-58-53-610 ,kjer prodajajo te dvd-je in mogoče ti bojo zrihtali tudi daljinca
Takole bo šlo:
ko posnameš film na CD pazi, da bosta film in podnapisi imela pOPoLNomA eNAkE naslove razen končnice – recimo:
WEGA_in_vroce_Svedinje.avi
WEGA_in_vroce_Svedinje.sub (ali .txt ali.srt, pač kakršnokoli končnico imajo podnapisi.
Pazite pa, če imate dva filma na enem DVD, recimo
WEGA_in_vroce_Svedinje_CD1.avi
WEGA_in_vroce_Svedinje_CD2.avi
preimenujte jih raje v
CD1_WEGA_in_vroce_Svedinje.avi
CD2_WEGA_in_vroce_Svedinje.avi
in podnapise tudi, sicer se lahko zgodi, da bo skoz jemal prve podnapise, namesto za CD2 druge.
Žal mi je, da pri tvojem dvd/divx predvajalniku to ne deluje.
Mogoče edino še majcena možnost: včasih pomaga, da v naslovu filma/podnapisa ne uporabljamo presledkov (ter seveda čšž črk in ločil, še posebej ne pik).
Tvoj film bi preimenoval v
Out_of_reach.avi in
Out_of_reach.srt
Še bolje pa kar v Out.avi
Forum je zaprt za komentiranje.