Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dodajanje AM

Dodajanje AM

Danes sem imela prvi pregled za mojega enonesecnega dojencka. Je dojen. Zredil se je 600g, kar pravi pedaiter, da je premalo in da mu moram po vsakem podoju dodati AM.

Zanima me, kako naj mu dodam, ko pa po podoju ne zahteva oz. ne isce? Koliko naj dam in katero mleko? Kupila sem Novalac.

Za vsak nasvet bom zelo hvalezna.

Teza?

Glede na to, da naj bi dojenček pridobival cca 15-30g/dan se mi zdi to čisto ok, sploh če je zadovoljen, dobro spi… preveri na: https://www.infantchart.com/

Kje na krivulji je.

Nekateri ped. preveč gledajo v številke in prenamalo otroka.

Odgovor na objavo uporabnika
Negotova703, 02.11.2021 ob 15:05

Danes sem imela prvi pregled za mojega enonesecnega dojencka. Je dojen. Zredil se je 600g, kar pravi pedaiter, da je premalo in da mu moram po vsakem podoju dodati AM.

Zanima me, kako naj mu dodam, ko pa po podoju ne zahteva oz. ne isce? Koliko naj dam in katero mleko? Kupila sem Novalac.

Za vsak nasvet bom zelo hvalezna.

Mleka ne bi dodajal naš prvi fantek se je rodil in je imel 2.2 kg, kar ni veliko. Težo je dobival slabo tam nekje do drugega leta, po tretjem letu je bil pa skoraj največji v vrtcu in najbol energičen. Pomembno je, da tudi ti dobro ješ pač raznovrstno, ker tudi tvoje telo se je spremenilo. Ne skrbi…

Jem in pijem dovolj, mleka imam, dojencek zadovljen, polulan, pokakan, mirno spi, zato me je kar sokiralo malo naj dodajam..ker ponavadi zdravniki vsiljujejo dojenje, meni pa ravno obratno

Odgovor na objavo uporabnika
Negotova703, 02.11.2021 ob 17:04

Jem in pijem dovolj, mleka imam, dojencek zadovljen, polulan, pokakan, mirno spi, zato me je kar sokiralo malo naj dodajam..ker ponavadi zdravniki vsiljujejo dojenje, meni pa ravno obratno

Torej imas problem in nisi prepricana, ce je res problem ali ne in kako ga resit.

Prvo vprasanje je, koliko je otrok zrastel? Ker eni ogromno zrastejo in se zato manj redijo.

Lotila bi se tudi raziskave, koliko naj bi otrok pojedel v enem obroku glede na svojo tezo, potem bi ga stehtala pred in po dojenju.

Ce je premalo, bi dodala.

Ce poje kolicinsko dovolj ali celo vec, bi raziskala hranila, torej cesa manjka tvojemu mleku, da se ne redi dovolj.

Ce tu vse stima, je mozno, da ima ze tako hiter metabolizem?

In konec koncev, lahko le dodas AM in vidis, ce je kak rezultat.

Če prav razumem je pridobival cca 20g/dan, je zadovoljen, spi, ti pa imaš občutek, da je  mleka dovolj? Jaz se ne bi sekirala in ne bi silila z dodatkom, boš samo pokvarila naravni proces ponudbe/povpraševanja, otrok se bo polenil in se mu ne bo več dalo sesati (po steklenički mu ni treba, ker samo teče) in kmalu bo konec z dojenjem. Če že kaj, bi jaz bila pozorna, da res izprazne dojko, da dobi tisto bolj mastno mleko, ne samo prednjega, vodenega.

Nekateri, sploh starejši pediatri so še iz stare šole, ko se je preferirala flaška in jo za vsako figo priporočajo. Poslušaj sebe in otroka in vse bo ok.

In ti se z vsemi problemi, ki so trenutno ukvarjaš z nečim, ki bi ti če bi imela kej pameti moralo biti jasno. Daj mu za jest toliko kot hoče. Otrok ne sme biti lačen. Če imaš premalo mleka ali je le to nekvalitetno je treba dodajat. Ne vem kaj je tukaj nejasno?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close