Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika dobrota iz pečice

dobrota iz pečice

živjo,

lepo prosim za idejo, recept za kakšno odlično jed iz pečice. Na ta način bi rada pripravila dvoje:

– kakšne okusne zvitke iz puranjega ali govejega mesa

– zelenjavni narastek

v soboto praznujemo sinov prvi rojstni dan (naš tretji otročiček), imeli bomo gnečo, tako da bi rada prej čim več pripravila, tik pred prihodom gostov pa dala vse skupaj v pečico. Poleg bomo imeli še solate, namaze ipd.

Najlepša hvala za ideje in lp,
K.

Preprost zelenjavni narastek lahko pripraviš tako, da narediš sneg iz beljakov, rumenjake stepeš, dodaš kislo smetano, nariban sir, začimbe… Kuhano zelenjavo zmešaš z rumenjaki in snegom in zadevico zapečeš.

Ali pa naredi narastek v stilu lasagne – popečeš malancan in bučke, potem pa to nalagaš me bešamel in testenine. Pripraviš lahko tudi vnaprej.

Hej!

Čeprav že nekaj časa ne sodelujem, bi ti mogoče moja ideja prišla prav.

Za puranje zvitke ali ruladice ( z rezino pršuta in palačinko iz jajčka in parmezana kot nadev) in
zelenjavni narastek ( riž in brokoli)

sta že vpisana recepta z zelo natanćnimi navodili. Malo pobrskaj v iskanju za 3 leta nazaj. Sicer ima Mimi Novak verjetno vse zbrano.

Obe jedi se zelo dopolnjujeta.

Lahko pa narediš namesto narastka zelenjavo v listnatem testu kot neko zelenjavno pogačo. Tudi zelenjavne pitulice bi bile dobro dopolnilo.

Lepo praznujte Babi

Puranove ali piščančje zrezke tanko potolci in položi na večji pekač. Poljubno začini s soljo, poprom, vegeto, česnom v prahu, zelenimi začimbami. Povrhu razprostri tanko narezano čebulo in narahlo premaži z majonezo. Dobro je, če povrhu dodaš še narezane šampinjone. Posuješ še s sirom in spečeš, približno pol ure pri 180 C. Zraven ponudi zeleno solado.

Ali pa poišči recept za zelenjavno loparnico (tudi najdi.si jih vrže nekaj ven) pa namesto variante s palačinkami uporabi kar navadno vlečeno testo v listih – je hitreje narejeno pa manj nasitno.
Puranje roladice pa lahko nadevaš tudi z nadevom iz pokuhane špinače in jajčnega cvrtja (omlete) pride lepo tribarvno. Samo ne vem kako jih bo pripraviti v pečici, se po moje bolj obnese v ponvi. Ali pa narediš kar eno veliko rolado iz puranjih prs in spečeš kot pečenko. Potem samo narežeš na rezine in dodaš kako omakco.

lp tinca

Babi oprosti…tud jaz nisem več veliko tu gor in nisem vedela, da ne sodeluješ več…Zakaj???
lp

Najlepša hvala vsem za ideje!!!

Bom tudi pobrskala za recepti, kot je svetovala Babi.

Držite pesti 🙂

Babi, pri nas te puranje zvitke zmažejo kot bi trenil. Pravijo, da zelo dober okus da ta palačinka. Jim naredim kar večkrat, ampak sedaj ta piščančja gripa … Saj bi jedli, samo meni se upira, da bi jih kupila, zato sem zamenjala z govejim mesom. Ja pa spet smo tam, nore krave:))))

lp na obalo. lojzka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close