Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Dobrodošli v deželi socialne raposdije

Dobrodošli v deželi socialne raposdije

po npovedih nekaterih bomo kmalu goli in bosi, ampak, dokler se imamo radi nam nič ne manjka:)

Ko nam bo pa začelo zmanjkovati, pa se bomo težko imeli radi….

zmanjkovati česa Robi? da se preživeti z evrom na dan, ne da pa se živeti brez človeške topline in ljubezni, je tako? pa tudi, kdor ima zaupanje v Boga, mu nič ne manjka…bolj me skrbi za vladajočo elito, kaj se bo z njimi zgodilo če se jim odtegne državni sesk?

bo pa manj komplicirano bejbe sleči ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Človeško toplino dobimo, od koga? A od boga? Jah, saj si napisal – od človeka! Za otroka je bog čisto abstrakten pojem, on rabi recimo dotike in objeme staršev, predvsem matere, ko priveka na svet kot dojenček. Starejši rabimo tudi bližino (tudi telesno in spolno) od drugih odraslih ljudi, še vedno je tu premlao zgolj bog, ker nam ne more dati ne telesne in ne spolne bližine, je pa lahko zgolj kot “dopolnjujoča sila”, ki nam daje npr. (bivanjski) smisel, ker smo razvili abstraktno mišljenje, kar je teozofija.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

človeška toplina se dobi od sočloveka, zmožnost sočutja, empatije prihaja znotraj posameznika, nam je dana in jo jo zlahka lahko delimo z najbližjimi, če le želimo, in tu pride moment ko se odmaknemo od materialnega sveta s katerim nas spravijo v odvisnost od udobja ki nam ga nudi sodobna družba in ki nam je največje prekletstvo, sploh ker je ves naš razvoj, naše razmetavanje z naravnimi viri na ručun nekoga drugega..zaradi naše razsipnosti umirajoi na drugem koncu planeta in to nas dela soodgovrne za smrt nedolžnih…. tu pa nastopi Bog , zaupanje vanj in v nsvet neskončne Ljubezni…ampak seveda je potrebno premagati strah pred manipulacijo, premagati strah pred svetom…ker naša sreča ne temelji na materialnim, ne temlji na nekom, na vzrokih in posledicah…naša sreča temelji na naši vezi z Bogom, in na nas samih, od nas samih je odvisno ali bomo rasli in se soočili z Najvišjim… tam leži ljubezen, ne v naših potrebah in željah….kjer je Ljubezen ni potreb…ker tam kjer nas ne more nič raniti ali prizadeti, tam smo srečni…..

Kaj pa je Bog? Če je zgolj ozek ali opisni filozovski oz versko-ideološki pojem, to ne more biti bog oz. sreča, zapisana z veliko začetnico. Bog je VSE, saj to je ravno tisti kvalifikator, da je Bog, da ne določa zgolj enega področja ali aspekta našega življenja. Pri ljudeh je to tisto znotraj nas in tisto zunaj nas. Znotraj nas je odnos do sebe (spoštovanje, cenjenje, odprtost, samozavest, sampspoštovanje…), zunaj nas pa odnosna relacija z drugimi ljudmi (partner, prijateljstva, družbene veščine, druženje, razumevanje drugih, odprtost, tkanje socialnih stikov…). Bog je tudi materialno, saj Bog-Jezus se je utelesil v materialnem telesu oz. maternici Marije. Popolno zanikanje materialnega ni bog, ker ne zajema VSEGA, zaniak našo zemeljsko ali do dionizična “energično” naravo (nagone, nesamozadostnost, Jezus se je tudi veselil in pil na svatbeni gostiji, če je vodo spremenil v vino, kršil pravila očakov, ko je smukal pšenično klasje na sabat – ni bil “verski čistun”, ker te to pohablja, če smo prestriktni…) – drevo življenja ima v Zemlji (materialnem) korenine in samo po sebi ne obstoji v Zraku (Svetem Duhu). Kakor v Nebesih (v Duhu), tako na Zemlji (npr. v zemeljski Mariji, Naravi).

Še nekaj glede “prekletega” materialnega.
Naravna ljudstva so imela pristen odnos do “materialnega”, ni Satan primarno zlo vsega, ki temelji zgolj na materialnem. Velika razlika je med materialnim in med materialističnim. Materialistično skriva v sebi kopičenje ali pohlep. Satan je, če je izrabljeno kot v našem potrošniškem svetu. Naravna ljudstva so si vzela iz narave, kolikor so rabili (živalski in rastlinski izplen.) – to je pristno sobivanje z naravo, tudi živela so v neke vrste komunskih ureditvah, kjer je bila lastnina skupna. Naš potrošniški svet in politična ureditev pa temelji na izraziti tekmovalnosti, kjer izsostaja čut za sočloveka, manjka solidarnosti, vse več je egoizma in podobno. V tem primeru pa je materializem zlo.

Mislil sem na osnovne življenjske dobrine, kot so hrana, obleka, prostori za bivanje….

Preživeti z evrom na dan ? Mi lahko razložiš to umetnost preživetja ?
Če nisi kmet in nimaš zemlje, kjer bi si pridelal hrano, kurjavo…..

Sami negativci tu gor (bolj kot ne), sodobno življenje od človeka zahteva borbo za preživetje (zlepa ali zgrda), negativizem vam pri tem poponoma nič ne pomaga. Nekdo med vami je zapisal, da ga skrbi za vladajočo elito – kako lahko izraziš skrb nad preskrbljenimi goljufi, za “male”, ponižne ljudi brez vsega pa ne? S človekom, ki tako razmišlja mora biti nekaj pošteno narobe (njegova morala je vzdrževana z nečim pokvarjenim), in logika preživetja z € na dan – morda izvedljiva v Bosni ali pa v Bolgariji, Romuniji, pri nas nikakor, ta € previdevam da velja izključno za tiste, ki imate vse na razpolago in nimate niti minimalne predstave, občutka koliko so nujne življenjske potrebščine na trgu vredne ali bolje rečeno plačane.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Zmedena_samica, si si pa nadela čuden nickname, vsekakor z njim NE pritegneš, tudi z avatarjem NE. Toliko v razmislek 😛

MKOW ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Tebi se zdi, da je bil to njen namen?
In ravno tebe je zgrešila…… :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

In ravno tebe je zgrešila…… :))))[/quote]

Ne poznam namena. Dam staviti, da sama ni kaj prida, povsem pravilno da me je zgrešila 😛

In ravno tebe je zgrešila…… :))))[/quote]Ne poznam namena. Dam staviti, da sama ni kaj prida, povsem pravilno da me je zgrešila :P[/quote]Slabo staviš, bolje bi bilo, da staviš nase, da si si sam kriv, da si takšen in da so hvaležne tiste, ki te zgrešijo…. 😛

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Pa čuj, a ni tebe ena v neki drugi temi na hladno dala? Zdaj si se pa na drugo spravil? Pa po celi gori nasvetov, kako pristopiti, spet na isti način??

Enim res ni pomoči. Res da so ženske kure, samo ti si malo prevelik optimist. Daj, pojdi smetit kam drugam. Vsaj na ZS!

Ne poznam namena. Dam staviti, da sama ni kaj prida, povsem pravilno da me je zgrešila :P[/quote]Slabo staviš, bolje bi bilo, da staviš nase, da si si sam kriv, da si takšen in da so hvaležne tiste, ki te zgrešijo…. :P[/quote]

Kakšen pa sem? Trdim kar sporoča z nickom in avatarjem! Vsak pomisli ob tem na tipično zavaljeno, zanemarjeno, nepotešeno monovsko trapo 😛

Slabo staviš, bolje bi bilo, da staviš nase, da si si sam kriv, da si takšen in da so hvaležne tiste, ki te zgrešijo…. :P[/quote]Kakšen pa sem? Trdim kar sporoča z nickom in avatarjem! Vsak pomisli ob tem na tipično zavaljeno, zanemarjeno, nepotešeno monovsko trapo :P[/quote]Kakšen si? Preberi kaj pišeš pa boš videl kakšen si!!!

Lahko ti pa pomagam : ošaben, aroganten, nesramen, samovšečen, zafrustriran, verjetno tudi tipično zavaljen ter zanemarjeno nepotešen monovski trapec!

Ps
Tvoje misli so popolnoma zgrešile… torej tudi slabo razmišljaš 😉

Zgleda, da to vreme res slabo vpliva na naše počutje.

Na q..c mi gredo taki, ki se norčujejo iz neke slikce in izmišljenega imena zraven pa sploh ne preberejo kaj oseba piše, da bi se kdo še trudil razumet napisano je pa čista utopija…..

A to je od vremena? Jaz sem pa mislil, da zato, ker imamo novo vlado…. 🙂

Je navdušenje že mimo…Saj ni čudno, da več nobena ne zdrži celega mandata. :)))

sodobno življenjeje, predvsem nas zahodnjakov je daleč od tega da je borba, prej bi rekel , da je pravljica, pravljica v kateri nekateri na vsak način želijo iz sebe narediti mit.. nadalje bi rekel, da v mojem zapisu nisi prepoznala sarkazma, ki se nanaša na vladajočo elito, dodal bi še tole, preživeti je najlažje malemu človeku, ki dejansko nima nič, njemu ne moreš nič vzeti, naj bo tako hudo, mali človek bo vse prenesel, ker je navajen trpljenja, borbe če želiš, sposoben je najti veselje, smeh v malih stvareh, ni mu mar za denar, materializem,…svojo uteho najde v Bogu, svojo moč črpa iz ponižnosti in zavedanja, da je življenje , tuzemljsko življenje, le en delček nečesa večjega, mogočnejšega…zato se da preživeti z 1 evrov ali celo z nič evri na dan…..

No pa da slišimo recept kako v Sloveniji preživet s 30€ na mesec. Komaj čakam, da to slišim.

Kakšen pa sem? Trdim kar sporoča z nickom in avatarjem! Vsak pomisli ob tem na tipično zavaljeno, zanemarjeno, nepotešeno monovsko trapo :P[/quote]Kakšen si? Preberi kaj pišeš pa boš videl kakšen si!!!

Lahko ti pa pomagam : ošaben, aroganten, nesramen, samovšečen, zafrustriran, verjetno tudi tipično zavaljen ter zanemarjeno nepotešen monovski trapec!

Ps
Tvoje misli so popolnoma zgrešile… torej tudi slabo razmišljaš ;)[/quote]

On, danes si pa borben. Nič ne rečem, Mitko res nima dlake na jeziku, tudi mene je označil za slaboumno, ampak po mojem so takšni tipi pogumni samo za krinko anonimnosti.

To je nemogoče, razen če odrežeš vse kable, živiš kot pred 100 leti in imaš njivo in še kaj živine zraven.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close