Najdi forum

Dobro pecivo

Moz ima v petek rojstni dan in bi rad v sluzbo nesel nekaj sladkega. Rada bi nekaj dobrega, ne drobno pecivo in ne kaksnih zadev s kremami, kajti prenesti mora transport in da koscek ne razpada v roki, ko ga vzames s kroznika. Ze vnaprej hvala in vsem lep dan. Jaz sem danes prvic to sezono skuhala ricet, se mi ze cedijo sline.

– PITULICE
– janeževi upognjenci
– domač prijatelj
– orehovi rogljički
– razni žepki
– linško pecivo
– PECIVO IZ LISTNATEGA TESTA (listnato testo razvaljaš, namažeš s stepenim jajcem, malce posoliš in posipaš z različnimi nadevi (parmezan, sezam, mak, …) ter narežeš na poljubne oblike.

itd…

OREHOVE ROŽE

SESTAVINE:
– 45 dag moke
– 1 margarina
– 4 – 6 žlic mleka
– kvas
– 4 rumenjaki

Ugneti testo, zelo na tanko razvaljaj in premaži z nadevom in previdno zvij, razreži na kolačke in zloži pokonci v pekač in speci.

NADEV:
– 4 beljaki – sneg
– 20 dag mletih orehov
– 20 dag sladkorja

0,5 kg skute
25 dag margarine
2-3 jajca
2-3 dag kvasa
sol
moka po potrebi
mak za potresanje
jajce za premaz

Zamesi bolj mehko testo, ki naj nekaj časa počiva, razvaljaj, izreži trikotnike in zvij v mini rogljičke, premaži z jajcem in potresi z makom.
(lahko izrežeš kake druge oblike in posipaš s kako drugo stvarjo, npr. s sezamom)
1 kozarček sladkorja
1 kozarček olja
2 jajci
1 pecilni
1 žlica ruma
sadje po želji

Vse sestavine razen sadja zmešaš in vliješ v pekač, nato pa po masi posuješ poljubno sadje(narezana jabolka, sadje iz kompota, borovnice…) in pečeš na 180 stopinjah okoli 45 minut.

Tudi tole je zelo primerno pecivo… dobro… enostavno … lepo na pogled…

LONDONSKI KOLAČ

Sestavine so za 1 maso ( ponavadi se pečeta 2 v pekaču od štedilnika)

12,5 dag margarine,
3 rumenjaki
7 dag sladkorja,

umešaj in dodaj

20 dag moke (brez pecilnega praška) in maso tanko razgrni v pekač. Takoj na tanko premaži z kakršnokoli marmelado in dodaj vilo:

sneg iz 3 beljakov,
12,5 dag sladkorja,
12,5 dag grobo mletih orehov,

Filo takoj namaži in peci pri 180o C približno 20 minut, ko je pečeno, še toplo razreži na primerne koščke.

O-O, a pa lahko po surovem testu namažeš marmelado…? Se nič ne razpacka? Sploh si ne predstavljam 🙂

lp

Testo pri Londonskem kolaču (rezinah, ploščicah) je trdo in se ga namaže z marmelado pred pečenjem.

Obstaja variacije tega recepta in sicer, da se orehe zamenja z makom. Izbira je stvar okusa posameznika.

Orehova pita
Makove rezine
Kolač presenečenja
Pecivo z orehi

Veliko je enostavnega peciva.Če želiš kakšen recept,javi.

Je odgovorila že Ljubljančanka. Seveda, testo je precej čvrsto in se čisto normalno maže. Skoraj ni enostavnejšega peciva od tega, pa še hitro narejeno in zelo dobro in lepo na pogled in zelo primerno za “transport”.

Če še iščeš idejo, lahko probaš tudi tole: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4769.
Naredila sem že velikokrat. Prenese celo pot do piknikov v naravi, torej bi moralo zdržati tudi pot v službo.

To pecivo jaz potem še razrežem na trikotnike in pomočim malo manj kot polovico v čokolado. Je resnično dobro pa tudi dalj časa ga lahko hraniš.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close