Dobro pecivo
Moz ima v petek rojstni dan in bi rad v sluzbo nesel nekaj sladkega. Rada bi nekaj dobrega, ne drobno pecivo in ne kaksnih zadev s kremami, kajti prenesti mora transport in da koscek ne razpada v roki, ko ga vzames s kroznika. Ze vnaprej hvala in vsem lep dan. Jaz sem danes prvic to sezono skuhala ricet, se mi ze cedijo sline.
– PITULICE
– janeževi upognjenci
– domač prijatelj
– orehovi rogljički
– razni žepki
– linško pecivo
– PECIVO IZ LISTNATEGA TESTA (listnato testo razvaljaš, namažeš s stepenim jajcem, malce posoliš in posipaš z različnimi nadevi (parmezan, sezam, mak, …) ter narežeš na poljubne oblike.
itd…
– 1 margarina
– 4 – 6 žlic mleka
– kvas
– 4 rumenjaki
Ugneti testo, zelo na tanko razvaljaj in premaži z nadevom in previdno zvij, razreži na kolačke in zloži pokonci v pekač in speci.
NADEV:
– 4 beljaki – sneg
– 20 dag mletih orehov
– 20 dag sladkorja
25 dag margarine
2-3 jajca
2-3 dag kvasa
sol
moka po potrebi
mak za potresanje
jajce za premaz
Zamesi bolj mehko testo, ki naj nekaj časa počiva, razvaljaj, izreži trikotnike in zvij v mini rogljičke, premaži z jajcem in potresi z makom.
(lahko izrežeš kake druge oblike in posipaš s kako drugo stvarjo, npr. s sezamom)
1 kozarček sladkorja
1 kozarček olja
2 jajci
1 pecilni
1 žlica ruma
sadje po želji
Vse sestavine razen sadja zmešaš in vliješ v pekač, nato pa po masi posuješ poljubno sadje(narezana jabolka, sadje iz kompota, borovnice…) in pečeš na 180 stopinjah okoli 45 minut.
Tudi tole je zelo primerno pecivo… dobro… enostavno … lepo na pogled…
LONDONSKI KOLAČ
Sestavine so za 1 maso ( ponavadi se pečeta 2 v pekaču od štedilnika)
12,5 dag margarine,
3 rumenjaki
7 dag sladkorja,
umešaj in dodaj
20 dag moke (brez pecilnega praška) in maso tanko razgrni v pekač. Takoj na tanko premaži z kakršnokoli marmelado in dodaj vilo:
sneg iz 3 beljakov,
12,5 dag sladkorja,
12,5 dag grobo mletih orehov,
Filo takoj namaži in peci pri 180o C približno 20 minut, ko je pečeno, še toplo razreži na primerne koščke.
Če še iščeš idejo, lahko probaš tudi tole: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4769.
Naredila sem že velikokrat. Prenese celo pot do piknikov v naravi, torej bi moralo zdržati tudi pot v službo.
Forum je zaprt za komentiranje.