dobro pecivo za rojstni dan
Hm, kaj je res fajn in dobro, je relativno. Če bi mojim doma spekla gibanico, bi se samo zmrdnili, pa je dobra, sočna in super. Enkrat sem enim prinesla pravo blejsko grmado, za angelčke, pa jim ni preveč sedla, preprosto so navajeni drugih stvari. Tako da – povej malo več. Da se lahko je samo s krožnika ali da so narezani kosi, pa lahko kdo tudi mimogrede vzame? Sadno, skutno, čokoladno? Verjetno je problem, ker še sama ne veš, a ne? Saj te čisto razumem, toliko je možnosti…
Pa poskusiva malo našteti, boš lažje usmerila misli v eno smer:
– blejska grmada je že ena reč, ki je sploh ne moreš narediti samo za manjšo družinico, je čisto prevelika (plasti biskvita, vanilijeve kreme, orehi, stepena smetana)
– sadne biskvitne rezine (npr. Zalino triplastno sadno pecivo, pod tem imenom najdeš z iskalcem; in vse variacije na temo biskvit, pudingove ali druge kreme, sadje)
– Pecivo na suho (pod tem imenom z iskalcem; meni je svetovno dobro, okus kot gibanica, narejeno je iz testa, skute, jabolk, orehov, lahko dodaš tudi mak)
– skutne in jogurtove rezine (vse variacije na temo biskvit, skutna/jogurtova krema, s sadjem ali brez)
– klasična pita, meni je najboljša navadna jabolčna…
Če te kaj posebej zanima in če ne najdeš z iskalcem, lahko pobrskam za kopijami receptov tukaj s foruma.
Pa lepo praznovanje, Mimi
Ker tudi mi v teh dneh praznujemo,bom jaz pekla tole kokosovo pecivo.Če stoji dan ali dva v haldilniku je še boljše.
5 jajc
12 dag sladkorja
1 dcl olja
13 dag moke
1 dcl mleka
½ pecilnega
Jajca s sladkorjem stepeš,dodaš olje in mleko in na koncu še moko s pecilnim praškom. Maso daš na polovico in v eno polovico daš 3 žlice kakava v prahu.
KREMA
0,5 l mleka
13 dag sladkorja
2 vanilij sladkorja
2 žlici moke
12 dag kokosa
Mleko zavreš,ostale sestavine zmešaš in zakuhaš v vrelo mleko kot puding.
V namaščen pekač najprej uliješ kakavovo maso in jo pečeš 10 minut.Potem jo vzameš iz pečice, preliješ s kremo in na kremo daš svetlo biskvitno maso. Pečeš 20 minut na 200 C. Ko je pecivo pečeno obliješ s čokoladnim prelivom.Dobro ohladiš in nato razrežeš na kocke.
Jaz bom verjetno nardila danes tole kot torto,ker hči,ki praznuje rojstni dan tole obožuje (ena izmed redkih doma narejenih stvari,ki ji gredo v slast…seveda,če je čokoladni obliv)
Kinder Pingvin je biskvit s smetanovo kremo. Najbolj pokvarljivi del je stepena sladka smetana, utrjena z želatino, tako da si lahko sama preračunaš.
Po moje je nekaj ur lahko na mizi, rekla bi, podobno kot smetanova torta. Drugače bi ga jaz držala v hladilniku in dajala na mizo po porcijah, preden zmanjka.
Pingvina sem že delala in vmes nisem dajala v zamrzovalnik. Kolikor se spomnim, je to omenjeno samo za to, da se spodnja plast kreme (z želatino) strdi, preden nanjo nakapaš vmesno plast čokolade. Saj drugače se ti čokolada potopi v tekočo kremo. Jaz sem dala v navaden hladilnik za toliko časa, da se je malo strdilo.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.