Dobro bučno olje
http://www.kocbek1929.com/?page=izdelki&action=show&id_kategorija=8&id_vsebina=19
Meni je tole fenomenalno.
Sem pa kupila pri eni kolegici, ki ima sorodnike v Prekmurju po 16, pri drugi pa po 11€ liter in sta oba ‘še kar’.
Ravnokar sem pa kupila enega madžarskega v Hofru po 10€ liter. Je ‘še kar’, nč posebnega.
Tale Kocbek je pa fantastično, samo ne vem kje se ga da kupit. Sem ga dobila za darilo.
Jaz ga imam od Kocbeka in je res zelo dobro, imam pa zeleno etiketo http://www.kocbek1929.com/?page=izdelki&action=show&id_kategorija=8&id_vsebina=4
Drugače sem belo etiketo videla v prodaji v Leclerku v Mariboru.
Drugače pa samo ena opomba. Hladno stiskano bučno olje NI to, ki ga mi na splošno poznamo kot “bučno olje”. Hladno stiskano je svetlejše barve in čisto drugačnega okusa oz. kot bi pač jedel surove bučnice.
Če želiš bučno olje, kot ga poznamo na splošno v Sloveniji, pa je to toplo stiskano.
Kako fajn diši.[/quote]
Mogoče tko fajn diši zaradi ”posebnih” dodatkov…
Kako fajn diši.[/quote]
Mogoče tko fajn diši zaradi ”posebnih” dodatkov…[/quote]
Te muči radovednost, a:))
Mogoče tko fajn diši zaradi ”posebnih” dodatkov…[/quote]
Te muči radovednost, a:))[/quote]
Nočem vedet. Od nečesa me pa mora tud pobrat. Zdrav ne mislim umret.
Te muči radovednost, a:))[/quote]
Nočem vedet. Od nečesa me pa mora tud pobrat. Zdrav ne mislim umret.[/quote]
Sem le vseeno prebral. Za nadaljno obsojanje moje osebnosti, v bodoče obsojajte Fram, kot neposredni krivec za moj IQ.
Ravnokar preizkušam 100% bučno nerafinirano olje iz Renški podkraj/Renče. Okus dokaj dober vendar nekako redko. Ga je treba dodati nekoliko več, da zadovoljivo učinkuje. Dosegljiv pri Eurospinu: cena: 9 eur. Preizkušeno pa je 100% bučno olje Jeruzalem SAT, Oljarna Središče. Zelo priporočam. Cena v Tuš-u cca 18eur. Se ga pa da dobiti tudi ceneje pri proizvajalcu. Framsko bučno olje pa ima že tako svoj tradicionalni sloves dobrega olja; okus zelo pohvalen. GEA-nih olj ne poznam dobro. Pogledati bi bilo dobro še v šunkarni Kodila v okolici Murske Sobote. Veliko pohval je slišati tudi o Petovarjevih izdelkih. Tako, toliko za začetek. Bo kaj v pomoč?
Pozdravljeni,
Kocbekovo olje res ni slabo, ampak če imate priložnost, poizkusite domače prekmursko olje. Vsa ostala olja se lahko skrijejo, ker je res 100%. Veliko proizvajalcev napiše gor 100% in je daleč od tega. Recimo Gea, Špar, Lidl, Hofer, Mercator, …. Tisto pravo bučno olje ne more biti cenejše od 18 – 20 EUR na liter. Poznam eno kmetijo v Prekmurju, kjer jaz naročam – ti lahko tudi dostavijo. Cena pa se giblje od 18 – 20 EUR na liter.
lp
Če smem samo opozoriti, če kupite bučno olje za manj kot 10 evro potem je poleg zmešana vsaj polovica sončninega olja, da se umetno poveča količina. Cena in stroški z bučnimi semeni so taki, da ni ekonomske računice, da bi vam pridelovalec prodal stoodstotno bučno olje za manj not 15 evrov. Res težko. Tako da če imate priložnost kupit direkt od kmeta ne pa nasedat raznim diskontom.
Forum je zaprt za komentiranje.