dobri testo za pico?
Pozdravljena masha!
Moj način je prav klasičen in preprost.
Jaz dam moko, vzhajani kvasec(vhajam ga z malo moke, sladkorja in tople vode), vodo, 2 žlici olja in sol. V skledo dam moko, naredim luknjico na sredino in vanjo dam vzhajani kvasec. Moko posolim ob robu in pazim, da sol ne pride direktno v stik s kvasom. Nato počasi vmešavam moko v kvasec in dodam še mlačno vodo in olje. Nato z rokami mesim testo (kot za kruh), dokler ni lepe, svetleče konsistence. Vzhajam v skledi pokriti s prtičkom, nato pregnetem še enkrat, dam na pekač in obložim po želji.Rob tudi malo namažem z oljem. Pred peko vzhajam še enkrat.Moram reči, da mi po tem postopku vedno uspe.
Upam, da ti je moj nasvet kaj pomagal in lep pozdrav.
Meri
Jaz delam pico (testo) po receptu na kulinariki (če bo kdo iskal – recept se imenuje U ibr njami orto peeza + žemljica). Testo pride ravno prav mehko, ne predebelo, ne pretanko, skratka meni je res zelo všeč. Pečem pa jo kar na rešetki v pečici (spodaj dam peki papir), kot je enkrat priporočal Jamie.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.