Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Dobre zbirke :)

Dobre zbirke :)

Živjo,
od vas poznavalcev me zanima, če poznate še kakšno dobro zbirko knjig v stilu Čarovnice z griča, Prestol, Angelika, … torej starejše knjige, po možnosti z zgodovinsko tematiko.Rada imam, da je več knjig torej da gre za zbirko, ne pa le posamičen roman. Ne branim pa se niti predloga enega samega romana, če vas ob omembi zgornjih imen prešina kakšna asociacija na podoben roman 😉
Vsak nasvet je dobrodošel !

Lp

Na tem forumu prodajam zbirko knjig Henryk Sienkiewicz (ponudba 16.2.).

Zdi se mi, da je zbirka naslov Prekleti kralji pisatelja Mauricea Druona, v njej pa so naslovi, kot npr. Železni kralj, Zadavljena kraljica,… Govori pa o francoskih kraljih, ki jih je preklel zadnji templjar.

Priporočam zbirko Otroci zemlje. Do sedaj je prevedenih pet knjig, šesta menda nastaja. Zgodba iz pradavnine, ki odstira marsikatero skrivnost takratnega načina življenja, razmišljanja, medsebojnih odnosov. Super branje.

Selinko: Desiree
Colette: Deborah
Jakes: Sever in jug
Svetina: Ukana

Zelo priporočam Preklete kralje in Otroke zemlje. Je pa še ena precej stara zbirka (več kot 20 let), naslova se ravno ne spomnim avtor pa je Howard Fast. Gre za družinsko sago.

Poleg tega pa je tukaj Vzhodno od raja. Vem, da ni zbirka, je pa dovolj obsežno delo in hkrati se nanaša na več generacij, da sem vedno presenečena, da gre za samo eno knjigo.

Če te zanima srednjeveška japonska… trilogija od Lian Hearn: Meč v tišini, Sledovi v snegu, Sijaj mesečine.

New Report

Close