Najdi forum

dobra torta

Ker rada pečem, vendar ne preveč kompliciranih stvari, Vas pozivam, da mi zaupate kakšen res dober in enostaven recept za torto. Najrajši imamo čokoladno ali pa skutno.
Lahko pa tudi samo recept za dobre kreme. Kajti biskvit za torto obvladam.
vsem že vnaprej hvala in uživajte ob dobri hrani!

Ena čokoladna:

hVALA, HVALA SE ŽE PEČE!!!!!

Daša, če imaš rada Sacher torto, moraš nujno probati tole. Je neverjetno enostavna in hitra priprava. Vsi, ki so jo probali, so bili navdušeni. Preberi si tudi mnenja, ki so zapisana pod receptom (med njimi je tudi moje) Pa lep pozdrav!

Pa še link:

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=sladice&ID=1276

No, ker recepte za biskvit že obvladaš,ti predlagama , da uporabiš za nadev čokoladno kremo,ki sem jo na forumu že napisala ti še enkrat napišem in probaj je res dobra in lahka.
Za eno torto, ki jo dvakrat prerežeš:
2 sladki smetani
20dag čokolade v prahu
V sladki smetani vsuješ čokolado v prahu in mešaš s kuhalnico dokler ne zavre. Nato ohladiš,in daš v hladilnik za nekaj ur še najbolje čez noč.Nato zmiksaš samo pazi da neboš preveč, da ne bo ratal putr.S to kremo namažeš tudi povrhu in okrog na tanko.Nato jo poliješ s čokolado.
Dober tek

Zlate ste, vse bom poizkusila. Do novega leta moram specti 6 tort. Juhuhu recepti so tu!

lepo se imejte in se nekrat hvala.

V pol ure je torta v hladilniku:
Biskvit:
8 beljakov stepi v sneg dodaj 20 dag kokosove moke in en jogurtov lonček
sladkorja v prahu. Peci v ogreti pečici cca 20 minut v tortnem modelu.

Ta čas narediš kremo:
Stepi 1/2 l sladke smetane in dodaj 2 cremfix-a in malo sladkaj, postavi v hladilnik
Na sopari stopi 30 dag jedilne čokolade , dodaj 8 rumenjakov in vmešaj stepeno sladko smetano.
Ko je biskvit pečen nanj vlij tekočo kremo in postavi torto v hladilnik za 4 ure.
V enem tednu je cela soseska pekla to torto. Res je odlična in enostavna.
Pa LP

Ela, lepo te prosim, če napišeš še to, ali rumenjake nad paro s čokolado še kaj kuhaš oz. koliko časa? Smetano dodaš hladni kremi?
Hvala za odgovor in lep dan.

ELA, ŽE VIDIM, DA MORA BITI RES NORO, lepo prosim, samo to me še zanima
-glede na maso iz beljakov- koliko časa pa taka torta “drži”, mislim, koliko prej jo lahko narediš in če se takoj ne poje cela. Dan, dva?? Ne reci, da nimaš izkušenj …
Vnaprej hvala za odgovor.

Rumenjake dodaš že stopljeni čokoladi, ne na sopari, stepeno smetano pa dodaš vroči čokoladni masi. In vroče preliješ po biskvitu, ter daš v hladilnik.

Največ dva dni. A vic ni v beljakih, ampak v smetani, ki lahko postane kisla.
A verjemi, da dva dni ne bo ostala v hladilniku.

LP
Ela

Ela, super torta. Bili smo tako radovedni, kakšna bo, da smo natako čez 4 ure (ob 21.30) napadli hladilnik, ampak danes je bila še boljša, bolj ohlajena….
Naslednjič bom dala malo manj sladkorja v sneg, v smetano pa sploh nič, da bo malo manj sladka.
Hvala za super recept.

Lp Aja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close