DOBRA – kvalitetna OŠ Ljubljana
Selimo se v Ljubljano in otroka bo potrebno prepisati na novo OŠ. V 3. in 5. razred.
Iščem dobro OŠ. Kaj je dobro?
– kvalitetna izobrazba – da se lahko pohvali z rezultati
– posluh za posameznika – da nisi le številka
– brez kriminala na hodnikih
Pripravljeni smo tudi plačati nekaj šolnine. Lokacija niti ni toliko pomembna, le da je znotraj ringa LPP.
Zanimali smo se v Waldorfski, pa se gredo TAK elitizem, da mi gre na bruhanje. Povsem neodzivni in vsakič dobim drugo informacijo.
Mednarodne šole imajo letne šolnine od 5 – 10 T€. Toliko si ne moremo privoščiti.
Videla sem spetno stran OŠ Danile Kumar. Predstavljajo se kot zelo konzervativni in hkrati uspešni. Ima kdo otroke tam? Kako je?
Prosim za nasvet.
Lepa hvala.
Anja
Res, mislim kak cirkus. Dobra in kvalitetna OŠ?
In kam sta sončka zdaj hodila, da (očitno) večina ljubljanskih osnovnih šol ni dovolj kvalitetnih?
Poleg tega, verjemi, da boš otrokoma naredila navečj koristi, če ju vpišeš v šolo, najbližjo vašemu domu. Se bosta lažje vklopila, prijatelji iz soseščine bodo sošolci in obratno. Tako pa slišim, kako nekateri starši v silni želji po “kvalitetni” šoli otroka vpišejo nekam na drug konec mesta, jih je treba seveda pol skoraj do konca oš vozit, pa nobenega popoldanskega druženja s sošolci, ker so predaleč, mularija v soseščini se druži s sošolci…
Dajte se mal na realna tla postavit pa ne delat cele znanosti iz osnovne šole.
Najbolje je vpisati na najbližjo.
Nekaj malega šikaniranja in kak ravs doživiš povsod. Otroci so pač otroci, še posebej potem, ko se začne puberteta in vse kar buhti v njihovih glavah.
Obiskovala OŠ Trnovo – odlična šola, še vedno ista ravnateljica, ogromno mednarodnih rezultatov na različnih področjih, tudi učitelji so, kolikor sem videla, še vedno precej v stari zasedbi. Pa ena prvih eko šol, omarice so (zaradi vbujanja medsebojnega zaupanja) bile odklenjene oz. na zatič (ne vem, če še), urejena okolica…
Moteča je bila samo bližina KUDa, ampak se otroku ni treba tam zadrževat. Jo lahko naučiš.
Drugih ne poznam.
če bi tvoja mati takrat razmišljala tako kot ‘anja iz Lj’, ti danes ne bi kokodajsala takih neumnosti! V naših OŠ se dogajajo take svinjarije… Valjda da hoče vedet kam bo dala otroka![/quote]
Iz mojih in izkušenj mojih otrok ti povem, da se je odločitev za domu najbližjo osnovno šolo (iz zgoraj napisanih razlogov) izkazala za zelo dobro.
Na nobeni šoli niso vsi učitelji slabi ali dobri. Veliko je sicer odvisno od vodenja (od ravnatelja), ki pa se po 4-letnem mandatu lahko tudi zamenja.
Nekaj je odvisno tudi od otroka in njegovega pristopa k izobraževani inštituciji, precej pa tudi od njegovih staršev.
Danes je amaterskih pedagogov (staršev), ki bi poučevali tiste z diplomami (učitelje) kar precej….
če bi tvoja mati takrat razmišljala tako kot ‘anja iz Lj’, ti danes ne bi kokodajsala takih neumnosti! V naših OŠ se dogajajo take svinjarije… Valjda da hoče vedet kam bo dala otroka![/quote]
No ja, poznam kar nekaj družin z osnovnošolskimi otroki v različnih koncih Ljubljane. In nikoli slišala za kakšno svinjarijo (karkoli naj bi že to pomenilo) v kateri izmed teh šol. Verjamem pa, da razne “svinjarije” privlečejo na plano razne pikolovske matere, katerih sončki so v vati in nedotakljivi in bog ne daj jih niti postrani pogledat kaj šele poskusit malo vzgajat…
In če kdo pove svoje mnenje, ki je drugačno od tvojega, to ne pomeni, da “kokodajsa neumnosti”. Očitno ti tudi nisi bila na kakšni “elitni” osnovni šoli, kjer bi te naučili ceniti drugačno mnenje in ti vcepili malo strpnosti…
ja, ti si na Wšoli absolutno premalo časa, da bi lahko že kaj rekla. Mi smo lani zaključili. Hvala bogu, ker gre točno za to – elitizem, da glava peče. bolj si elitističen, več si lahko otrk privošči. vmes pa so primerki, ko bi šola dobesedno morala poklicat CSD, apka ker gre za “dovolj elitistične” so še zmeraj tam. Ko bubreki v loju.
ja, ti si na Wšoli absolutno premalo časa, da bi lahko že kaj rekla. Mi smo lani zaključili. Hvala bogu, ker gre točno za to – elitizem, da glava peče. bolj si elitističen, več si lahko otrk privošči. vmes pa so primerki, ko bi šola dobesedno morala poklicat CSD, apka ker gre za “dovolj elitistične” so še zmeraj tam. Ko bubreki v loju.[/quote]
A na waldorfsko morate kar vsi hodit? Cela family? Glede na dva posta v množini…
Al je to v stilu “zobki nam rastejo” pa “shodili smo” in “lulamo” in podobno… V srednji šoli še kar naprej vse v 1. osebi množine…
ja, ti si na Wšoli absolutno premalo časa, da bi lahko že kaj rekla. Mi smo lani zaključili. Hvala bogu, ker gre točno za to – elitizem, da glava peče. bolj si elitističen, več si lahko otrk privošči. vmes pa so primerki, ko bi šola dobesedno morala poklicat CSD, apka ker gre za “dovolj elitistične” so še zmeraj tam. Ko bubreki v loju.[/quote]
A na waldorfsko morate kar vsi hodit? Cela family? Glede na dva posta v množini…
Al je to v stilu “zobki nam rastejo” pa “shodili smo” in “lulamo” in podobno… V srednji šoli še kar naprej vse v 1. osebi množine…[/quote]
Kako ste ene pametne!
Tudi mi smo hodili v OŠ in zdaj hodimo v SŠ.
Pa tudi lulali smo.
Zobki Nam niso rastli, ker za zobke sploh ne vem, kdaj jih je sin dobil, niti enega nisem doživela na svoji koži.
Shodili tudi nismo, ker je shodil mimogrede.
Ampak lulali pa smo, ker sem se s tem jaz ukvarjala mesece in mesece, prav tako pa hodim v SŠ na govorilne. OŠ je pa itak moja bivša, tako da tja pa Smo hodili!
Al je to v stilu “zobki nam rastejo” pa “shodili smo” in “lulamo” in podobno… V srednji šoli še kar naprej vse v 1. osebi množine…[/quote]
Veš, tale tvoj odgovor daje vedeti, da nimaš pojma o pojmu o WŠ. Ker če bi ga imela, bi še kako vedela kako cela družina zares sodeluje in zares “hodi” na to šolo. No, v resnici pa gre pri nas zares za množino otrok, ki so tja hodili.:)))
Forum je zaprt za komentiranje.