dobra knjiga za sprostitev
Jaz ti pa priporočam živa zažgana. Resnična zgodba, neverjetna. Govori o tem kaj se dogaja v zahodnem svetu in kaj so z svojimi otroci pripravljeni narediti lastni starši. Govori o moči človeka, kako se je pripravljen boriti in kako ga zaradi tega na koncu čaka srečen konec. Ravno sem prebrala tudi eno resnično, ko so jo ugrabili za bogatega šejka. tam je živela z ogromno dekleti z katerimi je on potem imel spolne odnose. In potem so jo prodali drugam. na koncu pa ji je uspelo po veliko letih pobegniti domov nazaj k staršem. Res dobra knjiga se pa ne spomnim naslova.
zakrita je bila zato, ker je njen videz bil tako pretresljiv, da nimam besed… se je za nekaj trenutkov odkrila, da smo jo videli oz. mislim, da je potem celo odkrita govorila – v bistvu sploh ni imela obraza, ampak je bila samo zažgana gmota namesto glave, dve drobni odprtinici za oči in ena za usta, skozi katero je sicer lahko nekako nerazočno govorila, se pa ne spomnim, kaj, ker me je vse skupaj tako šokiralo, da menda sploh nisem gledala dalje… Poskusi najt na Oprini strani, recimo če vtipkaš Burried Alive (tako je menda bilo naslov oddaje)…
Živa zažgana-priporočam za branje, ampak ni lahkotno – bi rekla, da nas kar šokira njihov stil življenja, navade….. Jaz sem ob tej knjigi spoznala-kako srečne smo lahko, da ne živimo tam! Zažgal jo je brat, ker jo je en fant, zelo prijazen in kulturen sosed, prvzaprav sta bila prijatelja, zalezoval in ji obljubil poroko… potem sta se parkrat na skrivaj dobila in vsaj 1x seksala… pa potem ni prišel k očetu vprašat za poroko…. ona pa je ugotovila, da je noseča….. in uh družinski plan….
Tragična zgodba. Punca živi v Švici, mislim, da ima moža ter hčerko.
Za bolj lahkotno branje lahko posežeš po VARUŠKI-od Žepne knjižice… govori o ameriških domah bogatih družin… kako živijo… in kaj delajo varuške…
Ravno zdej sm prebrala V MOJIH NEBESIH… 14 letno punčko brutlno umorijo in posiljo…potem pa ona opazuje svojo družino in morilca iz nebes. Neverjetno kako dobr napisan, če slučaj še niste bral Da vincijeve šifre pa angelov in demonov to sta taki kriminalki k govorita o zaroti cerkve, za vse fane Harryja Potterja je tuki MEČ V TIŠINI, fantku umorijo družino…potem zve da je bil njegov oče izredno dobr plačan morilec in da ma tut on ta dar (izjemen sluh, borilne veščine,…) in se začne urit da bi ubil morilce svoje družine, pa še ČARODEJI znanstvena fantastika govori o prihodnosti, v kateri pobijajo in mučjo mutante ki imajo dar da svoj um povežejo z računalnikom… mutanti se začnejo uperat…
Priporočam vse knjige od Danielle Steel in Victorie Holt – za romantične duše 🙂
Potem pa je še tukaj Palm Beach oziroma v prevodu Noro poletje, knjiga o moškemu, ki ga odpustijo in mu banka v odpravnini nakaže eno nulo preveč.. res zanimiva zgodba!
Dobra knjiga je še Zoya (ruska plemkinja, katere družino ubijejo, sama pa pobegne..) in Nič ni večno (gre se o treh zdravnicah, eno umorijo). Pa seveda še Puščavska roža (ravnokar prebrala, res ganljivo), rada pa berem tudi biografije (Bono, Madonna, Eric Clapton, Lance Armstrong,..).
In še nekaj večno dobrih knjig: Mi, otroci s postaje Zoo; Madame Bovary; Antigona; Gejša; Kako sem zapustila mafijo; Pompeji; Boter; In potem ni bilo nikogar več; Beležnica.
Prijetno branje 😉
priporočam ti svojo knjigo tapkanje na mestu.
če si na prvo žogo, te bo zabavala. če se rada potapljaš, te bo zamorila. če si čistunka, jo boš vrnila še isti dan, ker se boš zgražala nad moškim primitivizmom, ki seva iz nje. če se veliko časa zadržuješ na ulici, boš svojo govorico primerjala z govorico protagonista …
Eoin Colfer – Artemis Fowl (pravljična knjiga, ampak mene je tako potegnila, kot še nobena!)
Andre Dubus III – Hiša peska in megle
Dan Brown – Angeli in demoni ter Da Vincijeva šifra
Patrick Suskind – Parfum
Mario Puzo – Boter
Ian McEwan – Sobota
Michael Crichton – Naslednji gen
Audrey Niffenegger – Njena skrivnostna dvojčica
Pa vse od Jamesa Pattersona (top kriminalke!)
Za konec pa najljubša: Jodi Picoult – Rojena iz tvojega življenja