dobra hrana..in vaši kg…
poleg vseh teh njami receptov se vprašujem, kako brzdate kilograme. res, da je to vprašanje bolj za hujšanje forum, ampak tam se res ne moreš pogovarjat o slastni in dobri prehrani ;))
na kak način se premagate in izognete “skušnjavi”???
in ali je kakšna srečnica, ki lahko poje vse kar si zaželi in ostane na isti konfekcijski številki?
Enostavno – dobrote iz Prehrane so bolj poredko na programu ;-)). Hec. Saj tukaj najdeš tudi veliko bolj zdravih receptov, niso vsi kalorične bombe.
Je pa res da sama že kar nekaj časa stagniram na 10 kg preveč (po normah), a to je še iz časov pred forumom ;-)).
Torej name nima nobenega učinka ;-)).
A ne ne, če bi upoštevala še jezik, potem bi bilo 15 kg preveč, če pa bi vračunala še karakter pa kakih 35 preveč ;-)). Tako bi rekli nekateri, sama seveda o sebi nimam tako slabega mnenja ;-)).
Aja, Pepelki nisem odgovorila na vprašanje kako se upreti skušnjavi – enostavno – nič sladkega speči, pa kar gre ;-)). Če ni v hladilniku skušnjav se brez težav zadržim. Ko me prime da bi vsak drugi dan kaj spekla pa lepo grem in primem v roke kakšno bolj “pametno” delo. Moja šibka točka niso toliko sladkarije, ampak tista totalno nezdrava hrana – za Mcdonalds bi včasih dušo prodala, a seveda spet delam veeeeelik ovinek mimo (me pa premaga povprečno 1x na mesec), če drugega ne, bi vsak dan zmazala kakšno kraljevsko solato z jogurtovim prelivom (jaz, ki sicer solat sploh ne jem ;-)) )
Ja speedy, vreme je pa lih za pančkat, a kaj ko je kruta realnosta taka, da bomo spet do večera v službi (joj, če pomislim kako me bo šele prijel učinek zaužitega claritina – ne vem kdo mi bo glavo pokonci držal ;-)) – sem bila v arhivu in sem se zapletla v pajkovo mrežo, v kateri je očitno bila neka mušica – posledica – otekanje levega dela obraza ;-)) – dobro da bo tema ko bom šla domov ;-))))))))))
Kot je napisalo Sonce, najlažje nič speči in ni skušnjave. A meni je peka v zadovoljstvo in potem so skušnjave tu. Danes sem prvič spekla piškote, ponavadi pečem le kukije in, ko sem jih ponujala fantoma (2 in 5 let), se ni noben zmenil zanje… jaz sem jih pa kar “pomikala” v usta :o(
No, pa sta prišli domov še dekleti in sta bili navdušeni… da so še boljši, kot od babice… smo vprašali punco, če upa to babici povedat, bo celo poletje brez piškotov pri njej, ha, ha, ha… :o)
No, za fanta bi mogla pa “speči” bonbone :o)))
Jaz se še najrajši odpovem sočnim pecivom, ki gredo možu bolj v slast… jaz imam rajši stvari za h kavici…
Aja… kg… no ja, trenutno bi lahko imela 2-3 kg manj… se pozna, da se je sezona plavanja zaključila.
Pozdravček vsem!
Vladka
Bom iskrena. Imam jih nekaj prevec. Do nekaj let nazaj sem imela vedno najvec 52 kg, 158 cm.
Za oceta, mamo in moza vedno malce presuha.
Ob isti prehrani sem uspela pridobiti…zaradi nekaterih vzrokov, ne gibam vec toliko; pa se psa nimam vec.
Imam ze lepo stevilo let – holesterol, pritisk, sladkor zelo v redu in se ne sekiram. Jem dokaj zdravo.
Vcasih se potolazim s prijateljicino izjavo, ki ima 4 leta vec kot jaz:
Bom se eno porcijo sladoleda. Kaj pa bi imela od tega, ce bi bila vitkejsa?
Saj bi se za mano obrnil kvecjemu star ded pri osemdesetih:))
Sicer se ene porcije ne pojem – malce vecja kepica sladoleda je meni dovolj.
Je pa zanimivo, da nekatere stvari iz tistega obdobja se vedno lahko oblecem. V starejsih letih se redimo na drug nacin in postava se spreminja.
Lp
Hja, kilogrami in jamranje nad njimi so večno aktualna tema. Če sem čisto poštena, se najbolje počutim s 3 kilami manj, kot jih imam. Se jih na ven niti ne vidi, čuti pa zelo. Ampak kaj, ko je pa treba stalno preiskušati nove dobre recepte. Verjetno je res najboljši recept za linijo “manj jej”.
ps: danes imam sadni dan. In sem zelo ponosna nase, ker sem zdržala. Pa mi je že moj najdražji zabrusil: kaj ti pomaga, ko se boš pa jutri dvojno nabasala. Podpora pa taka :-)))
Ja, še ena, ki zelo rada kuha in tudi peče! Preizkušam nove recepte in ker skoraj ne najdem slabega, se seveda pozna tudi na teži. Rada bi imela 5 kg manj, “držim se nazaj”, kolikor se le da. Nisem pa več “kanta za smeti”, ki bi pojedla vse ostanke, ki jih otroci pustijo na krožniku.
Ker se cenim… ;-)))))
He he he. Sem precej redna gostja tudi na forumu hujšanje. Tudi tam debatiramo o receptih in niso vsi grozni kakor bi kdo mislil. Zelenjavne omake za testenine, pizze z zelenjavo, rižote,…. Babica je pred časom zbrala nekaj odličnih receptov in jih objavila na tem forumu.
Sicer pa je tako: če imaš mero pri kaloričnih bombah, se ti nič ne pozna na konfekciji. Rediš se ponavadi od količine zaužite hrane.
Lp, Ela S
Drži. Ampak dobro kuhati še ne pomeni, da se to vsevprek je. Tukaj dobim marsikatero idejo, ki popestri naš jedilnik. Pri nas je en kuhan obrok dnevno, ostalo pa po želji. Zato pa skušam, da je ta edini obrok čimbolj pester, pri čemer mi tu pomagajo. Pa slaščice imamo tudi radi. Če pečem enkrat tedensko pa še ni nekega prenažiranja s sladicami. Potem pa vsak zase malo gledamo: jaz se naprimer največkrat odrečem večerji ( ker pojem največ slaščic), punce, ki jim hujšanje ni potrebno pa jejo kar jim paše. Po pravici povedano pa smo s težo kar solidni in ne potrebuje nihče nekih shujševalnih diet. Raje sproti malo popazimo.
Kako je danes s tvojim ličkom ?…Ubožica ..in glih sedaj se lahko zgodi…da srečaš …tacga…. ticga….tavelicga, hehe:)))
Men je atek včasih reku…do takrat, ko se poročiš , bo vse dobro:))))
Lep dan ti želim….in na kavo te povabim….kuhinja že funkcionira:)
Speedy ;-)) bi kaj komentirala tole glede “do poroke bo že dobro” – meni so to govorili kot petletnemu otroku, da bi mi pri tridesetih rekli je pa tvegano ;-)) (upanje umre zadnje).
Malo še srbi a bo boljše (do poroke) ;-))
Glede kofeta žal nič ne obljubim – do nadaljnega sem abonirana na službeni kofe ;-)).
Če boš v Nm pa poklič, za kakšno minuto bom že “ven skočila” ;-))
S kuhinjo zadovoljna??
Eh…sončece…eden ti je v življenju namenjen…če ga boš zamudila ali zgrešila….si rešena:)))
Te rufnem , ko bom v Nm…ti pa ..če boš letela kaj v Ljubljano, se mimogrede ustavi v Trebnjem..
Kuhinja….ja , no….čist dober je…ampak….hm…en lep vrtnar bi pasal noter:))))
imam sreco,da se mi ni treba bojevati z odvecnimi kg!! trenutno bi rekla,da imam 2-3 kg prevec. kot je ze ena omenila- ne vidi se, a jaz jih cutim. torej,pocutila bi se bolje,ce ju ne bi bilo.tako kot sta “prisla”, tako bosta “odsla”…okrog tega ne delam nobenega cirkusa.
jem normalno, ne tehtam /tudi sebe ne/. edino kar pazim je- kombinacija hrane. s tem sem pricela pred par leti-zaradi slabega pocutja. pocutje je veliko boljse, ta nacin hranjenja mi odgovarja…. no, tako nekako.
kaj bi recimo svetovala tistim,ki imajo nekaj kg prevec. dosti gibanja,jajte veckrat na dan po malo /oz. normalno/. najhuje je,ce se clovek 1-2x na dan nabase!! mogoce bi tudi malo pazile pri kombinaciji hrane. zivalske beljakovine ne gredo skupaj s skrobnimi zivili. pa se nekaj stvari je, a mislim,da je to bistveno. pa veliko sadja dopoldan. lp petra
Po naravi sem kar nagnjena k debelosti, tako da moram kar pazit, kaj dam v usta. Tale forum me včasih kar malo napeljuje h grehom, samo potem pa skočim še na sosednjega (hujšanje) in uberem neko srednjo pot. Rešuje me to, ker imam zelo rada sadje,zelenjavo in ribe, meso in kruh malo manj, najlaže pa se odpovem sladicam (no, obožujem pa čokoladni sladoled!). Ker med tednom ne kuham, za vikend moje rada pocrkljam s kako dobroto, ki jo odkrijem prav tukaj. Občasno (za obiske, praznovanja…) tudi kaj spečem. Tako na splošno pa lahko rečem, da se kar zdravo prehranjujem in s tem obvladujem tudi svojo težo.
Bok!
Eh, očitno sem jaz edini “bajsek” tukaj. Ko pa imam tako rada kruh in sladkarije. pa domače klobase, pa kostanj in mošt. Sedaj jeseni ponavadi kopičim kilograme kot hrček.. Letos kar malo pazim pri prehrani in je bolje. Je pa zato mož nehal kaditi in mu gre na gor – pa še lačen je non-stop. Zgledi pa vlečejo..
LP
Hej, Tinkarca! Saj sem te videla v zivo…krasna punca in ce se pomislim, da imas sina ze na faksu:)))
Tvoji skuti se je pa tezkoooo upreti.
Jaz postanem lacna po deveti uri zvecer, ko je ze vse za mano.
Kuza Kim je ob tisti uri vedno sel k hladilniku ali k omari, kjer je bila kaksna dobrota in tiho nekaj godrnjal. Moz pa…
Kaj se nisi lacna? Kim te caka. Pa sem sla kaj iskat ze zaradi “sestradanega” psa.
Lp s soncne obale Babi
Forum je zaprt za komentiranje.