Dobra GROZLJIVKA ?!
Se pridruzujem vprasanju, jaz tudi obozujem grozljivke- pa ze dolgo nisem nobene dobre pogledala…
Drugace pa…meni se vedno sopa adrenalin po zilah ob ze nekaj starejsi srhljivki ˝It˝( ˝Tisto˝ mislim, da je bil prevod…) Sem jo prvic gledala, ko sem bila se zelo mala smrklja in ne vem, ali sem tarkrat en tak skrit fetis dobila do grozljivk…ceprav me je tale zadeva takrat do amena prestrasila, mi ni dala miru in sem si jo potem se parkrat ogledala. Pa mi je vedno zadeva dala kako noc slabega spanca 🙂
Potem pa Blair Witch enka…Tukaj mi je zadeva fascinantna, ker se res lahko sama ful ful uzivim v vso situacijo…s psiholoskega vidika me je ob prvem gledanju kar stisnilo, ceprav v filmu ni skoraj nobenih takih scarry prizorov. Na psiho pa res malo udari…
Potem pa ne vem…lustni so mi Hitchcock-ovi filmi…ala Psiho, Ptici, Dvoriscno okno…ampak te itak ne stejkem med srhljivke.
Popolne bedarije pa so mi razni klavski filmi ala Petek 13.
miljontič, Texsaški pokol z motorko…ko gre vse po istem kopitu…
Men je zelo huda grozljivka Exorcist iz leta 1973, mislim keri hudi prizori in zvočni efekti za tisto leto. Zelo dobra sta mi pa tudi film The Thing (Stvor), igra ga Curt Russel pa zelo dobra psihološka grozljivka je The Shining od S. Kinga. Da ne pozabim omenit Kingovo klasiko Carrie ki je pa tud zelo čustveno nabit film.
LP