Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Dobra GROZLJIVKA ?!

Dobra GROZLJIVKA ?!

Živjo!

A mi lahko poveste, katera je tista grozljivka, ki vam je res pognala kri po žilah? Pa ni važno, ali je starejša ali novejša, samo da je bila res grozna pa da vas je bilo res strah …

Hvala za vsak odgovor!!!

Se pridruzujem vprasanju, jaz tudi obozujem grozljivke- pa ze dolgo nisem nobene dobre pogledala…

Drugace pa…meni se vedno sopa adrenalin po zilah ob ze nekaj starejsi srhljivki ˝It˝( ˝Tisto˝ mislim, da je bil prevod…) Sem jo prvic gledala, ko sem bila se zelo mala smrklja in ne vem, ali sem tarkrat en tak skrit fetis dobila do grozljivk…ceprav me je tale zadeva takrat do amena prestrasila, mi ni dala miru in sem si jo potem se parkrat ogledala. Pa mi je vedno zadeva dala kako noc slabega spanca 🙂

Potem pa Blair Witch enka…Tukaj mi je zadeva fascinantna, ker se res lahko sama ful ful uzivim v vso situacijo…s psiholoskega vidika me je ob prvem gledanju kar stisnilo, ceprav v filmu ni skoraj nobenih takih scarry prizorov. Na psiho pa res malo udari…

Potem pa ne vem…lustni so mi Hitchcock-ovi filmi…ala Psiho, Ptici, Dvoriscno okno…ampak te itak ne stejkem med srhljivke.

Popolne bedarije pa so mi razni klavski filmi ala Petek 13.
miljontič, Texsaški pokol z motorko…ko gre vse po istem kopitu…

Meni so najbolj grozne japonske grozljivke, recimo Dark water ali Ring. Potem so zanimive še Saw 1 in Saw 2. Ne vem… med starejšimi je grozna The exorcist, brrrrrr. Se ne smem spomnt.

Krog. Brrrrrr.

Krog pa ja ni tok grozen, no…

Dnevnik, Odmevi, razne okrogle mize, Trenja… Grozljivk pa res ne zmanjka. Realnih.

mei je bla najbolsa carrie (ampak tastara verzija s sissy spacek—>ne vem kako se prov napise)
pa tud pa bes oblakov, zal ne vem orig. naslova je pa v nemski

The Exorcist 1, definitivno ZA!

Men je zelo huda grozljivka Exorcist iz leta 1973, mislim keri hudi prizori in zvočni efekti za tisto leto. Zelo dobra sta mi pa tudi film The Thing (Stvor), igra ga Curt Russel pa zelo dobra psihološka grozljivka je The Shining od S. Kinga. Da ne pozabim omenit Kingovo klasiko Carrie ki je pa tud zelo čustveno nabit film.
LP

Rosemary’s Baby in Locataire od Polanskega.

Carrie ( original ), Halloween 1 ( ostali so en kup dreka ), Ko pokliče neznanec ( se ne spomnim originalnega naslova ), The Fogg ( brrrrr )…..

____________________ Fantasy does not deliver.

13 nadstropje

Blair witch project 1 🙂

Diagnoza 9 oziroma Session 9, nora dobra psihološka grozljivka.

Lp Biba

Krog pride v poštev samo v japonski verziji – ameriška mu ne seže niti do gležnjev!!!!!!!!!!!!!!!

Sestri – japonska

********************************************* We all know that cats rule the world!

Vsiljivci oz. The Others.

Za čas zabit pa tudi An American Haunting (za nezahtevne grozljivkarje).

The hills have eyes ( slo. naslov pa mislim da Opazujemo te/vas)

Zgodba o dveh sestrah (južnokorejski). Za ogled priporočam dobro psihično kondicijo.

Haute tension (Francija), ang. Switchblade Romance, slo. Krvava romanca. Sicer je tipična koljačina, ampak moram priznat, da sem sedel na robu kavča cel čas. Pa dober twist na koncu.
Pa seveda Aliens – klasika vseh klasik.

Meni tudi Carrie (s Sissy Spacek), pa Misery (ali kako že? s Kathy Bathes – mislim da tu gre ravno o Stephenu Kingu), hudo grozen pa mi je bil Haniball!

Los sin nombre – Neimenovani.

Nooooro grozljiva španska zadeva. Grozljivke ljubiteljsko gledam že 20 let, in mislim, da sem si ogledala skoraj vse; in ne more me kar zlepa spraviti ob sapo…No, tile Neimenovani pa so me;) Vredno ogleda.

Ja se pridružujem, originalni naslov je Tale of two sisters in je en izmed najboljših filmov, kar sem jih kdaj gledala. Ameriški remake pa bo spet zgodba zase.
Grozen pa mi je bil tudi nemški film Funny games – je čisto psiholohška grozljivka.

The grudge!

Enak stil kot Ring, dogaja na japonskem, ne vem, če obstaja japonska verzija, jaz sem gledala ameriško. Noro.

New Report

Close