DOBRA GROZLJIVKA OZ. SRHLJIVKA
Ne razumem nobenega ki pravi da je “Teksaski pokol z motorko” samo klanje. Ce seveda govorimo o originalu (priredbe pa nisem gledala). Originalni pokol je dobro posneta grozljivka. V njemu ni prikazano samo klanje z motorko kot si to mnogi predstavljajo. Tudi sama sem tako mislila, seveda do ogleda filma, ko sem ugotovila da sem se zelo motila.
Film ne prikazauje klanja. in fact, samo ena zrtev je ubita z motorko.
Poudarek je na napetosti in definitivno ne poskusa sokirat z mesarjenjem.
tako da priporocam ogled originala vsem ljubiteljem dobrih, ne samo grozljivk ampak filmov nasploh.
Ker je tu govora o dobrih grozljivkah bi veljalo omeniti The Shining, in seveda en in edini Psycho, ki ostaja aktualen se danes.
Kar se pa Human Centipeda tice, mislim da je reziser imel (skoraj) vse moznosti da posname enega vecjih filmov stoletja, nazalost mu je manjkala nadarjenost za snemanje in pisanje.
Liki v drugem filmu, predvsem glavni (Martin) so nepremisljeni in plitki. Dogajanje je nezanimivo in dolgocasno.
Film je bil posnet z enim namenom in to, da sokira. Kar mu je tudi uspelo.
Six (avtor) je imel vpliv, dostojen proracun in idejo ki se gledalcu vsidra globoko v spomin. ampak tega na zalost ni znal izrabit. s tem filmom bi lahko povedal marsikaj, o cemer bi gledalec premisljeval se dolgo po ogledu filma… na zalost se je Tom zadovoljil samo s tem da je ogaben. skoda