Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija DOBRA GROZLJIVKA OZ. SRHLJIVKA

DOBRA GROZLJIVKA OZ. SRHLJIVKA

poznate kako dobro?

Krog-Ring

Pa še Vsiljivci-The Others-Z Nicole Kidman

Dežela živih mrtvecev, fuj,bljek 🙂 Krog je ful dober joj en cel kup sem jih gledala pa se ne spomnim sedaj 🙁 Teksaški pokol z motorko, Žaga vsi deli, to je tud, fuj, bljek 🙂 čak da se še spomnim…. 🙂

Megla 3 ali hostel

Final destination

Hiša voščenih figur ali Mesto voščenih figur, nekaj takega se ne spomnim točno naslova.

Drugače pa kot so ti že rekle, Megla, Žaga, Teksaški pokol z motorko, Krog, Hostel.

Se bom še kaj spomnila…

Krvava romanca (francoski film),
Identiteta

Amityville

Hostel? Saj vi niste normalni!!! Če je to dobra grozljivka….

vse zgoraj nastete grozljivke zame niso dobre grozljivke, ampak sodijo med holivudske filme, s poudarkom na GNUSOBI… zal je dobrih grozljivk dandanes malo.

priporocala bi ti film Hudic v Emily Rose. sicer nikakor ni top 1, vendar pa vsaj malo izstopa iz povprecja.

pa lp

Misery, Hanibal

Meni osebno je bil tale zelo všeč: Haunted http://www.imdb.com/title/tt0113269/

Drugače pa moraš povedati, kaj so zate grozljivke.

Imamo prelivanje krvi (Petek 13., Teksaški pokol, Fear.com,…), potem so tukaj napete stvari, ki v bistvu sploh ne rabijo prikazovati pošasti ali krvi (Skeleton Key, Hide and Seek, Haunted – tale kar sem ga priporočal, It, The Shining – z Jack Nicholsonom in ne predelava,…).

Imamo pa še nekaj grozljivk, ki hkrati deljujeo na psiho in prikazujejo tudi ogromno krutosti, krvi nasilja… Sem bi spadala zlasti Nočna mora na ulici Brestov (Nightmare on Elm Street – Freddy Kruger).

sedaj se pa odloči 🙂

Rosemary’s Baby

SAW I-IV nima konkurence! Pa recimo UNDERWORLD I, II, čeprav ni tipična grozljivka.

Optimist ima še največ pojma o kvalitetnih filmih.

Hvala, hvala 🙂

Ja, za Saw pa se strinjam, čeprav je sploh ne bi uvrstil med grozljivke… Saw bi dal nekako v podobno kategorijo kot The Cube (vse tri dele), ali pa mogoče The Butterfly Effect (prvi del – druge je bil total brezveze).

Je pa res zelo odvisno od posameznika. Podžanrov v tem ženru je ogromno. Osebno sem že tolk pregledal trilerjev, grozljivk, ZF trilerjev, da me že zelo redko kakšen film gane oz. zaradi adrenalina poskoči pulz. Je pa res da se to zgodi pri najbolj šokantnih, svinjskih in krvavih filmih, ki imajo dost psiho primesi in še film mora bit narejen kvalitetno ter z jasno pokazanim prizorom.
Če še nisi gledal-a IRREVISIBLE, ti priporočam. To je film z adrenalinom.

Dobra stran: http://www.upcominghorrormovies.com/

Ni nujno, ena izmed najmočnejših scen ki sem jih videl in ob kateri se je celemu razredu nadebudnih najstnikov (ko sem jim to pokazal) začel obračati želodec vsebuje le eno samo kapljico krvi… Poznaš film Pink Floyd – The Wall? No iz tega filma scena, ko se začne tip brit…

Ni nujno, ena izmed najmočnejših scen ki sem jih videl in ob kateri se je celemu razredu nadebudnih najstnikov (ko sem jim to pokazal) začel obračati želodec vsebuje le eno samo kapljico krvi… Poznaš film Pink Floyd – The Wall? No iz tega filma scena, ko se začne tip brit…[/quote]

Ga grem že snet dol…

No… saj ni moja stvar, toda samo toliko da te opozorim… Če snameš film z interneta je to kakor da bi ti nekdo podaril nekaj ukradenega. Še vedno je nelegalno – tako da mislim, da se vsaj ne spodobi s tem hvaliti (film pa lahko dobiš v vseh Big Bang-ih s podnapisi v 5.1 sorroundu itd. – jaz sem dal zanj 12€).

Poglej, to je podobno kot ekološka osveščenost ali kupovanje slovenskih izdelkov v naših trgovinah. Če je le možnost, snamem dol celo v blue-rayu…

Če hočeš nekaj kar te bo šokiralo si poglej …. Salò o le 120 giornate di Sodoma (Salo ali 120 dni Sodome). Pol pa še komentiraj tule… 🙂

Temačna voda – od istega japonskega režiserja, ki je naredil Krog, to so japonske grozljivke. So počasne, skorajda brez glasbe, a efekt…s prijateljico sva vreščali ob gledanju:)) Kopat se grem pa v kopalnico še vedno z rahlim priokusom:))

huda grozljivka; The Human Centipede 1 in 2, potem je tu Srpski film(tak je naslov filma), pa martyrs…

New Report

Close