DOBILA SLUŽBO BLIŽJE DOMU
vsak dan se vozim v službo 120 km na eno stran, pa tudi zadovoljna nisem v službi. prej sem bila navajena na fulll dril, stres….sedaj v tej službi tega nimam in se ne počutim tako živo.
no, sedaj sem dobila službo spet v takšni firmi, kjer mi to ne bo manjkalo.
sedaj jih v službi prosim, da me spustijo po enem mesecu, da me ne bi držali dva meseca, saj imam še tako za skoraj en mesec dopusta, ki sem ga v primeru sporazuma pripravljena pozabiti.
upam, da me bodo spustili prej, saj moram tam pričeti prej kot v dveh mesecih, pa tudi jaz želim čim prej oditi.
Temu se reče sporazumna odpoved … Če imaš v pogodbi za zaposlitev napisano, da imaš odpovedni rok 2 meseca in daš odpoved, potem moraš delati še dva meseca oz. lahko koristiš še dopust do datuma …
Lahko pa predlagaš sporazumno odpoved s tem in tem datumom. Nekako to utemeljiš, da bi nehala delati takrat in takrat v vsakem primeru, saj bi koristila še dopust.
Če je firma “normalna” šef “normalen” na take predloge pristanjejo.
Z naslednjim datumom pričneš delati pri novem delodajalcu.
Dopust se ti prenese, potem pa je tudi stvar novega delodajalca in njihove kolektivne, kako je z dopustom …
Skratka, nekaj je odvisno tudi od dobre volje delodajalcev.
Sama sem imela iste težave, imela nenormalnega šefa … Tako sem v stari službi koristila dopust, v novi firmi pa že pričela z uvajanjem, čeprav uradno še nisem pričela delati pri njih. Seveda pa sem pogodbo o zaposlitvi že podpisala.
Ne dajaj odpovedi, preden ne boš podpisala pogodbe o novi zaposlitvi! Z datumi pa zbalansiraj tako, da boš dopust izrabila ali pa prenesla. O tem se pogajaj v stari službi v novi pa moraš povedati, koliko časa imaš odpovedni rok. Ponavadi take reči razumejo, sploh, če pokažeš voljo, da pričneš z uvajanjem, ko si še na dopustu v stari službi. No, saj meni so to šteli za velik +.
Imaš v tej službi zdaj mogoče poskusno dobo?
125. člen ZDR
(poskusno delo)
(1) V pogodbi o zaposlitvi se delavec in delodajalec lahko dogovorita o poskusnem delu.
(2) Poskusno delo traja največ šest mesecev. Poskusno delo se lahko podaljša v primeru začasne odsotnosti z dela.
(3) V času trajanja poskusnega dela lahko delavec odpove pogodbo o zaposlitvi s sedemdnevnim odpovednim rokom.
(4) Če delodajalec ob poteku poskusnega dela ugotovi, da delavec poskusnega dela ni uspešno opravil, lahko delavcu izredno odpove pogodbo o zaposlitvi.
(5) V času trajanja poskusnega dela delodajalec delavcu ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi, razen če so podani razlogi za izredno odpoved ali zaradi postopka za prenehanje delodajalca ali prisilne poravnave.
Forum je zaprt za komentiranje.