Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev DOBILA SLUŽBO BLIŽJE DOMU

DOBILA SLUŽBO BLIŽJE DOMU

vsak dan se vozim v službo 120 km na eno stran, pa tudi zadovoljna nisem v službi. prej sem bila navajena na fulll dril, stres….sedaj v tej službi tega nimam in se ne počutim tako živo.

no, sedaj sem dobila službo spet v takšni firmi, kjer mi to ne bo manjkalo.

sedaj jih v službi prosim, da me spustijo po enem mesecu, da me ne bi držali dva meseca, saj imam še tako za skoraj en mesec dopusta, ki sem ga v primeru sporazuma pripravljena pozabiti.

upam, da me bodo spustili prej, saj moram tam pričeti prej kot v dveh mesecih, pa tudi jaz želim čim prej oditi.

Kaj te pa zanima?

A si nam samo sporočila da si službo dobila, a kako?

Temu se reče sporazumna odpoved … Če imaš v pogodbi za zaposlitev napisano, da imaš odpovedni rok 2 meseca in daš odpoved, potem moraš delati še dva meseca oz. lahko koristiš še dopust do datuma …
Lahko pa predlagaš sporazumno odpoved s tem in tem datumom. Nekako to utemeljiš, da bi nehala delati takrat in takrat v vsakem primeru, saj bi koristila še dopust.
Če je firma “normalna” šef “normalen” na take predloge pristanjejo.
Z naslednjim datumom pričneš delati pri novem delodajalcu.

Dopust se ti prenese, potem pa je tudi stvar novega delodajalca in njihove kolektivne, kako je z dopustom …
Skratka, nekaj je odvisno tudi od dobre volje delodajalcev.

Sama sem imela iste težave, imela nenormalnega šefa … Tako sem v stari službi koristila dopust, v novi firmi pa že pričela z uvajanjem, čeprav uradno še nisem pričela delati pri njih. Seveda pa sem pogodbo o zaposlitvi že podpisala.

Ne dajaj odpovedi, preden ne boš podpisala pogodbe o novi zaposlitvi! Z datumi pa zbalansiraj tako, da boš dopust izrabila ali pa prenesla. O tem se pogajaj v stari službi v novi pa moraš povedati, koliko časa imaš odpovedni rok. Ponavadi take reči razumejo, sploh, če pokažeš voljo, da pričneš z uvajanjem, ko si še na dopustu v stari službi. No, saj meni so to šteli za velik +.

Imaš v tej službi zdaj mogoče poskusno dobo?

125. člen ZDR
(poskusno delo)
(1) V pogodbi o zaposlitvi se delavec in delodajalec lahko dogovorita o poskusnem delu.
(2) Poskusno delo traja največ šest mesecev. Poskusno delo se lahko podaljša v primeru začasne odsotnosti z dela.
(3) V času trajanja poskusnega dela lahko delavec odpove pogodbo o zaposlitvi s sedemdnevnim odpovednim rokom.
(4) Če delodajalec ob poteku poskusnega dela ugotovi, da delavec poskusnega dela ni uspešno opravil, lahko delavcu izredno odpove pogodbo o zaposlitvi.
(5) V času trajanja poskusnega dela delodajalec delavcu ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi, razen če so podani razlogi za izredno odpoved ali zaradi postopka za prenehanje delodajalca ali prisilne poravnave.

Dopust se ne prenaša več (novela zakona 2007), temveč moraš porabiti sorazmerni del pri vsakem od delodajalcev. Lahko pa se z novim delodajalcem dogovoriš drugače – da ti prizna več dopusta, kot je sorazmeren.
Pa čestitke za službo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close