Dobila posojil od svaka na trr kaj bo to potegnilo zadaj
vprašanje641, 19.01.2022 ob 10:28
Svak (od sestre mož) mi je na TRR lani nakazal 50k. Šli so za obnovo stanovanja – za nakup materiala in plačilo majstrov. Že od prvega meseca mu vračam vsak mesec 500 eur na TRR.
Sodelavka me je danes prestarašila, da naj pričakujem 25% obdavčitev, izgubo otroških in subvencije za šolsko kosilo.
Ali se to zgodi tudi, ko dobiš stanovanjski kredit na banki?
ne
to so finančne transakcije, ki nimajo direktnega vpliva na otroške dodatke in subvencije. te se računajo glede na dohodke, ki so prijavljeni FURSu in glede na dejansko stanje na TRR
če bi prosila za socialno pomoč, bi bilo nekaj čisto drugega, ker bi videli priliv na TRR, in ga upoštevali pri cenzusu. niti slučajno pa se taki prilivi ne obdavčijo. potem bi moralo biti vsako posojilo obdavčeno.
Ko je meni brat nakazal denar za stanovanje (kao me je vnaprej izplačal od herbije), so me drug dan klicali iz banke kaj je s tem, da morajo na davčno javit, da se smatra kot darilo večje vrednosti in da naj naslednje leto pričakujem 25% obdavčitev. Potem smo šli k odvetniku, da je spisal posojilno pogodbo in smo tisto nesli na banko.
čakajte malo, 19.01.2022 ob 10:46
Ko je meni brat nakazal denar za stanovanje (kao me je vnaprej izplačal od herbije), so me drug dan klicali iz banke kaj je s tem, da morajo na davčno javit, da se smatra kot darilo večje vrednosti in da naj naslednje leto pričakujem 25% obdavčitev. Potem smo šli k odvetniku, da je spisal posojilno pogodbo in smo tisto nesli na banko.
Kako mu vračaš?
Forum je zaprt za komentiranje.