Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Dobila delo v A, pogodbe o zaposlitvi pa ne

Dobila delo v A, pogodbe o zaposlitvi pa ne

Tisti, ki sami delate oz. ste kdaj delali v Avstriji, mi lahko prosim poveste, kako je to mogoče, da od delodajca, pri katerem naj bi bila redno zaposlena, dobila bi naj tudi delovno dovoljenje, ki mi ga je na hitro nekaj malega pokazal (do kdaj traja in da je delovno dovoljenje, da je na moje ime pa ne), nisem dobila niti pogodbe o delu, niti mi niso rekli, da rabijo kakšne moje papirje, da me prijavijo, zavarujejo…

a se da mogoče kje preverit, če sem zavarovana ali je že na podlagi zgoraj opisanega razvidno, da me ni zaposlil.

svetjem ti da se o tem pogovoriš z eures svetovalko. pokliči svojo območno izpostavo zavoda za zapslovanje, kjer ti bodo dali informacije o tem kdaj je eures svetovalka na razpolago, ali pa te bodo kar vezali v njeno pisarno.

Kot ti je zgoraj svetovala, preveč nedoslednosti,upam da vsaj ve kako ti je ime. To meni smrdi.

Vprašala sem, če dobim kaj jaz…to je bilo v petek, ko sem bila seznanjena s tem, da sem dobila delovno dovoljenje. Odgovor je bil, da ne. Takrat sem rekla, da se bom pozanimala, kaj rabim za odjavo pri našem ZZ. Danes sem dobila kopijo delovnega dovoljenja, ki je res na moje ime. Drugo baje ne dobim.

A je možno, da Avstrijci ne poznajo pogodbe o zaposlitvi? Morali bi jo, saj je večina državljanov Avstrije in ne rabijo delovnega dovoljenja. Nekaj vendar rabijo, neki dogovor o delu..

čudno mi je tudi, da nisem rabila dati številke TRR, a oni kar na roko plačujejo?

Prosim za informacije o postopku..zanima me še, kako je z zdravstvenim zavarovanjem in koliko gre od bruto plače za prispevke.

pogodbo o zaposlitvi moraš dobit in eno kopijo v svojo last,tudi trr moraš imet na njihovi kakšni banki,tudi zdravstveno izkaznico moraš njihovo imet.

je pa najboljše da pokličeš na zavod euro svetovalko

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close