Dobil sem napotnico od zavoda. Kaj z njo?
pomagajte407, 26.01.2022 ob 15:06
Po gmailu so mi poslali napotnico. Kaj je naslednji korak? A jo je treba poslati z vlogo vred delodajalcu? Naj jo sprintam, da mu jo pokažem?
Ja, glupo, vem, ampak nisem vešč v takih zadevah. Nikjer nič ne piše kako kaj..
Če imaš možnost pošiljanja prijave po E pošti potencialnemu delodajalcu, jašno pošlješ s svojo vlogo/življenjepisom še ta mejl z napotnico… To je čisto običajno. Če pa imaš pa osebni razgovor, neseš s seboj to sprintano napotnico ( ker to je tvoja obveznost do zavoda, da te držijo tudi not v evidenci) pazraven obvezno šše Zaposlitveni dnevnik , ki ga dobiš na Zavodu za zaposlovanje (zelena knjižica)
in zahtevaj, da ti not poštempla ta “potencialni” delodajalec, da si pri njih opravil razgovor.
Ma kaksno stempljanje…
Napises odgovor na to napotnico, ki ti je bila poslana preko gmaila, “zelim napotitev”… (24h casa mas)
Oni ti posljejo napotnico, kjer imas vse podatke…
Ne kompliciraj z prosnjo… Pa printanjem pa stemplanjem… Neki napises ? ce ne zelis sihta… Pac posljej prosnjo in zivljenjepis in to je to… Sej ne preverjajo tolk dosledno. Glavno da imas da si kao poslal in to je to…
Na razgovoru pa pac reces da bos premislil… Opravis ga korektno seveda. Najbolje da malo pripravljas teren… Npr uprasas a je nocno delo… Pritrdijo…. Reces jaaa veste meni bolj odgovarja dnevna… Ali pa kontra.. Itd…
Kakorkoli…
Glej. En nasvet. Ce se res mislis zaposlit oz tudi ce ne… Oni ti MORAJO dat dostojno ponudbo. Ne pa da prides tja ves srecen ker sploh lahko delas. Oz v tem smislu, pod takim “tonom” se pogovarjat vodit dialog razgovor itd… Ne pac da si nadut samo ceni se. Ne tam skovit cel željan za vsako kost ki ti jo dobesedno fukne…
Ni glupo. Pri nas so pri vseh ustanovah postopki in obnašanje taki kot da smo se vsi rodili z predznanjem o postopkih. Mi včasih prov tlak dvigne ?
Gospa ali gospod na zavodu je tvoj osebni svetovalec in je plačan/a zato da ti pomaga – tudi takrat ko čega ne razumeš. Tako da kadarkoli se pojavi kako glupo ali pa ne-glupo vprašanje kar povprašaj svetovalca/ko.
Na mail ti pošiljajo tebi ustrezne ponudbe. V 24 urah potrdiš ali zavrne z razlogom.
Če potrdiš, dobiš napotnico na kateri piše za katero DM gre in kam pošlješ prijavo za delo CV.
To je vsa umetnost in čakaš, v 90% ne dočakal odgovora, ti pa moraš oddati prijavo če sprejmeš.
Seveda če vsako ponudbo zavrne ti ukinejo nadomestilo, ali izpišejo iz Zavoda.
Ni ne vem kaj te napotnice, škodujejo ne, če pošlješ CV, ne pa si obetati, da ti bodo kakšno sluzbo zrihtali na Zavodu
Forum je zaprt za komentiranje.