Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek dober zaslužek moža – bi bile doma?

dober zaslužek moža – bi bile doma?

Ne bi hodila v klasično službo,
ampak bi razvijala lastne projekte.

PODPIS!!!! Seveda je ta tema že prežvečena in preglodana milijonkrat, samo še vedno mi ni jasno, kako so ženske lahko tako “samozavestno” prepričane, da bo zakon trajal večno. Kot 2ič pa še to: meni služba ne pomeni samo “zabijanja” časa, ampak tudi neodvisnost, samostojnost – česar ženske, ki so doma, nimajo.

Nikoli ne bi ostala doma. O tem bi mogoče začela premišljevati, če bi npr. na Evro lotu zadela 100 mio €.

Potem si pa kar nankrat stara 40+ in se njemu nekaj zgodi. Ti pa doma, brez službe, brez prihodkov, brez delovne dobe pa še nihče te ne bo več zaposlil. Po možnosti še s kakšnimi krediti.

Ali pa on lepega dne najde mlajšo in gre. In ti spet doma, brez prihdkov, brez delovne dobe, kar naekrat brez žepnine, po možnosti te meče še iz “njegovega”stanovanja” in ti vzame “njegov” avto.

Ali pa on začne najedat, da ona nič ne dela, sprašuje kam gre denar, jo žali in podcenjuje. Mora mu polagati račune in se mu dobesedno prodaja zato, ker je odvisna od njega.

Saj je lahko lepo dokler traja ampak nekateri se zavedamo, da nič ne traja večno in da nikoli ne veš kaj se bo zgodilo jutri. Imam raje svoj denar in svojo varnost. Če pa on dobro zasluži pa toliko bolje, si lahko privoščimo več.

Recimo primer Čepinka, denarja ogromno, ona doma….kar naenkrat…ona z dvema vrečama, z otrokom, pri starših, brez vsega.

Pa oprostite, ampak 4-5 jurjev na mesec ni ravno neko bogastvo. Je zelo dobra plača ampak, če s tem preživljaš recimo 4 ljudi, ki nimajo niti centa prihodka pa ni ravno za dol past.

Da, ostala bi doma. Če bi imel mož vsaj ene 2500 Eur plače. Zadostovalo bi. Že pri pol manj (njegove plače) razmišljava, da bi jaz ostala doma. Vendar je naš primer specifičen, ker imava otroka s PP in smo vsi preobremenjeni.

uf, bi, madonca, takoj!!!!! 🙂
Mal bi spočila možgančke, poštimala stvari po hiši, v katero smo se pred kratkim vselili, potem bi si naredila en konkreten poslovni načrt in začela delat na svoje .

(moj že itak dela več kot 8 ur/dan)

Mogoče bi si privoščila delo za skrašan delovni čas, sploh če bi imela majhne otroke. Ko zrastejo pa redno delo + doma gospodinja vsaj 2x tedensko.

Jaz nikakor ne bi ostala doma.

Moj primer: mož privatnik, dobro zaslužil, vsi so se čudili zakaj za boga hodim v službo za
800 EUR, če mi ni treba.

Prišla moževa poškodba pri delu, dolgotrajna rehabilitacija, firma (gradbena) vmes crkinila,
mož delno invalidsko upokojen, delno na Zavodu – star 54 let.

Danes vsi skupaj dejansko živimo od moje plače.

Jaz sem ohranila službo zato, ker uživam v tem kar delam in ker imam rada svoje sodelavce, ampak razmišljam o polovičnem delovnem času ali vsaj 6 ur dnevno, ki bi jih koristila tako, da delam štiri dni, en dan sem pa frej. No, tako zdaj razmišljam, ker se mi izteka porodniška. Ko imaš dovolj prihodkov, postane prosti čas največja vrednota in to je vredno izkoristiti, da lahko uživaš v tem kar imaš. Na tvojem mestu bi raje razmislila, da se tudi mož malo razbremeni in tudi njemu ostane malo več časa, da lahko skupaj uživata v tem kar imata. Hitro se namreč lahko zgodi, da bo on delal cele dneve, ti boš pa čakala doma…Midva delava oba na tem, da imava dovolj časa poleti za dolge počitnice in da si lahko čez leto privoščimo podaljše vikende skupaj.

no pri današnjem ritmu življnja je malokdo zdoma le 8,9 ur dnevno, pa ima plače manj kot 800€, tako da ne z takimi norostmi….

sicer pa ne ne bi bila doma, zakaj vraga sem pa se matrala za svoj poklic.

Krajšan delovni čas, ali pa bi si odprla en s.p.

nikakor ne
Ne gre za denar, gre za dosti več. Želim biti neodvisna, želim biti pripravljena tudi na morebitne zasuke, ki se lahko zgodijo, želim tudi sama graditi svojo kariero, za to sem se šolala in delala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close