Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dober sosed je vec vreden kot brat v Svici

dober sosed je vec vreden kot brat v Svici

Kako se razumete (tisti ki se) s sosedi? Jih povabite kdaj na kavico? Se tikate ali se vikate? Si pomagate med sabo.

Se razumemo. Z enimi se samo pozdravimo, z dvema drugima pa tudi kako kavo spijemo skupaj, kak piknik. Ne prepogosto ampak recimo 2x letno. Otroci se skupaj družijo in popazimo enkrat mi, drugič oni. Meni je super, ker druženja ni preveč, hkrati pa vsi vemo, da če kdo kaj rabi, se priskoči na pomoč.

?

Dober sosed je vreden pol hiše. To drži 1000%.

Stari moj… Niko neče. Res. Noben.

Zivim v bloku, imam kakih 150 sosedov, takih in drugacnih, z vsemi sem na ‘vi’.

Od enih sosedov deklica pride k meni, ce kaj rabi, pa njenih ni doma, ji z veseljem pomagam.

Enemu sosedu je umrl zena, klical resilce, cel rompompom je bil pozno zvecer, sem sla pogledat kaj se dogaja in ostala z njim, dokler ni prisel njegov sin.

Enega soseda sem srecala spodaj pred svigalom, ves bogi, ful boln, se je komj vlekel, zacel kako je bil pri zdravniku in je ful bolan, sem bila ravno namenjen v trgivino in sem ga vprasla, ce mu kaj prinesem, je bil zacuden, a je sprejel ponudbo, nastel par stvari in sem mu jih prinesla.

Hci je bila sama doma, pa je bil en ‘kreh’, je pozvonila pri sosedih in so ji pomagali.

Skratka, mi smo vsi na vikanju in se ne obiskujemo, a si pomagamo, ko je treba.

Odgovor na objavo uporabnika
vikamo se, 22.09.2021 ob 10:51

Zivim v bloku, imam kakih 150 sosedov, takih in drugacnih, z vsemi sem na ‘vi’.

Od enih sosedov deklica pride k meni, ce kaj rabi, pa njenih ni doma, ji z veseljem pomagam.

Enemu sosedu je umrl zena, klical resilce, cel rompompom je bil pozno zvecer, sem sla pogledat kaj se dogaja in ostala z njim, dokler ni prisel njegov sin.

Enega soseda sem srecala spodaj pred svigalom, ves bogi, ful boln, se je komj vlekel, zacel kako je bil pri zdravniku in je ful bolan, sem bila ravno namenjen v trgivino in sem ga vprasla, ce mu kaj prinesem, je bil zacuden, a je sprejel ponudbo, nastel par stvari in sem mu jih prinesla.

Hci je bila sama doma, pa je bil en ‘kreh’, je pozvonila pri sosedih in so ji pomagali.

Skratka, mi smo vsi na vikanju in se ne obiskujemo, a si pomagamo, ko je treba.

Časti vredno.

Super

Smo v manjšem mestu v hiši. Z vsemi sosedi se dobro razumemo, še posebno z enimi – smo mejaši. En drugemu priskočimo na pomoč. Tudi tamladi iz obeh hiš in otroci se lepo razumejo. To gre iz generacije v generacijo. Lepo se imamo.

Mene me moja soseda veckrat povabi na popoldansko kavico.

Z enim sosedi tako, da za njih vstanem tudi ob 3eh zjutraj, karkoli -so kot moj del družine. Prijazni, moralni , pošteni, realni ljudje.

S tadrugimi pa čisto nasprotje; stara UDBA  šola ala Matija Maček sistem, pa zastonjkarji.

Naročim majstra za nekaj, pa si ga prihuljeno zvabi na svoj vrt,da še njej zastonjkarsko nekaj pogleda in uredi znotraj mojega naročila in plačila. Vprašaj me, bitch zastonjkarska zapita, pa ti ga pošljem , ko bo pri meni zaključil ne pa zastonjakso se šlepat na moj budžet. Če si ti bila navajena zaradi statusa UDBA hčerke udobvca dosegat marsikaj…. -pri meni ne boš tako. F off.  🙂  Pa tudi zato, ker je  slavni UDBA Matija Maček skoraj pospravil mojega sorodnika, ker ni hotel zanj delat, ga je mučil v zaporih na Povšetovi popolnoma neupravičeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close