dober rezančev narastek
Pozdravljene,
čeprav je danes praznik in zunaj kar lep dan, sem “obsojena” na čepenje za računalnikom (kaj hočemo, delo kliče) in sem skočila še malo na forum. Se kar pozna, da so počitnice, nič kaj se ne dogaja.
Rada bi vam napisala recept za dober rezančev narastek, ki paše k vsemu, kjer je omakca. Takole gre:
na olje ali maslo damo moko, malo premešamo in zalijemo z mlekom, da dobimo gosto zmes, ki mora odstopiti do posode. Malo ohladimo, dodamo jajce, muškatni orešček in sol, po želji še vegeto. Posebej skuhamo rezance v slanem kropu, odcedimo in zmešamo z bešamelom. Namažemo pekač, vanj stresemo maso, na vrh pa damo stepeno sladko smetano, v katero vmešamo 1 jajce in pečemo v pečici na 160-180 stopinj pribl. 20 minut.
Lep in prijazen dan vsem.
Hojla, oprosti, ker odgovarjam šele danes, toda med prazniki sem “mrknila” za par dni in se šla potepat – bilo je prelepo.
Glede količin pa … kaj vem, jaz dam po občutku, glede na to, koliko nas je za mizo. Sicer pa so količine za bešamel naslednje: 5 dkg masla, tri žlice moke, 5 dcl mleka, sol, beli poper in muškatni orešček.
Vsem želim lep začetek delovnega tedna!
Forum je zaprt za komentiranje.