Dober gastroenterolog (katerega priporočate)?
Najbrž misliš samoplačniško, ker na napotnico vprašanje, ali lahko kar izbereš konkretnega gastroenterologa. Za samoplačniško, no pa pravzaprav mislim, da imajo tudi na napotnico, predlagam DC Bled. Imajo izpostavo v Ljubljani. Meni je Ljepovičeva hitro povedala nekaj, kar mi ni bilo jasno prej. Res pa sem imela že nekaj izvidov od prej in sem šla tja bolj po drugo mnenje (samoplačniško). Dobro je, ker imajo tudi alergološko ambulanto in Volfandovo, ki se ukvarja prav z alergijami in gastro problemi.
Drugače sem jaz zadovoljna tudi z GE ambulanto v Polikliniki, ampak tam pa večinoma naletim vedno na drugega doktorja. Je pa OK, ker te potem dajo naprej na preglede in imaš vse v enem kompleksu oziroma kompletu. Pri samoplačniškem se pač vsaka dodatna stvar plača.
Če Siuka dela za ZVD, bi ti priporočala posvet tudi pri njem.
Seveda je odvisno tudi od tega, kaj točno te muči. Ni vsak največji strokovnjak za vse. V vsakem primeru pa, če imaš težave, boš poleg pregleda in posveta potrebovala tudi še najbrž kakšen UZ, gastroskopijo, kolonoskopijo…. Če bi pa lahko tvoje težave izvirale iz hrane ali alergij, pa še obisk alergologa.
Je pa še ena stvar – v določenih primerih ti bo doktor lahko manj povedal kot ti sama, tudi rešitve boš morala uvesti sama in ti ne bodo vedno lahko pomagali z zdravili oziroma medicino. Če npr. gre za to, da ti težave povzroči kakšna hrana ali kakšen dogodek, tega oni ne morejo vedeti. Zato je dobro, da si malo pišeš dnevnik prehranjevanja in mogoče tudi drugih dogodkov, pa potem težave, kdaj in kakšne nastopijo.
Forum je zaprt za komentiranje.