Dober družinski terapevt
Z ženo sva poročena 10 let in imava zakonsko krizo. Tudi nezvestobo, prikrivanje, laganje…pred časom jaz, sedaj pa še žena. Imava dva majhna otroka, hišo in še nekaj kredita. Jaz nekako upam da bi se zadeva še dala rešiti z dobrim terapevtom. Njo nekako ne vleče k terapevtu, ločila se ne bi od mene, bi pa živela naprej tako, da naj kar vse pozabim (njeno prevaro) in da bo s časom vse OK. Vendar trenutno ni nič OK in me hoče notranje raztrgat. Rad bi, da greva do terapevta, mu predstaviva problem, potem pa po napotkih dobrega terapevta naprej. Jaz si želim da se najdeva nazaj.
Prosil bi za priporočila iz vaših izkušenj, kateri družinski terapevt je dober. Terapevt naj bo od Ljubljane do Brežic, ni pa nujno. Hvala
In še, če bi še kdo napisal kako so potekale vaše terapije in če je bilo uspešno.
Samo vprašam, 04.11.2021 ob 13:43
Kje pa piše, da je on tudi?
Piše, da jo je pred časom on varal, zdaj pa še ona njega. Ko jo je on, ni bilo potrebe po terapevtu, zdaj, ko mu je vrnila, pa ja.
Avtor, jaz sicer imam izkušnjo s terapijo, a ni šlo za zakonsko, temveč bolj za odnos starš – otrok, in ti lahko povem, da ta zadeva deluje samo, če se oba vpletena iskreno in z močno željo po spremembi podata na to pot. Terapevt namreč nima čarobne palčke, ampak je nekdo nevtralen, ki je pripravljen poslušati in vama morda dati napotke za medsebojno komunikacijo. Včasih, če so rane pregloboke, partnerja pa preveč odtujena, več nihče ne more pomagati.
Vsak za svoje, 04.11.2021 ob 14:30
Piše, da jo je pred časom on varal, zdaj pa še ona njega. Ko jo je on, ni bilo potrebe po terapevtu, zdaj, ko mu je vrnila, pa ja.
Avtor, jaz sicer imam izkušnjo s terapijo, a ni šlo za zakonsko, temveč bolj za odnos starš – otrok, in ti lahko povem, da ta zadeva deluje samo, če se oba vpletena iskreno in z močno željo po spremembi podata na to pot. Terapevt namreč nima čarobne palčke, ampak je nekdo nevtralen, ki je pripravljen poslušati in vama morda dati napotke za medsebojno komunikacijo. Včasih, če so rane pregloboke, partnerja pa preveč odtujena, več nihče ne more pomagati.
Tudi sam sem podobnega mnenja. Terapija more uspeti edino, ce si nekdo res mocno zeli spremembe, a mu zmanjka pri “metodi”. Tu nastopi terapevt, ki preko izprasevanja posamezniku pomaga pri izbiri prave. Strinjam se tudi v drugem delu… moznosti za uspeh psihoterapije pri (ze) odtujenih parih, so minimalne.
Pozabil na konkreten podatek: veljalo bi morda poskusiti pri g. Trampusu (http://www.odnosi.com/)
Forum je zaprt za komentiranje.