Do poroke nič seksa…
Pozdravljene!
Pred časom sem se pogovarjala z znanko, ki mi je zaupala, da s fantom, s katerim je skupaj že 3 leta, še ni spala. Oba sta precej verna in čakata na poroko. Ob tem sem bila precej presenečana, saj sem imela občutek, da tega med mladimi ni več. V bistvu spoštujem njeno odločitev, čeprav ne vidim smisla v tem. Kaj pa vi menite o tem; ima kdo podobna prepričanja, izkušnje?? Kako so lahko verska prepričanja tako močna?
Pa lep pozdrav!
Drugi bi tudi radi vedeli, če smo kaj zamudili, ker smo seksali pred poroko, ne? :)))
Jaz tudi poznam en tak par. Njuna veza je bolj trdna na duhovnem področju in se kar dobro ujemata. Problem je nastal po poroki, ko sta začela delati na otroku, pa ga ni in ni bilo. Ko sta o tem spregovorila, je postalo jasno, da seksata samo enkrat mesečno (ko si ona s termometrom izmeri ovulacijo). Več njemu ne paše. OK, ampak jaz bi hotela za to dejstvo vedeti pred poroko.
Če sta se tako odločila res njuna stvar. Sama imam o vzdržnosti – (celibatu za določen čas) negativno mnenje, ker mi ni jasno zakaj bi človek tako agresivno tlačil strast in telesno predanost do osebe, ki mu pomeni največ. Poznam pa par, ki uporablja versko gorečnost in religiozno obredoslovje za krinko homoseksulnih nagnjenj. Večina njunih prijateljev, razen sorodnikov ve za to vendar se vsi delamo kot, da vse štima.
Forum je zaprt za komentiranje.