do kdaj se na Silvestra lahko v bloku žura?
Moje mnenje je, da imate tisti, ki “žurate” pozno v noč veliko srečo, da vam sosedje ne zatežijo. In potem še daste tiste primitivne komentarje: “če bi prišel sosed ga pa verjetno sploh ne bi resno jemali” in potem se še čudite, da vam policijo pokličejo? A da bi pa pred zabavo šli do sosedov, se jim opravičili za hrup in jih obvestili, da boste imeli zabavo in jih prosili za malo več strpnosti vam pa ne pade na pamet a ne? Sicer pa moje mnenje je, da ima v lastnem domu vsak pravico do miru, silvestrovo gor ali dol. Ne motite samo majhnih otrok da ne bo pomote, ampak tudi starejše, ki verjetno težko zdržijo celo noč pokonci, bolne, ljudi, ki so doživeli kakšno nesrečo in jim pač ni do praznovanja, tiste, ki imajo naslednje jutro službo, po vaše “zamorjen folk”, ki pač ne praznuje novega leta (mimogredo tega imajo pravico vi pa jih nimate pravice motiti – ne moralne, ne zakonske) in nenazadnje tudi take, ki so se odličili novo leto preživeti s svojo družino, ob dobri hrani, kozarcu vina in igranju družabnih iger/gledanju Tv/pogovoru in jim verjetno ni celo noč za poslušati glasne glasbe, ki jim ni všeč in topotanju zaradi plesa.
Tisti, ki pa se potem “maščujete” sosedom z klicanjem sredi noči, zvonjenjem se zavedajte, da tako vedenje le še potrjuje vašo egocentričnost, pretirano samozavest in zaljubljenost samih vase. Res odraslo. Poleg tega pa če ste tako glasni za novo leto, ste verjetno tudi ob kakšni drugi priložnosti (rojstni dnevi…) in bolj kot sosedu težite večja je verjetnost, da se vam bo policija na vrata nalimala vsakič, ko boste malo bolj glasni. Telefonsko št. se da zamenjati, zvonec izklopiti, bolj bo verjetno bolelo vas, ko boste plačevali te položnice. Seveda lahko sosedu tudi vrnete, ampak vprašanje je če je vredno vaših živcev za tak odnos.
A ni lažje ne praznovati v bloku? Če je toliko prijateljev na kupu ni hudič, da kdo nima kakšne hiše kjer bi lahko žurali kolikor vam srce poželi. V nasprotnem primeru pa vam še vedno ostane najem kakšne koče, silvestrovanje na prostem… Ali pa sami kupite hišo, če vam je toliko do velikih zabav. Žuranje v bloku pač ne gre.
A ste vi resni?, 01.01.2017 ob 04:48
Mi smo do zdej navijal muzko do fula. Pa nismo neki mladci. Vsi cez 40. Noben sosed ni prisel tezit…. ce pa bi, ga verjetno sploh resno ne bi vzela.
Vidm da ste vecina ze vsi zagrenjeni in depresivni, pol pa folku na silvestrovo posiljate policijo…. zakaj ze? Ker sami zdite v fletu in hocte spat?
Ma da men to naredis bi blo verjetno prvic in zadnic
A da bi blo zadnjič?
Jaz ti ne bi policije.
Forum je zaprt za komentiranje.