Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice do katerega leta nagi na morju

do katerega leta nagi na morju

do katerega leta so vaši otroci na morju nagi-brez kopalk. spomnim se, da smo bili mi nagi kar dolgo časa (do 6. ali 7. leta), zdaj pa včasih vidim že dojenčke s kopalkami in pa triletne deklice z modrčki, kar se mi zdi malo mimo.

---------- le vent nous portera...

Tko, moja 7-letnica je tja nekje do 4 leta skakala na morju naga (v toplicah je vedno imela kopalke – spodni del), potem pa je sama hotela kopalke, najprej spodnji del, zadnji dve leti, pa mora biti tudi zgornji del, do lani so bile OK enodelne kopalke, no od lani pa morajo biti dvodelne (se že malo punce važijo..)

Ja, pa včasih tudi ni bilo slišati o kakih pedofilih in čudakih, ki npr. slikajo tvojega otroka za “lastne potrebe”. Zdaj pa je vsak samski moški na plaži z aparatom potencialni psihopat.
In damo raje kopalke gor otrokom.
Pa še povsod jih prodajajo, pa take lepe, pa še enake klobučke zraven…

na bazenih ima kopalke, spodnji del, na morju smo v nudističnem kempu. Stara je 4,5.

pr nas sta obe še nagi bili lani (3 in 7 let) letos bomo pa vidli kaj bosta rekli
je pa tko da mamo zanju itak poleti majčke da ju sonce ne opeče, tko da se ne počutita nagi
sam v vodo pa sta
ko bosta hotli bosta dobili pa kopalke – mamo jih – za na bazene:)

Moj je star tri leta pa ni mi padl na glavo,da bi ga mela brez kopalk…halo? sploh v danasnjem svetu ?! ne vem,meni je cisto mimo to…sploh pa ko starsi spodbujajo otroke, pa dej lulej v morje…lani en fantek na pomolu lulal skor enem na glavo…hudo…

Kot dojencek, prvo leto morja, ko se se ni samostojno premikal – 7 mesecev, je bil brez kopalk, potem pa vedno v kopalkah. Meni se je zdelo, da je lulcek bolj varen v kopalkah,kot brez (poskodbe). Enako bi razmisljala, ce bi imela deklico.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Moja dva sta bila lani na morju še naga stara 4 in 5in pol, kopalke bosta dobila ko bosta sama to želela. Seveda v bazenu imata kopalke to je logično.

Ampak ko geldam te otročke še skoraj dojenčke v kopalkah in to celo mokrih me kar zmrazi, ne vem zakaj mora imeti mali otrok na plaži kopalke in to mokre. ne verjamem da ima katera mamica toliko kopalk kolikokrat malček skoči v vodi.

Mokre kopalke so bolj škodljive kot nagec ki skače po plaži.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Moji niso nikoli nagi, ker ne želim, da jih kakšen pedofil snema ali slika na plaži. Pustila bi jih, če bi bili na samotnem otoku.
Niti najmanjšega interesa nimam, da bi slike mojih nagih otrok krožile po internetu.
Je pa res pomembno, da imaš s sabo na plažo več kopalk za preoblačenje (vsaj 3 kom), lahko tudi spodnje hlačke ali kratke hlače za v pesek.

Ženske to kar pišete glede pedofilov je vaš notranji iracionalni strah, ki nima kaj opraviti s samo realnostjo in je povezan z vašim odnosom do golote in le te povezane s spolnostjo.

Pa brez zamere!!

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Amen.

strinjam se s polonok. pedofili so menda obstajali tudi v preteklosti. in pa razni seksofili. saj se tudi jaz sončim naga, če le plaža ni preveč obljudena (imamo radi bolj samotne kotičke), če pa me kdo vidi, se pa tudi ne grem skrit pod brisačo.

---------- le vent nous portera...

Se strinjam s Polono. Gre za vašo zavrtost, da se golota ne spodobi, pa magari je otroška. In ker se ne spodobi, lahko pomotoma vaš otrok pade komu ‘v oči’.

Če bi hodila po svetu z nenehnim strahom pred pedofili in iztirjenci v glavi, bi si okoli glave ovila ruto ali hodila v burki. Za to, da obstajajo hudobni ljudje, niso otroci nič krivi in jih tudi ne mislim zavirati v njihovi otroškosti zaradi tega. Malim otrokom je najudobnejše, če so nagci in to je dejstvo. Če se ob tem kdo vzburi, sori, jaz ne morem pomagati. Ravno tako se lahko vzburi ob gledanju vaših bradavičk v kopalkah, pa zato ne boste šle na plažo v puloverju. Iztirjenci so na tem svetu, zato je treba biti pozoren, to je res, ampak drugače pa je to problem policije, ne mene in osebne svobode mojih otrok. Kar pa se let tiče, pri štirih letih smo uvedli kopalke tudi za na plažo, ne samo ob bazenu.

Lani je bila naša takrat 5-letnica še gola, čeprav bi najraje že z dvodelnimi kopalkami okoli hodila. Tudi, če jih bo letos hotela imeti, jo bom poskusila prepričati, da gre v vodo brez.

Smo bili pa pred tremi leti na Korziki in naša takrat 3 letnica je bila edini goli otrok na plaži – popolnoma vsi so bili oblečeni – od najmanjših dalje.

LP

---------------------------------------- Nisem volila teh volov!

Prav na plaži in v vodi sem zdi najbolj naravno da so otroci nagi. V lokalih (še vedno na plaži) in igralih mi pa ni všeč. Skratka kjer se potem drugi na isto usedejo se mi zdi prav, da ima tudi otrok gor kopalke, pleničko, hlačke…pač karkoli.

Pedofilom ni glavno to, da vidijo nago otroško ritko, njim je lahko en v kopalke al pa v bundo oblečen otrok ravno tako spolno privlačen, oni se palijo na nedolžnost in nemočnost. Ponavadi so pedofili v domačem okolju, ljudje, ki jih otrok pozna, tisti, ki so najbolj nevarni.
A zdaj je pa v nudističnih kampih veliko več verjetnosti za promiskuiteto kot v običajnih, ne me …

Dokler bo otrokoma bolj udobno ko bosta nagca, bosta nagca, ko si bosta zaželela kopalke jih bosta dobila.

Jaz še nimam otrok, pa se v glavnem strinjam bolj ali manj z vami, v bazenu kopalke, na morju nage rite ;)) Res pa je, da na igriščih, oziroma kjer ni vode, pa vsaj spodnje hlačke gor. Sem pa zadnjič doživela v bazenu, ko je mali fantek z vrha dol lulal v bazen, mamico je skoraj kap, ga je hitro odnesla, bazen se je spraznil, meni je pa šlo na smeh ;))

Naš je bil do sedaj nagec, letos pri štirih je po vsej sili hotel kopalke, ker jih ima starejši bratec. Če jih zmoči, jih preobleče, če jih zmanjka, bo pa nagec, čpe bi bilo po moje bi bil še kako leto ali dve brez.

Ja, pedofili so obstajali tudi v preteklosti, niso pa imeli mobilnih telefonov, da bi z njimi slikali naše otroke in potem slike pošiljali še svojim kolegom. In naši starši niso niti približno razmišljali o tem, da obstajajo tudi taki ljudje na svetu. Danes se to ne dogaja samo v Ameriki, ampak tudi na slovenski in hrvaški obali, kamor največkrat zahajamo.
Ne vem, jaz se ne morem sprijazniti s tem, da se nekdo naslaja nad sliko mojega nagega otroka. Če se kdo lahko sprijazni s tem, da tisto, česar ne veš, te ne prizadene, je za mene OK. Nisem preveč zaščitniška mama, vendar zame to ni sprejemljivo in če s kopalkami to lahko preprečim, je zame to še najmanjši strošek.
In ko otroka slečeš na plaži, četudi je tam le 5 ljudi, dopustiš možnost, da bo tvoj otrok nekomu seksualni objekt. Nažalost taki ljudje hodijo med nami in mi se tega moramo zavedati. Odgovornost je na strani staršev.

Slikanje nagih otrok na plaži ni moj notranji strah, ampak realnost. Če malo spremljate to tematiko, lahko zasledite, da so ujeli že kar nekaj teh fotografov s slikami malih nagcev in to iz hrvaške obale. Povečini je šlo za Italijane ali Nemce. In ne si zatiskat oči, ker taki ljudje res obstajajo in so med nami. Nažalost je v Sloveniji še to prevelik tabu in veliko pedofilov ostaja nekaznovanih. V tujini (ne Hrvaška) se te problematike že bolj zavedajo in ne puščajo več majhnih otrok nagih na plaži.

Jaz sem še danes naga na morju.

Jaz sem tut ena izmed tistih, ki jim na kraj pameti ne pade, da bi bili otroci nagci na morju. Prvič ko smo bli je imel pleničke (4 mesece), že naslednjič pri 7 mesecih pa je imel kopalkice – bokseke iz DM-a. Na njih se je privadil in enostalno sprejel, da se nosijo kopalke. Sicer sedaj pri 3 letih sprašuje zakaj so drugo otroci nagci, ampak takoj zraven doda, da je njemu bolj všeč, če ima svoje plave hlače.

polonak, se strinjam s tabo

Jaz se pa ne strinjam s polonok.

Ne zdi se mi prijeten obcutek, da otrok sedi z nago ritkico in nagim splovilom na kamenckih v plitki vodici in se igra s kanglico. Kopalke le malo zascitijo splovilo in ritko. Pri plenicarjih nikoli ne ves, kdaj bo kaj priteklo ali padlo iz ritke, pa mi tudi ni prijetno loviti izlocke v kanglico ali kaj drugega, se manj prijetno mi je, da drug otrok izloca svoje tekoce ali trde izlocke zraven mene. Tudi tu se mi kopalke zdijo boljsa resitev kot naga ritka, pri najmanjsih pa celo plenicke. Zato je moje dete nosilo kopalke. Btw, na pedofila niti pomislila nisem. Danes, ko je star 10 let, pa lahko izbira. Ce zeli, gremo lahko na nudisticno plazo in smo brez kopalk. Mislim, da ima zdaj ze razvit obcutek kdaj mora na potrebo in kako naj pazi na ritko in splovilo, ce se “nezasciten” kam vsede.

In btw, meni je ful mimo, ko na plazi mimo mene pridrvi deklica ali decek pa se mi po moznosti ustavi in zakrije sonce, pa pogledam in imam v visini oci splovilo ali ritko kakega 6-7 letnika. Naj bom zavrta ali ne (pa mislim, da nisem, saj sem v spolnosti precej odprta in tudi probala sem ze marsikaj), meni to na eno druzinsko, kopalkarisko plazo ne sede. Na tej plazi so tudi drugi otroci, stari 6-7 let, ki se o spolnosti ze sprasujejo in morda njim nagi vrstniki zbujajo kake stiske. Meni se zdi velika razlika med nagim 1-2 letnikom in nagim 6-7 letnikom, ti starejsi mi spadajo bolj na nudisticne plaze.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Mi gremo letos prvič z dveletnikom. Ker gremo bolj na samoten kraj, bo nagec. Čeprav sem se tudi jaz vprašala kako bo, če bo začel kar sračkat sredi plaže. Ker pove še itak ne. Tako dam bom imela za vsak slučaj pripravljene kopalkice ter hlačne pleničke pol pa bomo videli kaj bo dalo.

Na kakšnih večjih plažah, ki so bolj obljudene, pa bi ga jaz, vsaj dokler ne zna uravnavat naravnih potreb dala v kopalke ali pleničko. Da ne bi zdaj glih kakemu “sosedu” po glavi lulal ali kakal. Eni so razumevajoči, drugi pa te znajo kaj prijetno nahrulit.

Jaz sem sicer bolj za nagece, vsaj pri tistih ta micenih, a se mi zdi, da je odvisno na kakšni plaži si. V končni fazi se tudi jaz vsepovsod ne slečem, čeprav mi je nudl varianta najbolj pri srcu.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

moj škrat je dopolnil 6 let letos in do sedaj je bil vedno nagec na morju, če se je igral na plaži igralih ali kaj podobnega je oblekel kopalke, drugače je šel plavat nagec. Imelil smo vedno več kopalk da mu jih zamenjam če jih slučajno zmoči med igro.
Na bazeni je vedno v kopalkah.
Nikoli pa mu ne polnim glave o tem, da se je treba golote sramovati in če me vpraša zakaj imajo eni kopalke in drugi ne, mu razložim prednosti in slabosti in da smo si ljudje različni…naredili pa bomo po svoje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close