Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Do katere starosti aparat za zobe?

Do katere starosti aparat za zobe?

Do katerega leta starosti je sploh še smiselno nabavit aparat za ravnanje zob?
Je po 35tem letu to še smiselno?
Je kdo to sprobal v teh letih?

Znanec star 33 let, ki ima zgoraj povsem ravne zobke, spodaj pa dokaj krive (le krivi, ni nobenih ostalih težav), se je pred kakšnim letom zanimal, če se to da…zobozdravnik mu je zatrdil, da se da, da pa to ni nekaj kar je življenjsko nujnega, predvsem v smislu zdravja zob in da naj raje denar nameni za kakšen dopust ipd; idejo o aparatu je po takšni strokovni oceni kar odmislil.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Glede zdravja zob tudi pri meni ni problem. Je pa estetski problem. Res pa je, da so stroški zelo visoki pa tudi nisem ravno mladozobka :).

Starost absolutno ni ovira, v Sloveniji je najstarejša pacientka z aparatom stara okoli 80 let (no, ne vem, če ga še nosi).
Je pa res naložba, plus tega ni ravno prijetno. Samo zaradi estetike … če nimaš ravno zobe pod kotom 90 stopinj na dlesen, se jaz ne bi šla takih hecov.

80 let? Ne verjamem. Za protezo ne rabiš aparata.
Ne bi rekla, da starost ni pomembna. Ker nekateri že v poznih 30ih izgubijo kak svoj zob. V 40ih pa ima marsikdo že kakega umetnega :).

V bistvu je problem v tem, da sem opazila, da ljudje veliko dajo na izgled, da veliko ljudi gleda kakšen nasmeh ima kdo. Da občudujejo lepe ravne zobe. In ko tema na nese na to (in v službi imamo kar nekaj takih mam, ki imajo otroke z aparati in potem debate o njihovih težavah)… jaz pa potem ne vem kako bi skrila svoje zobe.

http://narocanje.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/222159

Tu je napisano, da je imel pacientko, staro 75 let, jaz sem nekje slišala podatek o 80-letni pacientki; mislim, da po TV.

In kdo govori o protezi? Menda pa že ločim med aparatom in protezo, kaj meniš. Starost dejansko ni pomembna in prav izgubo zoba je mogoče zelo lepo sanirati z aparatom (pojdi na forum Ortodontsko zdravljenje). Poleg tega umetni zobje (karkoli naj bi zate to pomenilo) niso ovira za ortodontsko zdravljenje.
Lahko pa seveda tipično slovensko že vnaprej vržeš puško v koruzo, ker itak.

Koliko svojih zob pa še ima 80letnica? Verjamem, da ločiš protezo od aparata, ampak jaz ti tega nisem napisala.
Jaz sem ti napisala, da za na protezo ne rabiš aparata :).

Lahko ima še vse svoje zobe pri 80h, so redki ma obstajajo tudi ljudje ki imajo dobre zobe in nimajo nobenih problemov.

zobje, ko bom takega srečala bom verjela :). Če bo srečala 80letnika z aparatom pa bom vzela fotoaparat, pofotkala, da bom naslednji dan prepričana, da ne sanjam :).

Vem, kaj si napisala, se mi pa tudi sanja ne, zakaj. Kot bi napisala, da zakaj rabiš umetno roko, če imaš pa še obe na telesu.

Moj oče je star 80 let in brez proteze, mama par let manj in tudi brez proteze.

Ampak vidim, da itak samo iščeš izgovore, tipična Slovenka. A misliš, da se je dr. Herman v članku zlagal?

Zobatka, sem napisala, bom verjela, ko bom videla 80letnika z aparatom.
Napisal si, da tvoja dva nimata proteze, nisi pa napisal koliko SVOJIH zob imata.

Jaz poznam kar nekaj starejših okrog 70 so pa nimajo proteze, nomajo vseh svojih zob (tudi mladi nekateri nimajo 100% svoje) ampak jim kakšen manka

Zobni aparat sem dobila pri 34. letih. Sem imela kar precej težav s krivimi zobmi.
Poleg estetskega vidika, so se začele dvigovati tudi dlesni. Zdaj, ko sem brez aparata, si sploh ne morem zamišljati, da tega ne bi storila. Tudi čistijo se zobje veliko lažje kot prej, ko so bili nametani drug čez drugega. Da o sproščenosti pri nasmehu in smejanju sploh ne govorim.

Pri 35-ih sem snela zobni aparat. To je bila ena mojih boljših naložb.
Ti kar pojdi, ker nikoli ni prepozno, še veliko let boš rabila zdrave lepe zobke in lep nasmeh.
In ne gre vedno samo za estetiko. No, če se boš odločila ti bo že ortodont razložil.

Lp

Imata vse zobe brez škrbin, kar je bilo treba izpulit, imata sanirano z mostički. Mogoče komu manjka kaka sedmica, tako natančno res ne vem. Vem, da ima mama spodaj celo še osmici.
In ko smo že pri naštevanju – nihče v žlahti nima proteze, pa so vsi moje tete in strici starejši kot 70 let (najstarejši je star 85).

Če ne verjameš ne ortodontu (res dvomim, da bi si drznil tako zlagati) ne nam, je res brez veze, da sploh razmišljaš o aparatu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close