djuveč
Ker ne jem mesa, pripravim “svoj” džuveč. Vzamem približno enako količino čebule, paradižnika, paprike. Dodam kak strok česna, včasih še malo korenja in stročjega fižola. To je bolj “moj” džuveč, obožujem različne zelenjavne mešanice. Če pa bi jedla tudi meso, bi najprej na čebuli podušila koščke mesa, nato pa nadaljevala po ustaljenem, torej dodaš papriko, narezano na rezance, nazadnje še paradižnik, narezan na koščke.
Jaz paradižnika ne lupim, ne moti me njegova lupinica, sploh ga pa prej razrežem na za noht velike koščke in se kožica porazgubi. Paradižnik vedno režem z žagastim rezilom, nikoli z “ravnim” nožem, zato se mi tudi rad razreže.
Vse skupaj dušim od tričetrt do slabe ure: čebulo kakih 10 min, papriko pribl. 10-15 min., paradižnik skoraj 20 min, da se pokuha voda, ki jo odda. Vedno jedi začinim na koncu: solim bolj malo, dodam malo popra, malce kumine (skoraj v vsako juho, gosto jed dam malce mlete kumine, zelo mi ustreza), ščepec muškatnega oreha, origana.
Forum je zaprt za komentiranje.