Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika djuveč- tuš

djuveč- tuš

Ma kaj velike oči vsega ne kupijo. Ko je izdelek v akciji – gas. Sedaj pa imam – par pločevink djuveča, za katerega ne vem, kako bi ga uporabila.

Hvala za ideje…

p.s. Hali, tudi pri nas je že sonček in tak čudovit dan. Nas par revežev v službi, ostali imajo pa “obrambni dan” – beri izlet na Koroško. (Čisto na uho – tudi mi nismo hudiču repa izpulili.. Pa ne okol govort..)

LP

Hoj Tinkarca (imaš tolk simpatično ime… ha ha migoče zato,ker imam jaz doma eno Tinkarco…)

za djuveč nimam pojma,ker zadnje čase pošiljam v trgovino kar moža (spar program smo uvedli),on kupi kar je napisano na listku…včasih izjemoma tudi kaj iz akcijske ponudbe,če vsaj malo diši na čokolado (ima slabo vest,ker je zadnjič ,ko je bil doma sam pojedel 300 g lešnikovo čokolado,ki sem jo imela skrito-očitno mu detektivska žilica dela mnogo bolje,ko ima pomankanje sladkorja).Tega djuveča vem da ga sigurno ne bi kupil,tudi če bi bil skoraj zastonj ;-).Kaj pa vem,mogoče je za porabit zraven kakšnega riža (asociacija na djuveč riž z … )

Drugače pa uživajte v soncu,ki ste nam ga ukradli 😉

Koliko vem je tak đuveč v konzervi že pripravljen, samo dodelaš ga malo. V jeno daj malo olja gor vrzi đuveč daj v pečico, posebej popeci meso (najboljše zraven đuveča je svinjski vrat) na hitro in ga daj nato gor na đuveč, prelij s sokom, ki ti je ostal od peke in peci v pečici ca 20 min, da se še malo zapeče. Jaz tako delam, vendar nikoli ne kupujem konzerve ampak pripravim zelenjavo in krompir za đuveč sama. LP Silvia

Tinkarca, hej!

Po crnobilski katastrofi sem kupila zase in studenta v Ljubljani te plocevinke dzuveca, ki smo jih s pridom uporabljali ( naj ne bi kupovali onesnazene sveza zelenjave). Je bil sicer hrvaski proizvod, toda zelooo dober ( razna zelenjava in nic krompirja).
Silvia ti je zesvetovala; meni je vsec tudi sam k rizu, testeninam, krompirju. Za k jedem na zaru pa imenitno pase. Vem, da sem tudi malo pokuhala in s tem polnila palacinke, pa se malo svoje skute lahko dodas. Se boljse so, ce jih potem popeces se malo v pecici. Tudi v tisto sestrino pogaco lahko nafilas, namesto koromaca. Sicer je to stvar okusa. Meni je vse, kar raste v zemlji, vsec. Lp

Nam je tusov djuvec zelo vsec. Delamo ga tudi sami doma, ko pa tega zmanjaka pa tusev pride na vrsto. Jaz ga malo zalijem s paradiznikovim sokom in vodo, zacinim in riz kar notri skuham(parboiled). Zraven pa kar nam pase, tudi hrenovke vcasih. Zelo hitro pripravljen obrok.

Hvala vsem!

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close