Najdi forum

djerba!!

zanima me, če je bil kdo letos na djerbi z ILIRIKO (all inclusive za okrog 72.000 sit) ALI pa s katero drugo agencijo, vendar all inclusive??

!. kako so opremljeni hoteli s 3 ali 4 zvedicami? kateri hotel se bolj splača, glede na ceno in zvezdice, da dobiš kokrtolko dobro ponudbo?

2. kaj vse dobiš v ponudbi all inclusive za 3 ali 4* (kakšne pijače, zastonj šport ali kaj podobnega)

3. če je šel mogoče kdo sistem fortuna, ali je bil zadovoljen?

4. kakšna je animacija? Ali lahko hodiš zvečer okoli po mestih ali se moraš bolj zadrževati v hotelskem kompleksu?

5. porabiš dosti denarja? je drago?

6. koliko je stalo potovanje?

Vsem ki ste bili na djerbi ali pa v tuniziji prosim da pišete svoje spoznanja in mnenja!

hvala

Zdravo!
Sama sem potovala z Intelekto. Hotel naj ima vsaj 3 zvezdice, še boljše kakšna več. Midva sva imela all inclusive in ti pripada vsa brezalkoholna pijača v neomejenih količinah tekom dneva pri hotelskih barih in pri vseh obrokih, od alkoholnih pijač pa pivo in vino (oboje točeno). K temu spada tudi kosilo. Imeli smo popoldanske prigrizke, sladoled za otroke. Animatorji so non-stop zabavali turiste, vendar je vodenje pretežno v francoščini, deloma v nemščini, angleščine se pa že bolj ali manj izogibajo. Večkrat so bile razne športne aktivnosti (waterpolo, odbojka na plaži). K all inclusive je pripadala še brezplačna vožnja s kajaki in trampolini.
Zvečer lahko hodiš po mestih, vendar nimaš tam kaj početi, saj Tunizijci nekje po sedmi uri zvečer kar izginejo v svoja domovanja.
Denarja ne porabiš veliko, če ne hodiš na izlete. Midva sva se udeležila vseh izletov (6) in sva za te izlete kar precej porabila (250-300 Eurov za oba skupaj), drugače pa sva si kupila nekaj usnjenih torb, denarnic, kakšen spominček, vodo, kakšen prigrizek, kar pa ni bilo drago. Drugega pa nimaš kaj kupovati. Obvezno pravilo je barantanje. Na začetku ti postavijo kar neverjetno visoko ceno (npr. 130 dinarjev za usnjeno torbo), nato pa sva midva zanjo plačala 25 dinarjev. (1 dinar je cca 174 SIT). Obvezno moraš ceno zbiti vsaj na tretjino prvotno postavljene cene. Če nočejo spustiti, se obrneš in greš iz trgovine, takrat bodo takoj spustili ceno.
Midva sva bila v največji sezoni za 14 dni, s tem da sva imela 1 teden pol penzion in 1 teden all inclusive. Za to sva plačala 175 000 SIT / osebo + kar sva vzela s sabo. Torej cca 250-300 Eurov za izlete in cca 300 Eurov zase za nakupe.
Taksiji so zelo poceni. Vedno se pelji z rumenimi taksiji, saj te bo resnično peljal na željeno relacijo, pa čeprav boš sam (cena cca 4 dinarje za 20 minut vožnje), beli taksiji pa čakajo, da se napolni z ljudmi, nato pa razvaža naokrog in če ugotovi, da se samo enega ne splača peljati še 15 km stran, te bo kar tam vrgel ven.

Sama sem bila nad potovanjem navdušena, čeprav je bilo 14 dni kar malo preveč, saj mi ni v interesu poležavati na plaži. Ljudje so prijazni. Voda ni pitna in jo je potrebno kupovati. Sadje kupujte tako, ki se ga olupi ali pa ga umijte s pitno vodo. Svetujem, da si preventivno s seboj vzamete aktivno oglje, če slučajno pride do kakšne zastrupitve. Midva nisva imela s tem nobenih težav, sva pa res pazila kaj sva kupila in jedla.

Če te še kaj zanima le vprašaj!

lp, Jessy

Jessy, zanima me, v katerem hotelu ste bili?

lp
G

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close