djerba stotic-abir
Spet djerba…vec ali manj sem ze vse prebrala pa vendar….
Gremo v hotel Abir, mnenja so deljena oz. mogoce je vec tistih ki so pozitivna glede tega hotela….
Zanima me se enkrat, da slisim, kaksen je ta hotel…no saj nisem neki obcutljiva, ampak da je vsaj kolikor toliko solidno. Predvsem me je zmotil en post od nekoga, ki je rekel da je imel scurke…no na to sem precej obcutljiva in zdej me res zanimajo vase izkusnje glede scurkov v hotelu Abir? So res?
Pa se neki, eni niso imeli balkona….a se to zmenis ze na agenciji (kompas) ali se to tam menis? Kaksni pa so nasplosno balkoni? Se po balkonih zvecer poja veliko zuzkov in sumljivega mrcesa?
In se glede hrane…kako je za vegetarijance? Kaj priblizno je za zajtrk in kaj za vecerjo? Tko okvirno?
Tnx za odgovor.
Abir je zakon….bil 2x zaporedoma….in bazen je dost velik, pravzaprav sta 2 eden za malčke in odrasle….gužva pa…hm, kakor kdaj.
Sicer pa….saj grete na morje mar ne, če vam je bazen tako pomemben…imamo v Sloveniji zelo kvalitetne terme.
Na plažo pojdite…to je doživetje, predvsem zaradi nizke vode v začetku za deco….in dejansko veliko boljosvežujoče…pa še zanimo je spremljanje dogajanja okoli sebe….uf, toliko lepih stvari sem doživel na tej plaži, na bazenu jih nebi
Bazen je več kot dovolj velik.
Za zajtrk si lahko izbiral med: različnimi pekovskimi izdelki (različni rogljiči in podobno), jajci, sadjem, kosmiči, … plus kava, mleko, čaj, sok (sok je edina reč, ki mi ni bila všeč, ker je bil zelo sladek in umeten).
Večerja je bila samopostrežna, zelenjave je bilo zelo veliko, tako da se ti lakote res ni treba bati. Na primer: testenine z različnimi omakami, ribe, krompir, juhe, narastki, … Res dobra in velika izbira, no.
Najina soba je bila zelo čista, vsak dan so menjali brisače (v Grčiji, na primer, niso), videla nisem nobenega žužka, kaj šele ščurka, balkon je bil prijeten, je pa res, da nisva bila veliko na njem, ker sva se precej potepala naokoli.
Skratka, meni je bil hotel kul in ga toplo priporočam vsem, ki nameravajo obiskat Djerbo. Lepe počitnice vam želim!
Mislim, da sem bila tista z ” ščurki ” jaz.
Ne v sobi, restavraciji, zraven bazena………..pač pa v kletnem WC-ju. Pa to niso najbrž bili to, ampak kak domač ” oklepnik” kot pri nas majski hrošč – zoprn ampak nenevaren.
Na Djerbi ni komarjev, vešč………..sploh nič kar lahko vidiš – še najbolj nadležni so francozi.
Darja.
Glede Abirja ti povem toliko. Hotel je OK, čist in osebje je prijazno, imajo velik bazen, do lepe plaže pa je po bljižnjici 5 min sprehoda (itak pa vozi kočija). V 2006 sem bil z družino tam in gremo letos ponovno – brez slabih izkušenj. Hotel je v območju TN tako da se je ogled okolice zanimiv, izletov polno – za izlete dilaj z lokalci in ne z agencijami.
To je najboljši hotel 3* na Djerbi in če v hotelu ne pričakujete all inclusive in 5* – temveč optimalno ponudbo – je to to. Pazi pa s katero agencijo potuješ ker je med SLO cenovno tudi 100 % razlike kar se še dodatno pozna če potuješ z otrokom do 12 let!!
Glede ščurkov? Lani smo bivali 14 dni, pogovarjal sem se z cca 50 gosti iz SLO, CZ, A, D, SCG, domačini – vsi so bili zadovoljni z čistočo in aranžiranjem, kakšni ščurki neki….
Toliko na hitro,uživajte.
LP
No, hvala vam vsem. Ste me prepricali v pozitivno. Itak imamo ze rezervirano in komi cakamo. Drugace pa nisem sploh zahtevna, vazno je da je kolikor toliko uredu, in edino kar bi me res motilo, bi bili scurki. Tudi glede hrane nisem zahtevna in imam rada kar vse 🙂 Glede na vase izkusnje mislim da bomo zelo uzivali.
čao,
moje izkušnje iz abirja ki sem bila lansko leto so tko tko. imela sem srečo in je gromozanski ščurek pod mojo posteljo. nebi ti rada pokazala te slike ker bi te use minilo ampak slikala sem ga zato, da sem nekaj denarja potem dobila od agencije nazaj. je pa drugače uredu hotel. zajtrk je bolj enoličn 2 tedna sem imela isto hrano ampak večerja je bila odlična. veliko izbire. res so vsak dan med drugim tud testenine, ampak narejene na vse načine tko da super. kar se tiče bazena je uredu ni gužve, samo dobro je da pred zajtrkom neseš brisače na ležalnike drugače nimaš prostora. dopolden je še nekaj ljudi na bazenu po 12 uri pa sem bila skoraj sama in je bilo res uredu. ni ravno majhen bazen glih prov. plaža je pa tko sej je use lepo samo ni tuša na plaži. glede na to da sem imela morje zelo umazan je biu pol k si pršou iz morja mal problem una sol te zateguje po koži in ni prijetno. jst sem se šla na plažo sprehajat kopala sem pa se kar na bazenu. balkoni so dovolj veliki da se usedeš za mizico ki jo imaš na njem in uživaš ob pijači. res pa je da je odvisno kok vas bo v sobi. midva sva bila dva in nama je bil balkon dovolj velik. upam da ti bodo te nasveti kej pomagali, men je bil drugač hotel uredu ker nism zahtevna kar me je zmotilo je biu ščurek, morje, zajtr aja pa v jedilnici preden boste jedli malo poglejte pribor ker je biu usak dan umazan in moraš kr pazit. priporočam da vsako tako stvar slikaš (umazane brisače, ščurek, pribor) in lahko zahtevaš od agencije denar nazaj,vsaj nekaj). aja na internetu vtipkaj frankurtska tabela in vse boš imela razloženo. aja a piše v agenciji da so ležalniki na plaži brezplačni? meni so to lansko leto napisali ko pa sem prišla na djerbo so bili za plačat. potem so mi tudi za to vrnili denar ker je bila napaka hotela ker niso obvestili naše agencije o tem.
lp,
urša
Jaz živim na naši obali in vam povem da imamo že par let velike probleme z ščurki,pa sem nora na čistočo in ko nam je dve leti nazaj počila cev v kuhinji in smo razbijali zid smo našli v sami steni leglo ščurkov, tako da vem kakšen je problem glede deterizacije ščurkov in da le ti niso več odraz nehigiene in nečistoče kot je to nekoč veljalo.
Če hočemo komplicirat se v vsakem hotelu nekaj najde in govorice o ščurkih naj vam ne prekrižajo potovalnih načrtov in če bo ostalo vse v redu si ne dovolit da vam en ščurek pokvari dopust,agencije pa kar se tega tiče res niso nič krive,kot ne4 za umazano vodo,travo ali meduze
LP Irencca
se strinjam s tabo irencca da če bi gledali na vsako tako stvar kot je ščurek nebi pršli nikamor. najdemo ga lahko kjer kol. tud men so o abirju govoril kako je hrana zanič in nevem kaj še. nevem mogoče nekatere mot že to da je prtiček pr mizi postran mene pač ne in mi je blo v abirju kul razen ščurka k sm mela pač to srečo da je biu glih pr men. hvalabogu da sm ga vidla zadno noč.
lp,
urša
Forum je zaprt za komentiranje.