Djerba – Sidi Mansour 4*
Smo bili v El Mouradi Djerda Menzel in je bilo super….Splača se dodat tistih nekaj evrov in imeti v hotelu 5 bazenov in plažo 30 metrov od bazena…..
Hotela sta med seboj oddaljena 10 min vožnje z avtobusom, jaz bi se še enkrat odločil za naš hotel!!!!!
lp gajfy
PS:nekje pa je že moja partnerka lepo opisala kako smo se imeli, dajte malo pobrskat po forumu(sinoči je glih pisala)….
Midva z možem sva bla v Sidi mansourju lansko leto. Zelo sva bla zadovoljna, v bistvu še več kot zadovoljna. Osebje prijazno, sobe so ful lepe (midva sva imela srečo in pogled na bazen), hrana je odlična in raznolika, animacija je bla lani mal dolgočasna, ampak naju niti ni motilo, saj naju ni bilo skoraj ni v hotelu. Do Midouna sva se zapeljala s taksijem (ni daleč in ni drago), krokodilja farma je skoraj poleg hotela (le nekaj minut hoje), do plaže pa niti ni tako daleč (samo čez cesto in nekaj metrov hoje po pesku), sicer pa se lahko zapelješ tudi s kočijo, ki je brezplačna. Bazen je bolj skromen, ampak ni problema, midva sva se itak kopala samo ponoči. Dopust je tak kot si ga bosta naredila sama. Midva sva se ful organizirala sama in nama je na koncu zmanjkalo časa za kopanje 🙂 . Govorijo pa tam nemško, angleško se midva kaj dosti nisva mogla zmenit. Malo od hotela naprej so trgovinice,kjer pa gospodiči govorijo in razumejo slovensko! Kolikor pač govorijo… ampak se pa trudijo.
Če te še kaj zanima, vprašaj.
Prijeten dopust!
Midva s punco sva bila lani men se zdi okol 28 septembra. Bilo je ful noro kot so že ostali povedali. Za denar, ki sva ga plačala sva dobila največ. Proti drugim hotelom, ki so plačali več, sma midva dobila več.
Bazen res ni bokvekaj, do plaže se sprehodiš, pa je. Res pa je da nisva bila v glavni sezoni.
Ko sva bila midva je bil še njihov post ali ramadam. Blo je vroče pa so bili kljub temu prijazni.
Na Djerbi poznajo dve prestave:počasno in še bol počasno.
Konckoncev ni važno v kir hotel greš glavno je da greš ker je ful noro.
Pa uživajte.
P.S.:Jahanje kamel si raje sami zbarantajte, ker izleti so sama muka in metanje denarja stran. Vsaj men so se zdeli.
Halo, jaz sem bila lansko leto, vendar moram reci, da se mi je zdela Djerba umazana, folk tam je itak ful preracunljiv, njihov kuskus mi je na koncu ze obracal zelodec, skratka zihr ne grem nikoli vec med te cigane primitivne. Pa sem dosti prepotovala v zivljenju, ampak tako zelo slabo kot je bilo tukaj pa se ne….Bila sem v hotelu Vincci Alkantara, ki je sicer vrhunski – ampak je toliko lepsih placov na svetu od ene usrane Djerbe.
Ne vem zakaj so ljudje tako navduseni, vsekakor pa si raje izberem Turcijo – ce ze morem iti med cigane 😉
No ja, upam, da se bosta zmogla imeti lepo – vse pa je odvisno od vajine zahtevnosti – jaz sem najverjetneje ze cisto prevec prepotovala in sem zelo kriticna do krajev, kjer stvari ne stimajo tako, kot bi si jaz zelela.
Pozdravi,
Katka
Me dolgo ni bilo tu gori..
Kaj je okoli hotela in v hotelu…5 bazenov, plaža peščena in dolga kaki 1.5 km… malo sicer trave ki pa jo sproti čištijo, od Miduna odaljeno kakih 5-7km, krokodilja farma, hotel ima lasten ranč za jahanje kamel in konjev, in pa še izleti po otoku ki jih pa organizira agencija s katero greš na dopust, pa še kaj bi še našlo, aja še to drži da je do plaže 30 m…
lp gajfy
Jaz pa bi se s catwomen strinjala, kar se Djerbe tice in tudi jaz sem ze kar nekaj krajev aktivno prepotovala. Nisem bila zadovoljna ne s hrano, ne z vsiljivostjo tamkajsnjih ljudi – tako v hotelu, kot drugje, se manj s samim hotelom – Sidi Mansour, ki je po mojem mnenju pod vsakim nivojem – tako da tudi jaz ne grem vec tja.
Lu lu lu – se ze beres kot nek pisoar – ne rabis ljudi obsojati, da so primitivni, ce povejo svoje mnenje. Primitivna si v tem primeru mogoce samo ti.
Pa vsi – ta pridni in tudi ta hudobni – lepo prezivite tole sredo do konca.
Pa pa
Lu, angola in nefretete – tale primitivka je v mlajsih letih videla kar veliko sveta, ker ji je bilo omogoceno lepo zivljenje “backpack-erice”. Postrezba od spredaj in zadaj nima veze z negativnimi izkusnjami, ki sem jih dozivela na Djerbi, ne posplosujmo prosim. Hm Kompas – nak nefretete, se motis, ne vem sicer kako ti je to uspelo pri tvoji razgledanosti, ampak na zalost.
Angola – ti me poznas in bos verjetno ze vedela, kaj se mi je dogajalo v zivljenju in koliko sem prepotovala.
In nobena izmed vas treh ni posredovala svojega odgovora – vse ste se odlocile, da boste zdaj mene tukaj vzele pod drobnogled. Kako uborno se berete, revice moje drage. Ste me pa spravile v dobro voljo in mi polepsale dan, zato se vam iskreno zahvaljujem.
In Ada, hvala, me pa ne rabis branit, ker pred takimi nevednimi mnenji obrambe ne potrebujem. Vseeno hvala tudi za tvojo izkusnjo.
Vam trem pa – hop – napisite se kaksno mnenje, da me boste razveseljevale se naprej. :-))))
Pa lepe pozdrave vsem.
Tudi če se mi na potovanju kaj negativnega ( po mojem mnenju ) pripeti sem še vedno sposobna to opisati na določenem nivoju.
Taki, ki cigane v Tuniziji in Turčiji iščejo so pa res višek turistov ali celo popotnikov kot se nekateri radi predstavljajo.
Oprosti ampak taki “scrtanci” je bolje da ostanejo doma.
Djerba je res po naših standardih umazana – pa niti 30% toliko kot Napoli.
Če mi kuskus ali kakšna druga hrana v hotelu ne bi ugaja grem pač v kakšno drugo restavracijo.
Glede kritik še to, je že nekako tako, da si raje nekateri dovolijo svašta – tudi da kritizirajo kuskus, ki je njihova posebnost – specialiteta in so jo kot dobri gostitelji ponudili gostom.
Si lahko predstavljaš tunizijskega turista, ki mu cel teden v hotelu Toplice na Bledu ponujaš krompir, zelje, klobase – pujsove in nek kvazi kuskus ( ki ga po okusu, izgledu in postrežbi ne bi prepoznal, če ne bi bilo napisano kaj to sploh je). Na izbiro ima še makarone, govejo juho in kakšne žlikrofe.
Za nas same specialitete za tujca pa NE.
Res ne prenesem tako ozkih ljudi.
po večkratnem dopustu na Djerbi oz. Tuniziji se resno sprašujem kje je “catwomen” bila ?!
Tako prijazne , gostoljubne ljudi predvsem pa
NEzakompleksane težko srečaš kje drugje .. pa poznam malo več kot domače ognjišče..
moje mnejne je da je “catwomen” tipični primer slovenceljna… ni kaj za komentirat…
Ok, najprej sem mislil pustit tole debilno temo pri miru ampak bo treba še malo pokomentirat. Vendar gremo po vrsti! Moje mnenje je vsekakor, da podobna vprašanja o last minute ne sodijo na popotniške forume. Kdor ne zna sam recimo na googlu poiskat info mu tudi last minute ne bo odprl vrat v svet…..in potem jih vidiš vse ponosno avanturistične na brniku s plastično vodno pipo pod roko…..ovčka ostane ovčka, pa naj bo klimatizirana, last minute, z ležalnikom ali brez…..same same!
No gremo naprej! Da ne bo komu izvenelo, da pišem brez podlage! V Tuniziji sem bil že večkrat. Prvič na štop na potovanju dolgem tri mesece po teh delih Afrike, potem še štirikrat, enkrat komercialno, dvakrat sem letel na Djerbo zaradi nizkih cen letalskih vozovnic. Deželo poznam, prav tako ljudi, saj sem veliko bival na njihovih domovih, bil na njihovih fenomenalnih porokah in še in še………in sedaj se sprašujem…..sem zaradi tega manj slovenec….hudiča za nekatere mogoče cigan…….raje oboje kot pa slep fijakarski konj!!!
No pa še malo o “Catwomen”! Midva naj bi se poznala?? Prosim razsvetli me? Glede na to da v zadnjem času nisem spreminjal spola in postal ženska kot trdiš ti me tvoja trditev frapira?? Trdiš tudi da ti je bilo omogočeno lepo življenje “bekpekerice”, če imaš v mislih s prstom po nosu po evropskih mestih že mogoče, ampak draga katka drugje na lepših straneh naše oble te lahko pričakajo tudi ljudje drugih ras, kar pa ti očitno ne diši preveč……
lp S
Hm Kompas – nak nefretete, se motis, ne vem sicer kako ti je to uspelo pri tvoji razgledanosti, ampak na zalost. Angola – ti me poznas in bos verjetno ze vedela.
Kompas je bil zgolj primer… Mogoče Relax, Globtour???!!! Ali kaka druga profitna agencija??
Razgledana – Hvala za kompliment… Že od nekdaj se počutim drugačno :))
Angolalife – sexchange??
Glej Angola, se opravicujem, ker sem te naslovila z zensko, poznava se vsekakor ne, tvoje pisanje se vedno nima prave podlage – kot tudi moje ne – gre zgolj za to, da povem svoje mnenje.
Res je butasto trpati forum s kreganjem, ampak ste ocitno “stari, prekaljeni” popotniki precej nervozni, ce se kdo ne strinja z vami. Skoda, sem mislila, da je ta forum pac namenjen izmenjavi izkusenj, pa vidim, da kaksne kvalitetne debate tukaj ni za pricakovati, prav tako ne upostevanja drugih mnenj. In to od ljudi, ki tako zelo cenijo drugacnost – smesno, polni ste protislovij.
zdaj bom pa drzala “gobec” in vas samo se opazovala, ker se mi zdi nesmiselno debatirati na takem nivoju, kot ga imate nekateri tukaj. Aja, ce kdo rabi moj naslov, ga lahko dobi, pa me pridite kamenjat, ker sem na potovanju v Djerbi dozivela veliko neprijetnosti.
Pa lep dan se naprej in mnogo cudovitih popotovanj vam zelim.
Bila sem na Djerbi zadovoljna ,dokaj čisto ,ljudje prijazni za piti za jesti vse sorte hrane pa tudi zelo dobro. Ljudje smo različni hvala bogu enim je všeč eni pa sam jamrajo,ker jim je to moto življenja. Uživajte življenje in uživaje tudi v drugačnosti in sprejemajte tudi drugačne kulture ,če ne je pa bolje,da ste doma.
jaz se bom sigurno še vrnila na Djerbo.
Pa lepo se imejte………………………..sita in napita
Hay!
Kot berem, so vas same kritike z dopustom na Djerbi. Jaz moram povedati, da sem bila izredno zadovoljna. Letovali smo z agencijo Atlas tour in moram zelo pohvalit njihovega vodiča./miha širca/. Cel teden je skrbel za nas , nam v naprej povedal kaj se splača in kaj ne , česa se naj izogibamo, da ne bomo razočarani in nam dajal res koristne napotke. Bili smo v hoteli Maryquin. Čudovito. Soba nad bazenom, čista , s bklimo, hladilnikom, sefom, fenom – vse brez doplačila. V katalogu je pisalo, da so ,ležalniki na plaži za doplačilo, pa ni res – vse je zastonj. Do plaže te vozi kočija – zastonj.
Hrana raznolika, vsega na splošno preveč, dea nisi vedel kaj bi jedel. Res, da je okolica hotela bolj bedna, ampak saj se ve kam se odpravljate. Če pričakuješ razkošje, potem izberite druge destinacije.
Lahko dam primerjavo preživetega dopusta preko Globtour agencije V Grčiji, ki je bila katastrofa v primerjavi z organizacijo >Atlastoura.
Na kratko; Ko smo pruišli smo ostali brez hotela- prenestitev drugam, vodiča smo videli 2 x v celem tednu, pa še to bolj kot ne od daleč.
Groza- od zdaj naprej potujemo z Atlas tourom.
Forum je zaprt za komentiranje.