djerba… samo še nekaj…
Čez 2 tedna grem na Djerbo z 7,5 letnim otrokom. Namen imava iti na poldnevni izlet po otoku, otok Flamingov, krokodiljo farmo in celodnevni izlet na celino do Sahare. Zanima me, če mogoče kdo ve, če imajo otroci pri teh izletih kaj popusta in koliko. Tako bom malo lažje izračunala, koliko denarja približno rabim s seboj.
Hvala in lp!
tako kot je rekla Kaja, odvisno s katero agencijo gres. Mi smo bili lansko leto z Intelekto in je blo super. Vsi izleti so ful dobri. Vem, da je za otroke nekaj ceneje, ker je kolegica placala za 9 let starega otroka – mislim da nekod takole: Otok in Krokodili milsim da je blo nekje 15 TD medtem ko Flamingi cca. 30 TD in puscava 50 TD. To je samo okvirno kolikor se se spomnem, ker je tega ze dolgo… Zelim ti lep dopust in cimvec lepih dozivetij!
Tudi mi smo šli na krokodiljo farmo s taxijem, res je ceneje. Zraven je še muzej, katerega se ti splače pogledat.
Saj veš da na otoku flamingov nikoli ni flamingov, ne?
Tudi v mesto smo šli s taxijem, no večino dneva smo preživeli na tržnici v Houmt Souku.
V Saharo pa itak morata, čeprav je malo dražje v primerjavi z drugimi izleti, se splača, ker je izlet res nepozaben.
LP!
tudi mi smo sli na krokodiljo farmo v lastni reziji, ker je bilo ceneje in smo sli gledat samo krokodilcke. Drugace pa je ce gres se v muzej in njihovo domacijo (v naravni velikosti). Kolegica je sla si vse pogledat z agencijo, pa se baje drugace ne splaca. Kajti muzej in domacijo si pogledat brez razlage je brezveze, ker vrzes stran denar. Odlocite se pa sami…
Kar pa se tice otoka Flamingov – res da jih ni nikoli, vsaj poleti ne (so samo zgodaj spomladi in pozno jeseni – oktobra) ampak na to te opozorijo preden placas izlet. Lahko pa na tem izletu vidis delfine, seveda ce imas sreco, mi smo jih videli in je bilo noro. So nas spremljali skoraj celo pot, ko smo se peljali na otok. Drugace pa je ta izlet super – ful festa. Animacija pa je svetovna. Ce ne druga se splaca it ker se res fenomenalno zabavas in nasmejis.
Glede izleta po otoku, se splaca it z agencijo, ker res gres pogledat vse tisto kar je na otoku zanimivo za videt in tudi ogromno info vejo vodici. Pa v sklopu tega izleta se gre seveda tudi na trznico in je cas za barantanje. Drugace pa stane taxi v eno smer, do glavnega mesta cca. 5 TD (odvisno v katerem hotelu si nastanjen).
Sahara pa obvezno – nepozabno jahanje kamel po puscavi…
Tunizijska vlada je uvedla turistično takso za vse, ki obiskujejo turistične resorte Hamamet in Djerba. Akontacijo takse v višini 25 evrov za vsak predviden dan bivanja je treba plačati že ob vstopu v državo, razliko obračunajo ob izstopu. Za bivanje v drugih delih države je taksa nižja, za skrajni saharski jug je še ne zaračunavajo. S tem vlada želi bolj enakomerno porazdeliti obisk turistov, ki so zdaj skoncentrirani samo v dveh obalnih centrih.
In dopust sploh ni vec tako poceni…
Forum je zaprt za komentiranje.