Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice djerba – pravkar nazaj

djerba – pravkar nazaj

Zdravo

Včeraj smo se vrnili iz dopusta na Djerbi, tako da če kdo potrebuje kakšno informacijo, vprašajte.

lp

mateja

Pozdravljena, sem nova na tem forumu.
Zanima me, v kateri hotel si šla in kako si bila zadovoljna?
Predvsem me zanima ali pridejo od oblačil v poštev bolj kratke oblekice ali obleka ki pokriva več telesa (predvsem zaradi sonca)?
Kako pa je v tem obdobju dol kaj toplo? Jaz grem na Djerbo v ponedeljek. Ali naj vzamem kaj več dolgega rokava ali bo dovolj en puloverček za vsak slučaj? Ali veliko piha?
Ali mi bo prevroče po pristanku na Djerbi v dolgih hlačah (ob cca 13 uri)?
Kje ste menjali denar? Ali ste menjali iz eurov?

Hvala!

LP

A lahko, prosim, za to Djerbo uporabite iskalnik, ker je o tem že sto tisoč postov napisanih, o vsaki sobi vsakega hotela in o vsaki žlici v jedilnici posebej. Hvala.

Oprostite, ne morem.
Mateja se je ponudila za informacije in če njej ni težko odgovoriti, ne vidim problema.

Verjamem pa, da je bila tema že opevana, vendar mene zanimajo trenutne info, za katere ve tudi ga.Mateja.

LP

No, pa začniva:

menjali smo iz eurov v tunizijske dinarje. Tečaj je povsod enak in je trenutno 158 dinarjev za 100 eurov. Potrdilo o menjavi shrani, ker lahko potem ob vrnitvi domov na letališču menjaš denar – iz dinarjev v eure. Tunizijske dinarje je prepovedano nositi iz države.

Na Djerbi je bilo včeraj čez dan okrog 35 stopinj, tako da ti bo v dolgih hlačah prevroče – čeprav bodi pozorna – na letalu, avtobusu, hotelu in povsod je klima.

Na Djerbi non stop piha – ampak malo, samo toliko, da imaš občutek, da sonce ni močno. Opeče te pa full. V hotelu je bilo full malih otrok, tudi sama sem imela s sabo otroka. Pazili smo, da nismo bili direktno na soncu v največji vročini, ampak na kosilu ali počivali na ležalnikih. Obvezna oprema za otroka je dobra krema za sonce, klobuk in tudi sončna očala za otroke. Če boš otroka redno mazala s kremo, ne bo problema. Drugače pa kakšna majčka, pa klobuk, pa otroka v bazen, pa bo.Je pa dol full vroče. Puloverček ne bo škodil, ampak mislim, da ga ne boš potrebovala. Vzami ga, ker oblačil ne moreš kupit nikjer, ker jih ni. Bili smo v hotelu Penolope beach in smo bili izredno zadovoljni.

Prijeten dopust ćelim. Če te pa še kaj zanima, vprašaj.

Če že daješ informacije, naj bodo točne. Po uradnih podatkih je bila včerajšnja najvišja temperatura na Djerbi 28 stopinj.

eno so uradni podatki, jaz pa sem bila osebno tam in vem, kako je bilo vroče.

Vito, predvsem pa bi bilo dobro, če bi tvoja objava seznama tujih zemljepisnih imen učinkovala vsaj petdeset odstotno. Tam jasno piše, da Djerba ni Djerba, temveč Džerba, zato tudi jihad ni jihad, ampak džihad (arabska pisava je fonetična in jo slovenimo neposredno, ne pa prek neke francoščine ali angleščine).
Sploh ne razumem, da ljudje ne znajo niti napisati, kje so bili.

Ja, Vito, poleg pripombe Vojca, se strinjam tudi s teboj. Seveda – človek ima vedno težave, ko gleda druge ki pišejo izkušnje s svojih potovanj, dopustov, česarkoli. In to na potovalnem portalu, tisti ki cele dneve visi tu gor pa nima pokazat nič drugega kot nekaj popoldanskih izletov po Sloveniji in skrpucala iz interneta.

Res, nekateri nimajo časa in volje iskat takih strani po internetu, radi pa berejo izkušnje drugih, pa čeprav iz Djerbe, Đerbe, Derbe ali kakorkoli bo kdo napisal…

Hm, da ne bi bilo nesporazuma… Tudi sam se kar nekaj prevažam po Sloveniji, Slovenija je krasna in vredna raziskovanja, ampak na mejah Slovenije ni meje znanega sveta…

lp

bv

Zadnja sprememba (03-06-05 14:34)

Vojc, hvala za dobronamerno opozorilo. Bom tudi sam malo natančneje prelistal tisti seznam.
Torej Džerba in ne Djerba.

Kaj ko bi bili bolj strpni drug do drugega.

mene pa nekaj zanima. ali si sigurna, da je tak tečaj? Glede, da na to, da ste prišli nazaj včeraj ste bili najbrž z intelekto? Kako je bilo?

lp

lahko ti odgovorim glede Intelekte … 3 tedne odkar smo se vrnili … res me vodiči niso čist nič navdušili … izleti so povprečno vodeni, prej za kritizirat kot za pohvalit … ne vem no … sama sem o destinaciji imela 5x več pojma kot oni .. pa nimam navade kritizirat …

B.

Tudi jaz opažam kako ljudje pretiravajo s temperaturami.Ne vem v čem je to fora in od kje jim ti podatki? Jaz si na dopust vzamem tudi termometer in podatki se kar ujemajo z uradnimi.Primer iz Turčije: vodička nam je ves čas govorila o 45 stopinjah, v resnici pa “le” med 35 in 37.Res je pa to , da človeško telo bolj čuti temperaturo v vlažnem ozračju.

Če že hočemo biti pikolovski…
Če kaj vem, se uradne temperature merijo na primernem mestu v senci. Tako da mi je na soncu in razbeljenem asfaltu precej vseeno za uradni podatek.

Ko sem jaz odhajala v Grcijo,so bili podatki o vremenu vecinoma enaki….dejansko pa je bilo v Grciji veliko stopinj vec kakor sem brala na internetu.Sla sem zacetek maja,podatki o temp. so bili okoli 20-22 stopinj,tam pa je bilo 29 do 31 stopinj in vroce kot hudic.

Mateja,mene pa zanima ce so na Djerbi scurki?

Ja, sem sigurna da je tak tečaj. Bili smo z Intelekto in smo bili zadovoljni. Z njimi smo šli samo na izlet na otok flamingov in je bilo kr ok. Vodičke so prijazne. Mi smo preživeli zelo lep dopust.

Mi nismo videli na Djerbi nobenih, ampak res nobenih ščurkov. Sobo smo imeli v prvem nadstropju. Niti od vseh ostalih nisem slišala, da bi imel kdo kakšno bližnje srečanje s ščurki.

jaz odhajam tja jeseni. Rada nakupujem suvenirje in obleke.Kakšne so cene za nakupovanje in kaj se splača kupit? So kakšne stvari še posebej ugodne glede na kvaliteto, v primerjavi s cenami pri nas (npr.srebro). Za obleči je kaj zanimivega za kupit? Kako je z usnjenimi izdelki?

Glede nakupovanja suvenirjev in ostalega: za oblečt ni kaj kupit, razen njihovih tradicionalnih oblačil. Srebro je baje dobre kvalitete in poceni (jaz srebra ne maram in nisem gledala, so pa vodičke priporočale nakup in tudi tisti, ki so kupili, so bili s kupljenim zadovoljni). Splača se kupit usnjene izdelke: torbice, jakne (predvsem iz laminega usnja), pa keramika je precej poceni, pa natikači.
Priporočam pa ti, da greš pogledat v trgovino s fiksnimi cenami, ker iskreno rečeno, velik manj na tržnici ne boš zbarantala (to je moja osebna izkušnja), pa še v miru boš lahko pogledala stvari. Začimbe so poceni, ampak prodajajo veliko takšnih začimb, za katere jaz še slišala nisem, trgovci pa tudi niso znali tako dobro ang.ali nemško, da bi mi lahko povedali, v katero jed spada katera začimba.

🙂 Heh 🙂

Tocno tak. Meni tudi gre na zivce, ko mi nekdo bluzi in gleda neke statistike po teletextu al pa netu. Ce je bil nekdo tam, potli verjetno ze ve, kak pa kaj?!!? Ali?

By the way, statisticni podatki so merjeni v senci, in se lahko v Afriki razlikujejo tudi za vec, kot 10 stopinj.

Mateja: Le tak naprej, jaz grem po tuniziji cez slaba 2 tedna. Ze komaj cakam.. 🙂

😉

l.p.

k. james

mene pa zanima če si tam videla kakšnega Črnca ali Črnko

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close