Djerba – maj?
Jaz, mož in dva otroka gremo 03.06 (starost 2×35 let, 8 in 5 let), vendar smo vsi zelo mladi po srcu!!
Ko sem bila stara 27 let sva bila na poročnem potovanju v Tuniziji-Hammamed… In sva bila zelo zadovoljna.
Zdravila? Vzela bom vse živo, že zaradi otrok. Pokupila bom vsa zdravila, ki se dobijo proti driski, vzela bom za zbijati vročino (Lekadol in Calpol), Bivacin, obliže, gazice, aspirine, toaletne robčke (take, ki so za male otroke)-fino je, če si na izletu, da se lahko obrišeš. Sigurno se bom še česa spomnila.
Ali kaj veš, koliko stopinj bo imelo morje in podnebje v tvojem terminu? Takrat, ko sva bila midva na poročnem potovanju, to je bilo 7 let nazaj, sva bila ravno okrog 10 maja. Ozračje je bil toplo, morje ne preveč, tako, da se je mož okopal, jaz ne… v bazenih pa smo se kopali… Res je, da sva bila na severu Tunizije in je verjetno hladneje kot na Djerbi.
Obljubi, da se takoj javiš, ko prideš iz dopusta in mi sporočiš vse podrobnosti o tem hotelu, kako sta se imela, na katere izlete sta šla…vse, vse…a je prav??
Ojla,
ja seveda bom poročala, ko pridem nazaj 🙂
Morje naj bi imelo 25 stopinj, ozračje pa 30. Mislim, da kar vredu zadeva. Tako, da ti ni prevroče. Kar se zdravil tiče… Nekje na forumu sem našla naslednji seznam, ki so ga priporočali:
– kakšno zdravilo proti driski (Linex)
– poleg tega tudi oglje (za starejše)
– kakšni praški za nadomeščanje izgubljenih mineralov
– kakšno sredstvo proti alergijam (razni piki in podobno) – Claritine sirup
– kakšno zadevo za zbijanje vročine (preparat s Paracetamolom)
– kakšno hladilno kremo za hlajenje kože
– kakšno zadevo za vračanje elektrolitov ob morebitni driski, bruhanju (vrečke Nelita)
– kakšen sprej za odrgnine in manjše ranice (Byvacin sprej)
To naj bi bilo to. Jaz mislim kar dosti nesti s sabo (za vsak slučaj). Saj ne da paničarim, sam nikol ne veš…
Jaz se že ful veselim!!!
Lp
Hej, modrooka, impozanten seznam!
Vsega tega nisem nosil s seboj niti takrat, ko sem bil teden dni hoje od najbližjega človeka. Koliko prtljage pa nosiš s seboj, če ni skrivnost?
Pri nama velja pravilo, da mora biti eden sposoben nosit prtljago za dva cel dan. Na hrbtu.
Tako da še nič od tega ni melo časti, da bi bilo v moji prtljagi.
lp
bv
Meni so svetoval, naj si zadevo pretočim v eno flaško od navadne vode ali mogoče ledenega čaja in to pač dam v nahrbtnik. Drugače pa nimam pojma a komplicirajo al ne.
Bojanv:
Kar se pa seznama tiče – sem ga dobila na tem forumu in sem ga samo prekopirala. Nisem rekla, da bom vse to jemala s sabo. Marsikaj pa verjetno bom… ziher je ziher!
Lp
No, modrooka, če ti smem izdati malo skrivnost – v moji lekarniški torbici sta edino elastični povoj in liter brinjevčka. Vsak dan en šljuk pozdravi vse – od ožuljenih nog do boleče riti. Po potrebi tudi kakšen več, ampak o tem zgodovina molči…
Tudi šnopček je dober, čeprav se ga predaleč voha.Volumensko je pa to itak manj, kot cela lekarna
lp
bv
Tisti, ki ste že bili na Djerbi: zanima me, koliko ur vožnje traja celodnevni izlet do vrat Sahare (potujem z Intelekto) v eno smer oz. skupaj. S katerim prevoznim sredstvom se to pelješ? Do celine s trajektom, pa potem naprej?
Hvala za odgovore. Saj sem nekaj že brskala, pa nisem našla tega podatka.
Lp
Hojla!
Izlet do “vrat v Saharo” je resda nekoliko naporen, vendar nepozaben in ga je škoda zamuditi. V zgodnjih jutranjih urah (med 6. in 7. zjutraj) avtobus po hotelih pobere prijavljene, sledi vožnja do pristanišča in potem s trajektom na celino. Sledi cca 300 km vožnje z vmesnimi postanki, ogledi, do večinoma najbolj pričakovanega cilja – Zafrana, kjer je na vrsti jahanje kamel. Jaz sem bila lani julija, bilo je peklensko vroče, vendar nepozabno. Sledi kosilo v bližnjem Douzu, ogledi kot so navedeni v katalogu in res prijetno utrujen v večernih urah (cca 18h-19h, včasih celo prej) se vrneš na Djerbo.
Vožnja je meni minila hitro. Vodička nam je veliko povedala o Tuniziji, voznik je vrtel tunizijsko glasbo, malo smo dremali, občudovali pokrajino, v busih vedno deluje klima, skratka bilo je zabavno.
Lep dopust!
V hotelu, kjer sem bivala (LTI Djerba Holiday Beach), je bil zajtrk na voljo dovolj zgodaj zjutraj in kljub temu, da sem se udeležila vseh Intelektinih izletov, nikoli nisem ostala brez, le včasih je bilo treba malo pohiteti; ravno pri izletu Matmata – Douz pa se je zgodilo, da zgodaj zjutraj še ni bilo na voljo čisto vseh pripravljenih jedi, vendar v vsakem primeru 90% tako, da se človek čisto spodobno naje. Tudi z večerjo ni bilo težav, saj je praviloma v vseh hotelih mogoče večerjati vsaj do 20.30 ure ali pa še celo dlje.
Kosilo v Douzu je bilo zelo zelo okusno (bife sistem), na voljo veliko različne hrane, pijača pa z doplačilom kot v hotelih.
Prijeten dopust!
Dogovorjeno! Uživajta 100%! Prepričana sem, da se bosta na Djerbo zagotovo vračala!
Lp
P.S. Glede “srčne flaške” ne skrbita. Sama sicer “razkuževalnih sredstev” 🙂 nisem nosila s seboj, vem pa, da je bilo v skupini velika večina takih, ki so s seboj tovorili kar precej alkohola. Carinski poredpisi dovoljujejo vnos mislim, da 0,75 l žgane pijače, nekaj več vina, eno šteko cigaret, za ostalo pa mi je ušlo iz spomina.
Forum je zaprt za komentiranje.