Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Djerba-Hotel Penelope beach z družino

Djerba-Hotel Penelope beach z družino

Letos svo se odločila da bovo naša dvojčka stara 14. mesecev peljala z avionom na dopust. Po težkem premisleku Turčija ali Djerba sva se odločila za slednje, kajti na Djerbi še nisva bila. Zanima pa me ali je kdo že bil v tem hotelu z otroci in kako se je obneslo (hrana, čistoča, igrala za otroke, odaljenost od plaže-bazarjev-lekarne-zdravnika ,velikost sob-obljubili so nam dve prenosni posteljici,…), zanima me tudi kako na avion z otroci, kako z vozičkom na letališču, koliko časa traja let, koliko časa vozi transfer do hotela. Ali je možen nakup plenic-znamka (imamo probleme z občutljivostjo) ali naj raje vse nesemo s seboj. Ali ima ta hotel tudi kakšna igrala za otroke, kaj res nudijo za ta AI…

Skratka bila sva že trikrat v Turčiji sama na različnih krajih in domov sva se vedno vrnila zadovoljna, skrbi me da Tunizija ne nudi toliko ali pa se pač motim(bila bi zelo vesela).
Sedaj ko so tu otroci (sploh dva tako majhna) sva postala malo bolj komplikatorja, prej teh informacij nisem potrebovala v naprej.

Ali gre še kdo v ta hotel termin 21.9.2006.

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem in lep pozdrav!

Kaj v turistični agenciji ne znaš vprašat?

Znam vprašati dragi KVAKA, vendar v vsaki agenciji povejo drugače, zato preverjam izkušnje staršev, ki so tam že bili z otroci. Ti pa očitno niši še starš, drugače bi razumel zakaj vsa ta vprašanja.

lp

hahaha Zoja, kakšna vprašanja. Najbolje, da si greš prej ogledat hotel, sobe, lekarno, zdravniško
ambulanto, dohtarja, kakšne plenice imajo v Tuniziji itd.. Še časovno dolžino leta boš vedela.
Eno navadno preseravanje. Smo bili v tem hotelu in še na misel nam ni padlo, da bi se ubadali
s takšnimi vprašanji.
V agencijah kar točno povedo , samo vprašat in poslušat jih je treba
kaj povedo. Izmere sob do centimetra točno ti pa res ne bodo vedeli.

Pozdravljena Zoja,

lani sem letovala v tem hotelu in mi je bilo izredno všeč, sicer sem še brez otrok. Letovalo je dosti družin z malimi otroki in otroci so se po pogovoru z njihovimi starši odlčno počutili. Hotel je čist, hrana zelo raznolika in po mojem okusu dobra. Veliko sadja, da o pecivu in tortah sploh ne govorim – še zdaj se mi pocedijo sline. Pijača čez cel dan. Za umivanje zob uporabljati ustekleničeno vodo. Precej velik bazenski kompleks, prijazno osebje, … v glavne te počitnice so mi ostale v zelo lepem spominu.

Glede lekarne, zdravnika in plenic ti ne vem svetovati. Midva sva potovala z Intelekto, kjer so zelo prijazni vodiči, kateri so bili prisotni vsak drug dan v hotelu, imeli smo tudi njihovo tel. št., če smo slučajno kaj rabili, tako, da mislim, da so skrbi odveč.

Let traja nekje dve uri. Voziček predaš na letališču skupaj s kovčki. Glede transferja ti točno nevem povedati, ker se več ne spomnim, mislim pa, da ni več kot pol ure saj je otok dokaj majhen. Ponavadi se hoteli z Al nahajajo čisto blizu plaže. Pa tudi nekaj igral se je nahajalo pri bazenih. Voda je bila izredno topla (26 stopinj), skorj vsak dan pa je pihalo in je bilo morje valovito. Temperature zraka okrog 30 stopinj, potovala sva 12. septembra.

Bazarji se nahajo v mestih Midoun in v glevnem mestu Houmt Souk. Priporočam ti glavno mesto, vzameš taksi – počakaš pred hotelom, je čisto poceni.

Če te še kaj zanima samo vprašaj, mislim, da je forum odprt, da lahko vsak vpraša kaj ga zanima, če komu ni za odgovarjat pa naj se ne vmešuje.

Lep pozdrav vsem,

n

Na letališču povej da imaš dva mala otroka. Z vozičkom greš do letala. Potem pa ga prevzamejo oni in ga pospravijo. In ko letalo pristane te čaka pred letalom in greš lepo brez težav po prtljago.

Povejte mi, je v hotelu mleko belo in kakšen je toaletni papir, so na njem kakšne slikice. Malčka
obožujeta slikice na njem. Kaj pa veter ali piha iz leve ali desne strani?

Odgovor mi lahko pošljete kar na mail.

Spoštovani prijatelji,

se opravičujem če sem res preveč zahtevna glede informacij, vendar tako podlega obnašanja na forumu še nisem zasledila. Ne vem kako in komu se da pod mojim imenom pisati(zadnja dva odgovora oz. vprašanja) tako neumno. Tudi slučajno me ne zanima kako piha veter, kakšno je mleko oz. slikica na njem,…

Hvala vsem tistim, ki ste mi res pomagali s koristnimi informacijami in mislim, da je bilo to moje zadnje vprašanje na tem forumu.

LP

DJERBA?

seveda je vabilo za na morje, ki velja za en dan.

On 8/31/06, Samo Štritof wrote:

Ne razumem odgovora. “gremo na morje” torej ni vabilo na morje?

—–Original Message—–
From: Boris Marolt [mailto:boris.marolt@gmail.com ]

Sent: Thursday, August 31, 2006 10:38 PM
To: Samo Stritof
Subject: Re: gremo na morje

TO JE BIL SAMO PRIMER SKREKANE STRANI IN NE VABILO ZA NA MORJE. Lahko pa vseeno prideš pogledati za nekaj ur.

On 8/31/06, Samo Stritof wrote:

Mene boli trebuh, zato ne bom šel, dokler ne bom zdrav. Koran saluton, CAMO

—–Original Message—–
From: Boris Marolt [mailto: boris.marolt@gmail.com]
Sent: Thursday, August 31, 2006 9:12 PM
To: Samo Štritof
Subject: gremo na morje

http://www.hrvatska-croatia.info/istra/barbariga/indexeng.htm

Boris Marolt

Zoja ne obremenjuj se z nesramnostjo nekaterih. Kdor je spraševal pod tvojim imenom, je spregledal, da imaš ti veliko začetnico ona pa je napisala malo.

svetujem ti, da se čim manj obremenjuješ glede malčkov na letalu in tako dalje. boš videla, da ti bodo oziroma vama bodo povsod pomagali. V hotelih na Djerbi so nosači, ki ti pomagajo s prtljago do sobe (za malo tringelta), tko, da ni frke. Hrana je raznolika, za vsakega se najde primerna in verjemi mi, da ne boste lačni. Če bi bili dlje časa kot en teden, se tudi lahko zredite.:))) Kar zadeva plaže so seveda z mivko tako , da kakšne kanjglice in pa modelčki za “piškote” iz mivke bodo jima v veselje. Pa še ati se bo zavzel in skupaj bodo dleali gradove in se šli gusarje.

le pojdi korajžno na pot, let pa traja cca 2 uri, z letališča pa je transfer do hotela z avtobusom, vsaj
TA Intelekta ima tako urejeno. Od letališke stavbe do avtobusa te usmerjajo njihove vodičke oziroma predstavnice in ni variante, da bi se kdo izgubil ali kaj podobno.

Prijetno letovanje in poročaj nam kako ste se imeli.

Zoja – priporočam ti da ne tovoriš s seboj kanglic in lopatk, ker jih dobiš tam na kile za male šolde.

Pa domov jih tudi ni vredno nositi. Pustim jih kar v hotelu.

Pa vzemi še kakšno potovalko s seboj, ker je potovanje nazaj glede prtljage obilnejše. Mi smo leta nazaj že kupovali dodaten kufer.

Obilnejše glede česa, ali se splača tam tudi kaj kupovati, razen malih spominkov. Kangljic tako ali tako nismo imeli namen nositi s seboj, kajti 20 kg na osebo za nas ni prav veliko, ker se menda po informacijah agencije voziček šteje pod prtljago (imamo namreč širok dvojni voziček, ki ima že tako veliko kg).

“Frajerka” hvala za tako koristen odgovor in malo tolažbo glede nepridipravov na tem forumu!igurno poročam kako je bilo!

Zoja, ne sekiraj se zaradi teh neumnih opazk. Tudi mi gremo z družino na Djerbo ( LTI – 14.09. ) preko Intelekte. Hčerka bo stara 16 mesecev in popolnoma razumljivo je, da se pojavijo različna vprašanja in pomisleki. Verjemi, da sem kar precej prepotoval, pa kljub temu, se pojavijo vprašanja. Tudi sam sem naletel na čudne feedbacke. Očitno, da nekateri pač ne razumejo pomena forum in čemu je namenjen. LP

Večino stvari so ti tako že odgovorili. Jaz ti bom samo glede zdravnika. Hotel ima svojo ambulanto s 24 urno zdravniško oskrbo, vsaj tako je pisalo na vratih ambulante. V praksi je tako, da ga vedno ni tam, sploh čez noč, pa greš v recepcijo, da ga poiščejo. Ambulanta ima vhod zadaj za Mini clubom, ta je pa ob bazenih. Malo je skrita, zato večina niti ne opazi, da obstaja.
Za prebavne motnje ti pa vodičke svetujejo, da greš kar v lekarno in te tam oskrbijo s tabletami proti driski.

Za zdravnika je pa dobro, da omeniš, da ti pošljejo angleško govorečega, če ne znaš ravno francosko.

Sicer pa lep dopust in upam, da zdravnika sploh ne boste potrebovali. Pa nič skrbet. V našem terminu je bilo ogromno staršev z malčki tvoje starosti, eni so bili še celo mlajši, pod eno leto, pa so uživali.

LP

P.s. Malo vam kar zavidam, jaz bi tudi šla. 🙂

Mi odhajamo v četrtek 07.09.2006 preko Intelekte v Penelope Beach s 4 letno deklico. Vračamo pa se 21.09.2006!!!

To bo druščina enih presranih bab

Hvala bogu, da kavke ne bo tam. Boste imele saj mir.Lepe počitnice vsem, ki greste na Djerbo.

Kaj pa če bo in bo poslušala dretje frocev in bab?

Zoja,

ne obremenjuj se z ljudmi in njihovimi komentarji … nekaj koristnih info si že dobila …

Jaz ti lahko povem glede vozička – pelješ ga do letala, tam ga pospravijo in ti ga takoj ob pristanku vrnejo.

Plenic na Djerbi ni ravno veliko, v lekarnah prodajajo Pamperske, tudi v hotelskih trgovinah jih dobiš … ne zgledajo ravno tako kot te pri nas ..mi smo kupili 1 paket. Teh jumbo paketov nimajo … cene so pa kar visoke.

v trgovinah prodajajo neke skutke podobne tem našim … naš mali (takrat 8 mesecev) jih je jedel BP, v hotelu mu nismo dajali jogurtov in pravzaprav smo mu hotelsko hrano dodajali postopoma … nikoli ni bilo težav in nihče od nas 4 ni imel prebavnih motenj. na koncu je jedel praktično že vse.

pojdite in uživajte!!

B.

Škoda ker se bomo ravno zgrešili. Drugače pa ste mi vsi skupaj podali veliko koristnih informacij in res si ne želim srečati kakšne Kvake-Kavke na dopustu(svoj čas naj raje izkoristi za kakšne boljše-koristnejše stvari, kakor da odgovarja na tem forumu).

Lep pozdrav vsem!

pa dobr se jemljite

Še manj jaz tebe seronje in tvojih frocev.

papa

Pozdravljeni

Ni v moji navadi, da pišem na forum oz. je to prvič, saj me je k pisanju pritegnila žena, ki vsakodnevno bere vaše nasvete in odgovore bedakov.
Mimogrede naj še omenim da žena ne uporablja foruma, mene osebno je pa zmotila prav ena stvar in sicer; – to da je forum namenjen ljudem ki si želijo pomagati oz. deliti nasvete ja čisto o.k., ne zdi se mi pa prav to, da nekateri bedaki kot npr. KAVKA oz. KVAKA oz. navadna SRAKA skače ljudem, (ki delijo oz. prejemajo nasvete) skače v besedo jih žali in nadleguje, pa ga nihče s foruma ne odstrani. ODGOVORNI PREBUDITE SE!
Moje mnenje o takih ljudeh pa je sledeče: 1. je to socialni problem,ki glede na hitre odgovore nima v življenju kaj drugega početi 2.je zaposlen-a v podjetju in z vso vnemo pomaga, da bo le to v najkrajšem možnem času propadlo 3. je tipično “fovšljivo”slovesko bitje 4. vam vsem močno zavida ker sam-a si izleta izven meja Slovenije ne more privoščiti 5.sedi doma za računalnikom in se smili sam-a sebi 6.nima prijateljev oz. znancev ki bi ga-jo poslušali (po obnašanju sodeč jih ne more imeti- vsaj normalnih ne) 7. vam vsem pravi presranci ker vam zavida vaše počitniške prikolice,avtomobile, hiše,čolne,jahte,vikende,avione,kot ste zasledili izlete,skratka vse kar imate ker on-a tega NIMA!!
Jaz vam vsem privoščim imejte vse in še več,saj ste si to zaslužili,pa kakorkoli že!!
Poznamo pa take ljudi kot je K….,KV… ležijo doma pred televizorji in tulijo kaj vse ljudje imajo,sami pa do tega niso sposobni prispeti,saj se jim ne da delati oz. ne znajo.

Potem bo pa K….,KV… odgovoril-a.
Saj si to vse lahko privoščim oz.imam. SAMO NA EN NAČIN
Ali je sin-hčerka staršev ki so imeli nekaj pod “pavcem” in so revežu vse zapustili, on-a pa je to v neverjetno hitrem spravil v nič in je sedaj jezen-a na cel svet, ali pa je to navadna “pleh pi…”, ki jo “dec” vsakih par dni pošteno namlati, kar si po pisanju sodeč tudi zasluži.
DRUGE RAZLAGE NI!

FORUM pa je predvsem namenjen staršem otrok,ki jih skrbi kako bodo njihovi otroci letovali,saj jim s tem po vsej verjetnosti želijo vse najbolje, kar ni nič slabega, in ne bedakom ki očitno otrok še nimajo ( naj tako tudi ostane ) in skačejo iz foruma na forum ljudem skačejo v besedo in jih zmerjajo s presranci.

DRAGE MAMICE ne ozirajte se na njihova mnenja in jih ne omenjajte v svojih nasvetih druga drugi in dokažite da ste močnejše in pametnejše od njih,kar nedvomno tudi ste. IGNORIRAJTE ČUDAKE.

Ne kaznujte K…,KV… saj jo-ga je kaznovala že mati narava,ki ga je postavila v njegovo-njeno kožo,kajti le ljudje ki niso sami s sabo zadovoljni, jih motijo drugi.

Kvaka-kavka- pa daj svoje podatke na vpogled vsem IME,PRIMEK,NASLOV,TEL.ŠT. da te lahko ljudje kličejo in sprašujejo za nasvete,saj si po tvojem mnenju najpametnejša oseba pri tebi doma,ampak vsi ostali vemo da samo tam!! Pa saj si tako ne upaš,saj raje uporabljaš naslove drugih (vsaj mislim da sem to nekje zasledil)

Taki kot si ti(kavka,kvaka,sraka), pa foruma ne uporabljajte in raje počnite kaj bolj pametnega in koristnega.(kaj je pametno in koristno pa vprašaj najbližjega soseda,saj kljub ti bo kljub temu da ste skregani odgovoril, saj bosta to prvi dve pametni vprašnji v tvojem bednem življenju)

Vsem ostalim pa maksimalno prijetni dopust kjerkoli že boste.

Bravo Joze 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close