Djerba – Hotel Miramar Palace
Jaz bi pa povedala še dve besedi o hotelu Djerba Palace. Kdot gre tam sigurno ne more bit razočaran. Ful okusno urejene sobe in čiste vsak dan. Recepcija v orientalskem stilu, osebje zelo prijazno. Res da se zvečer tam nič ne dogaja razen animacija in disko pred hotelom. Tudi če greš ven v kakšen bar je vse bolj mirno in vsi sedijo in se pogovarjajo. Hrana je super, zelo raznolika in se naješ kolikor ti paše. Priporočam vsaj en izlet na celino. Če samo ležiš na plaži ne spoznaš pravega čara Afrike. Vsekakor priporočam jahanje kamel. Mi smo bili na izletu z avtobusom in z đipi. Oboje ful vredu. Res pa da se z avtobusom kar navozim. Ampak se splača.
Mi smo bili v Djerba Sun pred tremi tedni. Super je bilo. Pijača – voda je po približno en dinar (155 Sit), neke ženske so su kupile natikače po 8 din, razne skodelice iz keramike po 4 din, draga pa je brisača z motivom Djerbe cca 20 din.
Tudi mi (s tremi otroki starimi od 2,5 do 13 let) smo šli v Saharo in prav vsi smo bili zelo zadovoljni, da smo okusili ta čar Afrike.
Priporočam pa kremo z visokim zaščitnim faktorjem, saj je sonce res močno in pa pokrivalo.
Lepo se imejte tudi vi vsi, ki tja še potejute
Hvala za vaše informacije. Mi septembra potujemo z 4letno punčko in 14 mesečnim fantkom v Vinccija. Veliko ljudi me straši zaradi driske. kakšne imate izkušnje? Ali imate kakšen praktičen nasvet za preventivo za otroke, razen seveda običajne pazljivosti glede vode, sadja,… A se planice dobijo v trgovini tam? Kaj pa brisače na bazenu in plaži?
Pozdravček!
db
Mi smo potovali z nekoliko večjimi, pa ni bilo težav.
Trgovine so sicer založene, vendar priporočam, da vzamete plenice s seboj. Prav tako kupite v lekarni aktivno oglje (nase veže strupe), melit prašek (nadomešča izgubljene elektrolite) in linex (ta ne vem če je tza otroke, vendar ureja prebavo). Mi smo v hotelu jedli prav vse, vendar drugje pa res čisto nič in nismo imeli težav. Nujno vzemite s seboj tudi kremo z visokim zaščitnim faktorjem in pokrivalo ter dovolj majčk ter seveda – kanglice in lopatke, da se bodo na plaži lahko po mili volji igrali.
Pa fino se imejte
No jaz sem se vrnila z Djerbe. Sploh nisem bila v Vincciju, ker nam je vodička že na letališču povedala, da so nas premestili. Mislila sem, da me bo kap ampak nas je potolažila, da so nas premestili ravno tako v hotel s 4 zvezdicami in da imamo namesto polpenziona all inclusive. Bila sva v hotelu Iliade in je bilo super. Skoraj sami italijani, hrana božanska, pijača vsa vključena ne samo njihova. Plaža je bila super saj je bila baje na najlepšem delu otoka – plava laguna. Morje čisto. Je pa tako, da Kompas tega hotela nima v svoji ponudbi ampak ga je vodička zrihtala zato, ker je bilo vsepovsod drugod zasedeno. Še dobro, ker smo se res imeli lepo.
ma kdo kake slike od vinccija??
pišite na plavolasa@gmail.com
hvala
ojla,bila sem v hotelu palma djerba,hotel je odličen,hrana dobra,vse je super……..
djerba kot otok je zelo zanimiv in mislim da tu ne bo nobenemu dolgčas.
naj povem še da smo bili zelo žalostni celo jokali smo na dan ohoda animator Abdul pa z nami.
naslednje leto sta šla tam tudi moj brat s punco,moževa teta z družino vsi so se imeli odlično. vse je bilo tako pravljično……..
skratka djerba=zakon
ogromen hotelski kompleks. osrednja hotelska stavba je relativno stara (tu in tam so “pozabili” odstraniti kakšne napise, ki skrivajo staro ime hotela). dupleks soba je precej dotrajana, omara povsem neuporabna (mi smo imeli stvari kar v kovčkih, ker ob vsem toleriranju tamkajšnjega reda nimam želodca, da bi stvari prestavila v tisto omaro).
ostalo pa super. hrana odlična, dovolj raznovrstna, veliko možnosti eksprimentiranja ali vztrajanja ob znani hrani (špageti, makaroni, lazanje, pice, pohano in pečeno meso, pomfri ipd).
praktično cel teden brez težav preživiš v hotelskem kompleksu.
bazen s tobogančki ruls! tisti, ki imate otroke, in se bojite, da jim bo na plaži dolgčas, jim na teh dveh toboganih ne bo. morda je škoda, da so nekdanjo sprehajalno pot od osrednjega bazena do tega bazena spremenili v služnostno pot (sicer po njej še vedno lahko prideš, samo stanje poti je porazno) in moraš zdaj do njega čez orng klimatiziano recepcijo.
AI je res AI.
plaža velika, urejena. malo motijo številni konji (nekateri domačini, ki ponujajo jezdenje, se radi postavijo, in zdirjajo po plaži – majhne otroke je treba imet kar na očeh, ali zajezdijo v morje – izgleda rahlo neapetitlih, da se greš potem s familijo not namakat).
fajn hotelčič za familije ali upokojence.
Forum je zaprt za komentiranje.