djerba – cene
Cene…
V restavraciji nismo bili. Voda 1,5 dinarja (plastenka), kava, koka kola podobno našim. na tržnici pa največ tretjina cene, ki ti jo pove prodajalec.(Vsa pogajanja okoli cene se pišejo – tudi na plaži – pa v mivko). Midva sva ugotovila, da je bolje če se jaz umaknem, ko se je menil za ceno, je pol zgledalo, kot da ne ne zanima, pa so spuščali… 1 tunizijski dinar je prbl. 180 SIT. Mož si je enkrat kupil na bazarju en sendvič z nekim narejenim tuninim namazom (me je skoraj kap, koliko si upa!!!) in je bil 0,3 dinarja. Mož je normalno preživel – bali smo se diareje.
Pa še to: izleti so kar precej dragi (intelekta). Zato premisli, kam boš šla. Nekateri so bili nad Douzom navdušeni – vrata v Saharo, nekateri ne… Mi nismo šli in nam ni žal. Žal nam je, da smo šli na otok flamingov (merda so flamingi sedaj tam, pa je drugače…). Sami smo si ogledali gusarsko trdnjavo v Houm suku (zelo všeč). NUJNO pa si je potrebno ogledati tržnico v Houm souku in Midunu. Ne mislim bazarja, ki je vsak dan, ampak tržnice, ki so namenjene domačinom in pridejo tja prodajalci iz celine, Libije… Odlično.
Šli smo tudi na poldnevni izlet po otoku. Da dobiš malo občutka kako je tam… Bili smo v enem muzeju, ogledali smo si nasip, sinagogo, lončarjenje…
Nočnega življenja ni, alkohol samo v hotelu.
Ne kompliciraj in uživaj.
Imeli smo se odlično!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.