dizelski motorji
kdo kaj ve o dizelskih motorjih, letniki 1999, 2000, 2001, 2002, pa to so audi a6, ali audi a4, potem volkswagen passat, bmw serija 3, te letniki ki sem jih naštel.
Zanima me kkašno je kaj vzdrževanje dizelskih motorjev teh letnikov, to so po večina TDI motorji, pri teh letnikih gotovo ni samo manjava olja na leto, ampak gotovo še kej več vzdrževanja s tem, kakšne popravile dize, to pride okoli 400eur pa še kaj, se pravi so dizelski motorji dosti občutljivi, ker ne vem, če je tukaj vse v tem kdo ga je vozil, ker mislim tudi če dizel lepo voziš so problemi s temi letniki, ali se motim ne vem.
Samo zanima me ali so to splača kupovati tak avto tile letniki.
No če so že taka draga popravila, ali moraš tako potem vdrževati dizla vsako leto, ne vem če je zadosti samo nejava olja in to je to.
lep pozdrav.
Avto tega letnika in z dizelskim motorjem boš lahko dobil, samo vprašanje, kakšnega. Običajno imajo ti avti veliko kilometrov, nekaj pa še prevtrenih. Zato je takšen nakup dokaj rizična stvar, razen če poznaš kakšnega lastnika, ki prodaja takšen avto. Sam se nikoli ne bi odločil za to potezo. Imamo pa doma že šest let avto VW in sicer golfa TDI. Nobenih problemov, samo servisi in tankanje. Poraba je nizka glede na to, kaj motor da iz sebe. Je pa od novega pri hiši. Je bil kar drag kot nov, ampak nam ni žal. Avto je res prva liga.
Vsi 10 in malo več let stari dizli tudi nimajo tako veliko kilometrov, 200.000 in malo več je pa povprečje po moje. Sem imel 10 let starega dizla z manj kot 200.000 km, bil prvi lastnik in mi je zelo lepo služil, če ga ne bi razbil, bi se z njim vozil brez problemov še ene 5 let. Sedaj sem kupil drugega, ravno tako deset let starega z 190.000 km. Kolikor imam sam izkušnje z motorji ni problemov, vsaj ne tistimi uveljavljenimi, prej sem vozil Opla, sedaj Fiata, VW ima pa tudi dobre dizle.
Če ima motor jermen za odmično gred, bo verjetno dobro narediti veliki servis in zamenjati jermen, obakrat sta mi odpovedala alternatorja, katerih obnova pride okrog 100€. Prej kot motorji odpovejo drugi vitalni deli, katere je potrebno menjati…zav. ploščice, diske, končnike. Sam letno redno menjam samo olje in filtre, ostalo po potrebi. Ne vem, zakaj naj bi bilo pri dizlu dražje vzdrževanje.