Divx na TV – na pomoč
Ojla,
po zaslugi ene prejšnje debate mi je uspelo spravit sliko na TV, zdaj sem pa mrzla. Podnapisi so le na PC-ju, slika pa bo gotovo najhitreje barvna, če vzamem kakšno piksno barve in jo vlijem v/na TV;)
Torej, eksperti: podnapisi in barve so težava, čakam vaše rešitve.
Če je potrebno: Athlon 1,8, grafika GeForce4 MX440 64 Mb, OS Win98SE.
Če še kaj potrebujete, napišite.
Lp,
Jaz
Torej, problem je samo v nastavtvi grafične kartice. Klikaj po sledečem vrstnem redu in prva težava naj bi bila rešena.
1. Na namizju desni klik
2. Lastnosti
3. Nastavitve
4. Dodatno
5. GeForce
6. Overlay controls
7. Primary display
Sedaj bi morala imeti podnapise na TV-ju, verjetno pa jih ne boš imela na PC-ju.
Pri barvah pa je težava v tem, da imaš določen napačen PAL. Izbrati moraš PAL – B in boš imela tudi barve.
Upam da sem ti kaj pomagal !
lp
Pravkar smo si odpeli tisto Smolarjevo “Bognedaj da bi crknu televizor;) in usposobili nazaj TV, preizkusili pomoč Roka1, pa očitno nekaj ne štima.
– PAL-B ni problem določit, ko pa daš uporabi, vrže nazaj na format M/NTSC in se lahko slikam
– pri nastavitvah Primary screen in Secondary screen je pa tako-tako; enkrat se da označit to, še večkrat pa imam na voljo le 2 opciji: Auto select ali Disable.
Kako naj delam dalje? Imam mogoče kaj narobe označeno, je treba kaj ob/odkljukat pri drugih nastavitvah? Ob črni sliki čakam na vašo pomoč…
Lp,
Jaz
Poglej malo nazaj ko sem imel tudi jaz tako vprašanje in problem. Nekaj je bilo uporabnih odgovorov, nekaj pa človek odkrije sam.
Poglej, takole je kot sem sam do sedaj ugotovil – prej sem imel Win ME in GeForce 2, sedaj na isti PC pa Win XP in Geforce 4 (isti kot ti). Prej sem stvar potem uredil do take mere da sem imel sliko na TV preko BS Playerja, slike na ekranu pa ne, oz. samo podnapise. Sedaj imam gonilnike tazadnje (anno 3d) in se tudi da malo drugače nastavit kot dual in imam tako sliko kot podnapise na TV in PC. Do barv sem prišel na nastavitval PAL-B, tebi pa praviš da nagaja. Kja pa če bi pobrisala gonilnike (prej v VGA način seveda, potem pa deinstal – saj res, katere pa sploh imaš ?), morda pa bi delalo. Meni je prej v redu delalo samo s starejšimi Detonatorji (do verzije 30.xx)
Poglej malo nazaj ko sem imel tudi jaz tako vprašanje in problem. Nekaj je bilo uporabnih odgovorov, nekaj pa človek odkrije sam.
Poglej, takole je kot sem sam do sedaj ugotovil – prej sem imel Win ME in GeForce 2, sedaj na isti PC pa Win XP in Geforce 4 (isti kot ti). Prej sem stvar potem uredil do take mere da sem imel sliko na TV preko BS Playerja, slike na ekranu pa ne, oz. samo podnapise. Sedaj imam gonilnike tazadnje (anno 3d) in se tudi da malo drugače nastavit kot dual in imam tako sliko kot podnapise na TV in PC. Do barv sem prišel na nastavitval PAL-B, tebi pa praviš da nagaja. Kja pa če bi pobrisala gonilnike (prej v VGA način seveda, potem pa deinstal – saj res, katere pa sploh imaš ?), morda pa bi delalo. Meni je prej v redu delalo samo s starejšimi Detonatorji (do verzije 30.xx).
Dostikrat je problem tudi z S-video kablom. Meni je recimo barvno delalo samo tako, da sem iz kartice adaptiral izhod iz S videa na činč in potem činč pripelal na scart. Menda zaradi “po ta starem zezanim scartom na TV”
ampak dekle ima problem, da ji avtomatsko meče na ntsc. bomo videli če bodo novi driveri pomagali.
Ojla,
z Maretovim namigom sem se lotila driverjev in saj ne vem več, kaj naj naredim:(
Zdaj B/Pal ni več problem, to imam, še vedno pa nimam barv in v nastavitvah GeForca me zdaj j… Primary/Secundary display, ker tega sploh ne morem označit, ker teh 2 možnosti ni – je le Disable in Auto.
Na kable se pa res ne spoznam, fantje, lahko povem le, da je naš TV starejši (7 let) in nima S-videa, zato smo povezali PC in TV preko scarta z nekim kablom (? amater sem, kabli so mi pa res španska vas) in tam pri scartu (pri “vtičnici”) je jeziček na input. Je pa res, da je kabel malce daljši, kot je potrebno, ampak da je to problem?!
Nimam več pojma, nimam idej, nimam barv, imam pa sliko, imam podnapise in imam vas, če mi hočete pomagati še naprej;)
lp
Fino bi bilo da bi naredila screenshote tvojih nastavitev. Ali nimaš pod nastavitvijo display – settings vidno dveh monitorjev ? Kako si naredila z instalom novih driverjev ? Si samo povozila ali prej deinstalirala stare ?
Ti detonatorji znajo biti kar žleht, pri moji dragi npr. ne delajo špili ker naj bi se sesul 3D…
Pa te tudi nismo nič vprašali katere gonilnike sploh uporabljaš. Ali imaš osnovne, dobljene poleg grafične, ali pa si že kaj posodabljala ?
Glej, okoli kablov (kakor se jaz spoznam): ko sem imel prejšnjo kartico sem imel S kabel, sedaj pa imam S-VHS (kompozitni) kabel in priključek. Kako nam boš ti povedala katerega imaš ? Poglej zadaj na kartici – če imaš izhod okrogel (rumen ponavdi) je to S izhod, če pa je prav tako okrogel in črn z večimi konektorji pa je S-VHS izhod. To imaš potem ti speljano na TV SCART. Kakor koli že, dolžina kabla mislim da ni toliko problem. Frend ima vsaj 10 m kabla in nič kaj močen PC, pa stvar deluje. In tudi njegov TV ni od včeraj.
V pojasnilo (dodatek k izčrpnem Maretovem nasvetu):
S video priključek je tak okrogel zelo podoben miškinemu ps2 ali pa kot malo manjši priključek za tipkovnico. Moj TV je star 13 let in mu Svideo priključek ni pa ni dal barve. Odlično dela s činčem – to pa je tak na pogled hudo enostaven priključek (ena večja luknica v sredini, pa je).
Ojla!
Sorry ker en mal TULIM, ampak RATAL JE!!!
Da grem po vrsti: Mare, imam vidna 2 monitorja v nastavitvah, driverje pa sem povozila (stari so bili še osnovni, s CD-ja ob nakupu računalnika). V glavnem, bistvo je bilo tam, kjer sem jaz v temi – v kablih! Priznam, da še vedno ne vem, kaj je činč etc, ampak izhod iz PC-ja je črn (torej S-VHS), na scartu pa ni bilo O.K., da je bil vklopljen na s-video, ampak mu “paše in zadošča” le video.
Zdaj je bp in imam vse: sliko, barve in podnapise, vse kar me loči od gledanja filmov je le še daljši kabel (zdajle imam dnevno v stilu 5 minut po Hirošimi) in upam, da bo takrat še vedno vse delalo;)
Hvala!!!
Bravo!Želim ti dosti užitkov pri gledanju filmov.Obenem pa izkoriščam priložnost za povabilo za menjavo DivX-ov.Če bi jih kdo menjal,naj mi pošlje mail s svojim spiskom ,potem pa dobi mojega.Trenutno imam 260 filmov;vse z podnapisi (večinoma slovenskimi ,nekaj pa je hrvaških),ki začnejo tečt avtomatsko s filmom.Menjam 1:1 ,po 6 CD-jev naenkrat.
Točno, Tajfun, na scartu nisem prestavljala nič – tam ostaja vse, kot je bilo – tisti jeziček je na input in to je vse.
Zamenjala pa sem kabel, ki gre iz računalnika na ta scart priključek, ker se je prej končal enako kot se je začel (če je to preveč zmedeno – tak vhod kot je bil na PC, je bil tudi na koncu in si ga lahko vklopil le na eno mesto). Zdaj pa imam “kombinacijo” 2 kablov – tisti izhod (črn) ostaja, vmes pa je kabel, ki se končuje s špico in ta gre na scartu v video (rumeno na rumeno, ne vem, če je povsod enako?) in dela. Tehnične izraze teh kablov in izhodov pa si dodajte sami:)
lp in še enkrat hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.