Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika divjačina-srna vse od začetka

divjačina-srna vse od začetka

Ker sem na forumu šele en mesec, še nisem zasledila, kako se pripravlja (okusna ) divjačina. Moj dragi je domov prinesel srno (de, cca 1 kg), zato vas prosim za pomoč. Ne obvaldam čisto nič

dovjacino je treba najprej dati v kvaso: poper/celi,timijan,rozmarin,setraj,2 lovorova lista.limonina lupina,par brinovih jagod,zlica olja.zacimbe stolcemo ,zmesamo z oljem in premazemo meso. zavijemo v krpo in pustimo stati-najbolje cez noc. drug dan jo vzamemo iz kvase,nasolimo,naspikamo s prekajeno slanino in damo v pekac.pecemo v pecici cca 200 st. v pekac zraven mesa damo se zelenjavo-nariban korencek,rezance gomolja zelene,na listice narezano cebulo,korenine/sesekljane/ petrsilja,par strokov cesna. med peko meso obracamo in polivamo. ko je zelenjava zdusena ,jo vzamemo ven,dodamo zlicko sladkoraja,zlico paradiznikovega pireja,sok ene limone,prilijemo 1 kozarec crnega vina ter pretlacimo. meso razrezemo na primerne kose,polozimo nazaj v posodo in polijemo z omako…lahko dodamo se zlicko gorcice ali smetane!?
zraven zelo pasejo kruhovi cmoki,krompirjevi ocvrtki….ne vem,jaz sem nora na njoke…meni pasejo zraven!:)) lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close