Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija diskonektanje z interneta

diskonektanje z interneta

imam navadno linijo za internet. včasih me po par minutah včasih pa sem lahko na internetu tudi po celo uro, preden me diskonekta. ekranček v desnem kotu spodaj pa se ne zapre. ko hočem klikniti nanj, se ne da ga odpret in dokler ne resetiram računalnika, se tudi na internet nikakor ne morem prijaviti, ker tudi če kliknem na povezavo za internet, mi je noče odpret.

je morda kriv kakšen virus? uporabljam avgfree, je updatan, vendar mi nobenega virusa ne zazna. tudi ad ware mi pobriše reklame, a meni se še zmeraj diskonekta linija.

Kaj bi bilo to narobe?

slišala sem, da se preko msnja tudi prenaša nek virus.. je mogoče ta kriv, in kje se ga da odpravit?

uporabljam win xp prof.

hvala vam za pomoč in lep pozdrav

To se je tudi včasih dogajalo pri teh linijah, da te je čez nekaj časa vrglo dol. Pač nabasana linija verjetno… Kdaj pa te meče dol (zvečer…)? Koliko časa se to že dogaja? Prvo lahko probaš še kakšen scan…

in pobriši vse nepotrebne datoteke…

Lp, Max

> slišala sem, da se preko msnja tudi prenaša nek virus..

Virusi se prenašajo lahko iz kjerkoli, preko česarkoli – odvisno od uporabnika, koliko je ozaveščen… (ali firbčen) :))
Kar sam od sebe – virus – ti pa ne bo skočil na mašino, če uporabljaš MSN.

1. Prek MSN-ja ga lahko dobiš le, če si izmenjuješ datoteke, ki so lahko okužene. Enako ga lahko staneš tudi preko e-maila…

2. Če si instaliraš .exe datoteko, ki se izdaja za MSN Messenger (že bilo pisano o tem).

Da ne govorim o vseh ostalih programih za dolčkanje. V imenu datoteke nič ne piše, da je datoteka okužena. Virusi se skrivajo za vsemi mogočimi končnicami – so zakamuflirani, zato je, še enkrat ponavljam, odvisno od uporabnika samega, kaj si prenese na svoj komp…

prenašala nisem nobenih čudnih datotek, niti spletnih strani ne odpiram vse po vrsti.

diskonekta me pa ne glede na čas. lahko zjutraj, popoldan ali zvečer. razumem če je zabasana linija, da te diskonekta. samo v tem primeru se ponavadi lahko brez problema povežeš nazaj na internet. pri meni pa je problem, ker ko me diskonekta, je spodaj ekran še vedno prikazan, če kliknem nanj z desno miško, se mi noče odpret in tudi če hočem ponovno vzpostavit vezo za internet, se mi ko kliknem na povezavo. noče odpret okence. vedno moram resetirati računalnik, da se mi potem normalno odpre okence ter da se povežem na internet.

Če si naredila scan in ni nič bolje, potem probaj zamenjati driver-je za modem. Kateri modem pa imaš?

Lp, Max

A si kaj nastavitve za modem spreminjala? Si probala diagnostiko modema?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close