Najdi forum

Pozdravljeni!

Rabim pomoč, kajti že nekaj časa se mi dogaja, da me “vrže” ven in potem, mi računalnik ne zazna diska in sicer napiše:
INTEL (R) CELERON (R) CPU, 1.760 GHZ
DEL: SETUP F11: BOOT MENU F12: NETWORK BOOT

PRI MASTER HDD ERROR
RUN SETUP
PRESS F1 TO RESUME – in ko pritisnem F1 mi napiše:

BOOT FALIURE
REBOOT AND SELECT PROPER BOOT DEVICE OR INSERT BOOT MEDIA AND SELECT BOOT DEVICE.

Po tem moram ugasniti računalnik in počakati nekaj časa, da mi v varnem načinu zagona avtomatsko zazna nastavitve na disku in mi nekaj časa funkcionira OK, nato pa se brez opozorila zadeva ponovi.

Kaj bi bilo lahko narobe – ali to pomeni, da mi bo slej kot prej disk “crknil” in bi bilo dobro nabaviti novega?

Hvala in lep pozdrav!

Kako dolgo že uporabljaš ta računalnik oz. disk? Nenavadno obnašanje diska je lahko tudi znak skorajšnje odpovedi, vprašanje pa je, zakaj se ti rač. resetira.

Verjetno uporabljaš še Windows 98? Malo podrobneje opiši dogajanje. Kaj pa se zgodi, če sama resetiraš računalnik? Kako pogosto prihaja do te napake?

Računalnik je star 3 leta, imam inštalirane Windows XP in ker ga imam doma, ga ne uporabljam redno, včasih tudi po 14 dni počiva. Se mi pa to dagaja zadnje 2 meseca in sicer dela par dni OK (največ ga uporablja sin za igranje igric), nato pa me tudi 2x v istem dnevu zabriše ven.
Ima pa težave tudi z CD enoto, ki mi ne bere doma posnetih CD-ejev ampak samo orginalne.

Še ta informacija, naprej me vrže na stran kjer piše America Megatrone
Live update series , ter še vse, kar sem napisala v prvem sporočilu do točke kjer piše PRESS F1 TO RESUME. Če ga resetiram , mi piše samo BOOt failure …….

V tem primeru pa ne gre nujno za okvaro diska. Najprej bi ti svetoval temeljito čiščenje diska z enim od antivirusnih programov, koristno bi bilo uporabiti tudi AdAware, Spybot in Hijack This. Verjetno imaš XP-je nameščene že od začetka, torej je kištica še kar dolgo zdržala brez posegov.

Če se bodo težave nadaljevale, bo treba na servis, kjer ti bodo lahko stestirali in po potrebi zamenjali disk. Lahko se kaj dogaja tudi z matično ploščo.

CD enota je verjetno okvarjena ali ima zaprašeno lečo. Ali ne bere le doma posnetih zgoščenk enake znamke? Vstavi še kakšno drugo, posneto na drugem računalniku.

Zuza, dokaz več, da so se vam v mlinček naselili ‘vanjzemaljci.’ Če imaš povezavo z navadnim ali isdn modemom, je treba preveriti tudi, kako je z dialerji, da ne bodo telefonski stroški kar na lepem porasli.

Kje najdem vse navede programe – bom poskušala še s tem in ja XP so na kišti že od začetka in ni bilo nobenih težav. Sicer pa imam antivirusni program NOD32, pa pozarni zid Sygate Personal in pa še Spayware Doctorja naloženega, bom pa puskusila še z drugimi, če mi zaupaš, kje jih lahko snamem dol.

CD enota pa mi ne bere ne doma ne na drugih račulnalnikih posnete CD in sicer kakor kdaj, včasih ja včasih ne, se mi zgodi tudi, da mi orginala ne predere in zazna – se mi zdi, da bo treba nabaviti novega ( katera DVD/CD enota je OK ?).

Ja imam povezavo z navadnim modemom – kaj češ čakala da je ADSL možen tudi brez ISDN-ja. Kako se preveri te dilerje?

Spybot bo dober za začetek, proti dialerjem:

Kadar je nameščen dialer je navadno med povezavami poleg Siolove ali Volje vidna še kakšna tuja, neznana povezava. Ne pa vedno!

AdAware:
snemi freeware verzijo

AV pa posodobi in preveri z njim celoten disk.

Težko je delati reklamo za določeno znamko pekača. Morda se odločiš za enega od DVD pekačev (cena tam okoli 12.000 SIT)? Combo variante niso najboljša izbira.

Hvala, bom to poskusila in se javim zvečer, sedaj je končno lepo pokazalo sonce in je čas za sprehoh in kratek izlet.

Lep dan ti želim in če ne bo OK se še oglasim.

Evo snela ad aware in mi je našel sledeče:
XUPITER
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
obj[0]=Regkey : .DEFAULT\software\xupiter
obj[1]=Regkey : S-1-5-18\software\xupiter

ALEXA
obj[2]=Regkey : software\microsoft\internet explorer\extensions\{c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a}
obj[3]=RegValue : software\microsoft\internet explorer\extensions\{c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} “MenuStatusBar”
obj[4]=RegValue : software\microsoft\internet explorer\extensions\{c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} “Script”
obj[5]=RegValue : software\microsoft\internet explorer\extensions\{c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} “clsid”
obj[6]=RegValue : software\microsoft\internet explorer\extensions\{c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} “Icon”
obj[7]=RegValue : software\microsoft\internet explorer\extensions\{c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} “HotIcon”
obj[8]=RegValue : software\microsoft\internet explorer\extensions\{c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} “ButtonText”
obj[9]=RegValue : .DEFAULT\software\microsoft\internet explorer\extensions\cmdmapping “{c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a}”
obj[10]=RegValue : S-1-5-18\software\microsoft\internet explorer\extensions\cmdmapping “{c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a}”
obj[11]=RegValue : S-1-5-21-1644491937-308236825-725345543-1003\software\microsoft\internet explorer\extensions\cmdmapping “{c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a}”

POSSIBLE BROWSER HIJACK ATTEMPT
obj[12]=RegData : S-1-5-21-1644491937-308236825-725345543-1003\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main “Search Bar”

TRACKING COOKIE
obj[13]=IECache Entry : Cookie:tatjana @adserver.24ur.com/
obj[14]=IECache Entry : C:\Documents and Settings\LocalService\Cookies\system@ads.tucows[1].txt
obj[15]=IECache Entry : C:\Documents and Settings\LocalService\Cookies\system@cgi-bin[1].txt
obj[16]=IECache Entry : C:\Documents and Settings\LocalService\Cookies\system@doubleclick[1].txt
obj[17]=IECache Entry : C:\Documents and Settings\LocalService\Cookies\system@ehg-idg.hitbox[2].txt
obj[18]=IECache Entry : C:\Documents and Settings\LocalService\Cookies\system@hitbox[1].txt
obj[19]=IECache Entry : C:\Documents and Settings\LocalService\Cookies\system@trafficmp[2].txt
obj[20]=IECache Entry : C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\Cookies\system@atdmt[1].txt
obj[21]=IECache Entry : C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\Cookies\system@doubleclick[1].txt

Vse je trenutno še v karanteni – torej naj vse skupaj pobrišem?
Snela še drugi program in sicer NetAlyzer – upam, da je pravi – zdej pa še vprašanje, kako se ga nastavi!

Spybot snemi. Več programov je na isti strani.

Poskušam ga sneti, vedar mi ne uspe, zdavlovda mi samo del datoteke, nato pa napiše da je prenos končan, čeprav je prenešeno šele približno 75%. Torej kaj sedaj?
Zdej pa sem že sebi malo tečna (če že nisem komu drugemu), ampak ker sem pač “laik” kar se iče računalnikov pač gnjavim tiste, ki zadeve obvladajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close