Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija disk neprestano nekaj dela??

disk neprestano nekaj dela??

Ali ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo krivo, da disk neprestano nekaj dela in to tako intenzivno, da normalno delo ni možno. Procesor je pri tem obremenjen le nekaj procentov. Sistem pa ne beleži nobene zagnane aplikacije (seveda pa kar nekaj procesov).Poskusil sem tudi z izklapljanjem posameznih procesov vendar brez pravega efekta. Posumil sem na virus zato sem sistem preveril z Pc-cilinom 2004 in zadnjimi definicijami, z Adaware pro 6.181 z zadnjimi definicijami in z Spycopom prav tako z zadnjimi definicijami. Nobeden ni našel nič. Saj ni teško na novo kasice skup sestavit samo raje bi kako hitreje rešil problem.Podatki o računalniku:

-amd XP2000+
-512Mb RAM
-Gforce 5200
-winxp pro + sp1
-maxtor 60G 7200RPM
-asus MB
-asus DVD
-lg pekač
-pinnacle pctv pro kartica

Hvala za pomoč

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

Poskusi odklopit TV kartico…a imaš požarni zid?Če ga nimaš ,ga obvezno namesti;dober je Zone alarm.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Pa poglej kaj je s swap datoteko.
Do nje prideš, uhhhh, Moj računalnik, lastnosti, Dodatno, dodatno –
nato v oddelku navidezni pomnilnik klikni na spremeni…
in se malo poigraj. najmanjša vrednost naj bo dvakratna vrednost RAMA.

Mimo usput – si prepričan, da ti dela vseh 512 Mb?

Največkrat se problem pojavi, ko v explorerju odprem kakšno mapo. Kar se tiče požarnega zidu imam TrendMicro Internet security (zadnjo verzijo z zadnjimi definicijami) in Kerio personal firewall. Tako, da tu menda ne bo problemov. Kar se tiče TV kartice je zmerom bila namešena in ni bilo problemov. (bom pa poizkusil)

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

Si poskusil s kakšnim drugim brskalnikom ;recimo Mozillo?

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Sistem in naprimer testni program Aida javljajo vseh 512k (ki so v enem kosu). Delo s swap datoteko je prepuščemo windowsom in sicer na vseh treh particijah min 700 (pa drobiž) in maksimalno 1500 (pa spet drobiž zraven:))

Žal se ne spomnim točno kdaj se je problem začel. Najbolj očiten je bil pač z uporabo Kaaze saj ni mogla sploh shranjevati downlodanih datotek, ker je disk delal nekaj drugega…

L.P.

P.S Bom preveril z drugimi 512M rama (morem jih it fotru spipat iz kase)

Problem je tudi, ko je kaaza odstranjena iz sistema tako, da tu ni vzroka. Sicer pa je današnjega dneva konec. Bom se jutri s tem ukvarjal.

L.P. Hvala za hitrost

Kaj pravi varni zagon? Ga pusti dihat? Če ja, startas winse normalno in ko zacne nazaj mlet začni ustavljat procese dokler ne najdes problematicnega.

Poskusi – to te pa res nič ne stane – odstranjevalno datoteko (ja, ja tak je pač prevod, nič nisem kriv) nastaviti na velikost po meri in naravnaj nekaj takega kot je sedaj (700 – 1500).

Zdaj sem probal dve stvari in sicer sem najprej ntfs pretvoril nazaj v fat32 saj sem imel nekako v spominu, da prej ni bilo težav (narejeno z particion magic 8). Nato pa sem odstranjevalno datoteko nastavil po meri in sicer minimalno 1024 in maximum 2048. Zaekrat zadeva teče tako kot mora (vsaj zdi se tako).

Hvala za pomoč bom javil kako bo se izkazalo narejeno na daljši rok.

To je tako. če prej odgovoriš na post kot ga prebereš;)

Prejšnja rešitev se je izkazala za nepopolno. Čez čas isto s…. Evo zdaj pa sem problem ugnal (beri format c: in winsi na novo).

L.P.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close