Direktni prenos
He, he… ni nič v zvezi s športom ali računalništvom… čeprav ima tale pralni stroj res en displej in nekaj elektronike 🙂
Sem pišem pravzaprav zato, ker vas je tukaj več “tehnično pismenih”.
Kupujemo nov pralni stroj. Zagledala sem v enega, ki ima t.i. “direktni prenos”, znamke LG.
Malce sem pobrkljala po netu, a ne najdem zadovoljive razlage, kaj tale “direktni prenos” pravzaprav res pomeni in koliko je to sploh fajn ali ne? Gre za pralni stroj, ki mora veliko in pogosto prati, do 7kg perila.
Direktni prenos pri motorju – razumem, da tukaj ne gre za klasičen prenos prek jermena, ampak – zdaj sploh ne vem, kako je pravzaprav prenos potem sploh izveden – prek zobnikov, kako drugače? In koliko je to sploh fajn ali ne?
Zanimivo je tudi, da drugih znamk pralnih strojev s tovrstnim prenosom na našem tržišču ni. Zdaj pa ne vem, ali je to slabo ali drugi še niso tako daleč v razvoju, ali so ga drugi morda opustili, ali…?
Saj veste, preden človek izpljune več tisočakov, raje prej malce povpraša in razišče tržišče…
Ponovno se opravičujem, ker vas nadlegujem na nepravem forumu, a več glav več ve 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.